Super Mario Run recensie-overzicht


I wish there were more to the game beyond playing the same levels again and again. Mario may finally have a home on a much bigger platform than Nintendo’s own hardware, but his best adventures remain elsewhere.
Polygon 7/10

This simplicity masks deeper layers. [...] Isolating all the collectibles, then pulling off the finger kung-fu necessary to grab everything in a single pass? Good luck.
Time 5/5

A couple of hours of fun with only coin-hunting to keep you busy afterwards isn’t substantial enough. If you want Mario on your iPhone, Super Mario Run does its best to approximate the trappings. On the other hand, if you’re looking for a top-shelf auto-runner to play, it’s-a not him.
Touch Arcade 3,5/5

These levels may not have great breadth, but they have serious depths, and if you play this game as it truly wants to be played you’ll find it’s perhaps the most immediately exacting Mario in recent memory.
Eurogamer Recommended

Niet iedereen is even enthousiast over Mario’s iPhone-debuut. Grootste struikelblok is zo te zien de lengte van het spel. Super Mario Run bevat 24 korte levels waar de meeste spelers in een paar uur doorheen hollen. De echte uitdaging zit in het herspelen van oude levels om alle gekleurde muntjes te verzamelen. De een noemt dat diepgang, de ander ervaart het als grinden. (Met de muntjes spaar je voor kleine upgrades en extra speelbare personages).

Nintendo heeft soms de neiging om de collectables in hun spellen te verstoppen achter onzichtbare muurtjes en dergelijke (waar ik persoonlijk erg chagrijnig van wordt), maar dat is hier gelukkig niet het geval. Deze gekleurde muntjes zijn meteen zichtbaar, ze hangen alleen op lastige plekken die Mario alleen kan bereiken door slim te walljumpen. Dat kan best een leuke uitdaging zijn, maar dan nog is 24 levels aan de magere kant. Hopelijk heeft Nintendo nog een paar upgrades gepland.

Super Mario Run is nu verkrijgbaar voor iOS, maar helaas nog niet voor Android. Die versie verschijnt in 2017. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Super Mario Run 23 maart naar Android
Lees ook:De levels van Super Mario 3D zijn: “linear, compact and timed”
Lees ook:Kijk dit: nieuwe New Super Mario Bros. 2 trailer
Lees ook:Het logo van Super Mario 3DS heeft een wasbeerstaart
Lees ook:Stem van Mario schrijft boek over zichzelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.