Super Mario Run komt 15 december, kost 10 euro

Kijken op YouTube
verschijnt op 15 december in Europa voor de iPhone en iPad. Vanaf die dag kunnen spelers Super Mario Run gratis downloaden in de App Store en gratis elementen van de drie spelstanden van de game proberen. Nadat de game is gedownload, geeft een eenmalige betaling van € 9,99 onbeperkt toegang tot alle drie de spelstanden van deze uitgave.

Hoe zullen gamers reageren op Nintendo’s plannen voor Super Mario Run? Als fan vind ik 10 euro een prima prijs voor een nieuwe Mario (helemaal als ik daarna nooit extra levens hoef aan te schaffen), maar het wordt wel een van de duurdere spellen in de App Store.

Het concept van een beperkte versie is ook weer zo’n typische Nintendo-uitvinding. Gratis betekent in de App Store meestal dat je tot in de eeuwigheid kunt blijven spelen, als je maar genoeg advertenties bekijkt en af en toe een bundel power-ups koopt. Een korte demo met een harde betaalmuur, zoals in Super Mario Run, zijn smartphone-gebruikers niet gewend. Ik ben benieuwd welk percentage van de downloaders ook echt €9,99 gaat betalen.

Misschien moeten we dit spel zien als een soort test. Eerst kijken of mensen bereid zijn te betalen voor Nintendospellen op hun telefoon, en pas als dat niet werkt gaan experimenteren met “freemium” betaalmodellen vol advertenties en micro-transacties.

Super Mario Run verschijnt op 15 december alleen voor iPhone en iPad. De Android-versie volgt in 2017.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Google wil spelletjes verkopen via de Chrome Web Store
Lees ook:Een iPad-spel voor katten
Lees ook:Sega Forever: gratis klassieke spellen op je mobieltje
Lees ook:New Super Mario Bros verschijnt in Amerika op…
Lees ook:Super Mario Run in Amerikaanse talkshow

3 reacties op “Super Mario Run komt 15 december, kost 10 euro

 1. Kikujiro

  *hehe* Een soort van alternatief voor eenieder die van Sinterklaas geen NES Classic Mini heeft gekregen. ;) Ik ben inderdaad benieuwd hoeveel mensen hiervoor willen gaan betalen. Aan het spel zelf zal het niet liggen, maar volgens mij is het gemiddelde iPad game publiek meer van de gratis games. Wellicht lokt dit de wat serieuzere gamers naar de iPad.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Het voordeel van deze is dat smartphone-spellen in ieder geval niet uitverkocht kunnen raken. Die NES Classic Edition is echt onvindbaar momenteel. Volgens mij heeft Nintendo de vraag een beetje onderschat.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Da vince

  Mijn gevoel zegt dat het niets gaat worden. Ik wordt stapelgek van de promotie in de AppStore. Nooit eerder stond er een app, die niet te downloaden was. En dan die prijs…nee dan speel ik liever een Mario op de snes.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.