Super Mario Run alleen speelbaar met internetverbinding

Kijken op YouTube
Dat is niet zo handig. In september kondigde Shigeru Miyamoto Super Mario Run specifiek aan als een spel om met één hand te spelen in een drukke metro (of bus, of trein), en nu blijk je een internetverbinding nodig te hebben om überhaupt te mogen spelen. Marioën in de metro kunnen we dus wel vergeten. Ik weet dat gratis Wi-Fi op steeds meer plaatsen wordt aangeboden, maar met deze kopieerbeveiliging loopt Nintendo wel heel erg op de zaken vooruit.

Een kopieerbeveiliging ja. Dat is de achterliggende reden. Speltechnisch is de internetverbinding nergens voor nodig, Nintendo wil alleen voorkomen dat piraten Super Mario Run gratis kunnen spelen op hun gejailbreakte iPhones. Niet onlogisch (Miyamoto heeft vast nog steeds nachtmerries over de DS, waar het bijna normaal was om spellen te spelen vanaf een flashkaart), maar het is altijd jammer als betalende klanten ook last hebben van een beveiligingsmaatregel.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Super Mario Run 23 maart naar Android
Lees ook:Shigeru Miyamoto zegt rare dingen over Super Mario Bros. 3
Lees ook:Geen nieuws alleen een Super Mario Galaxy trailer
Lees ook:DVD biedt hulp bij Super Mario Galaxy 2
Lees ook:Super Mario Galaxy 2 wordt moeilijk volgens Miyamoto, maar is er ook een Super Guide?

Eén reactie op “Super Mario Run alleen speelbaar met internetverbinding

  1. Davince

    Bizar, volgens mij krijgt nintendo het te hoog in zijn bol!
    De tijd tussen aankondiging en release is bizar!
    Alsof deze game van een totaal andere superieure kwaliteit is die dit nodig zou maken. En alsof je je druk moet maken om dat handjevol ios hackers. iPhone gebruikers zijn mijn inziens zeer legaal bezig met hun telefoon. Op android gebeurd het meer, maar dan nog denk ik dat een internet verbinding je het gaat helpen. Dan patchen ze simpelweg de apk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.