Nintendo verstopt boodschap voor hackers in mini NES


This is the hanafuda captain speaking. Launching emulation in 3…2…1. Many efforts, tears and countless hours have been put into this jewel. So, please keep this place tidied up and don’t break everything! Cheers, the hanafuda captain.

De NES Classic Edition is gekraakt. Hackers hebben een manier gevonden om extra spellen op de miniatuur spelcomputer te zetten. Je hoeft hem niet eens open te schroeven. Een USB-kabel is al voldoende om het apparaat met je pc te verbinden. Met de juiste software kun je daarna ROMs van oude spellen toevoegen en verwijderen. (Als er tijdens het kopiëren iets misgaat kan de hardware overigens nog steeds beschadigen, dus de hack is voorlopig alleen geschikt voor ervaren programmeurs).

Het interessante is dat Nintendo hier helemaal niets tegen kan doen. De NES Classic Edition maakt geen verbinding met het internet, dus er is ook geen mogelijkheid om de firmware te updaten. De makers zagen de bui blijkbaar al hangen, want vandaag vond iemand de bovenstaande boodschap in de broncode. Een vriendelijk verzoek van de programmeurs om voorzichtig te zijn met hun emulator. Toch sympathiek.

  • Ondertussen is de NES Classic Edition nog steeds overal uitverkocht. Ik had gehoopt dat dit het begin zou zijn van een hele serie mini-spelcomputers, maar het is een slecht teken dat Nintendo nu al niet eens de moeite neemt om aan de vraag te voldoen. Blijkbaar was dit toch gewoon een tussendoortje, en geen serieus onderdeel van Nintendo’s toekomstplannen.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Een ander perspectief op de Mini NES
Lees ook:Introductietrailer Nintendo’s mini-NES Classic Edition
Lees ook:Gerucht: Nintendo komt dit jaar met SNES mini
Lees ook:Nintendo stopt met de NES Classic Edition
Lees ook:Pre-order Classic Mini SNES overal uitverkocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.