Gerucht: Switch krijgt nieuwe versie Pokémon Sun/Moon


Alweer een Nintendo-gerucht via Eurogamer. Na de vormgeving van de Switch (klopte helemaal), het einde van de Wii U (klopte bijna – de productie stopte een paar weken later dan voorspeld) en het verhaal dat de nieuwe Zelda niet op tijd klaar is voor de lancering van de Switch (we zullen zien), beweert gamesjournalist Tom Phillips vandaag dat ontwikkelaar Game Freak werkt aan een derde versie van hun nieuwe Pokémon-spel.

Pokémon Sun en Moon verschijnen volgende week voor de 3DS, maar als we dit verhaal mogen geloven komt er volgend jaar ook een Pokémon Stars naar de Switch. Hetzelfde spel, maar dan met mooiere graphics, meer functies en een paar extra Pokémon.

Als dit allemaal klopt, is het aan de ene kant best groot nieuws (na 20 jaar eindelijk een volwaardig Pokémon avontuur om op je televisie te spelen), maar ook een beetje teleurstellend (Pokémon naar de Switch brengen met de remake van een oud 3DS-spel is lang niet zo spannend als een nieuw avontuur). We zullen zien hoe het volgend jaar uitpakt.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nieuwe trailer: Mario Kart 8 Deluxe
Lees ook:3DS-spel Mighty Switch Force komt naar de Wii U
Lees ook:Gerucht: Nintendo Switch heeft 720p touchscreen
Lees ook:Spelen zonder scherm in Nintendo’s 1-2 Switch
Lees ook:Nintendo livestreamt Switch-spellen op 13 januari

5 reacties op “Gerucht: Switch krijgt nieuwe versie Pokémon Sun/Moon

 1. G.Tom

  Ik vond het heel jammer dat ze geen nieuwe Pokémon RPG’s meer hebben uitgebracht op de consoles sinds Pokémon Colosseum en Pokémon xD: Gale of Darkness. Die kwamen in 2003 en 2005 uit en vond ik echt hele vette, grote avonturen games met mechanics die niet meer terug zijn gekomen als Shadow Pokémon en de Orre-regio die op Arizona gebaseerd was in plaats van de andere Pokéregio’s die allemaal op Japan gebaseerd waren.

  Op de Wii is er een Battle Revolution uitgekomen die meer Stadium 3 was, en op de Wii U Pokkén Tournament, maar beiden doen tekort aan Gale of Darkness of Colosseum. Een derde versie van Sun en Moon op Switch zou leuk zijn, maar ik zou ook liever een nieuw deel in Orre zien of een totaal nieuw avontuur.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kikujiro

  Ik verwacht eigenlijk ook wel een aantal “geremasterde” WiiU games op de Switch eigenlijk. Vergelijkbaar met een aantal Gamecube titels die als onderdeel van de “New Play Control!”-serie opnieuw op de Wii verschenen. Aangezien de WiiU slecht heeft verkocht, zou het me niets verbazen als ze een aantal WiiU games opnieuw voor de Switch uitbrengen, om er zo toch nog iets extra’s aan te verdienen (en waarom ook niet).

    /   Beantwoorden  / 
  1. G.Tom

   Dat gerucht hoor ik ook heel vaak! Met name omdat het bevestigd is dat Namco met “iets” bezig is voor Switch en veel mensen er van uit gaan dat het een port van Smash 4 is, en omdat in die Switch trailer de Mario Kart wederom Yoshi’s Island als track had die ook in MK8 zat als DLC.

     /   Beantwoorden  / 
 3. DaVinkie

  Maar dan nu de belangrijkste vraag Erik, komt er een Pokémon Sun/Moon dagboek?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik ben bang van niet. Ik heb een paar recensies gelezen, en het klinkt toch nog steeds te veel als de vorige Pokémon-spellen. Het verhaal is zo te lezen wel wat uitgebreider – een pluspunt! – maar het hoofddoel is toch nog steeds om Pokémon te trainen door eindeloze random encounters aan te gaan.

   Ik speel RPG’s toch meer voor de avonturen, de leuke sidequests en de bijzondere locaties.

   Als ik de komende maanden veel positieve verhalen hoor, dan heel misschien een Pokemon Stars dagboek. ;)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.