Nintendo stopt deze week met productie Wii U


Deze week rolt de laatste Wii U van de band. Volgens Eurogamer stopt de productie van Nintendo’s zesde spelcomputer aanstaande vrijdag. (Vanaf volgende week zal die fabriek dan wel Nintendo Switches gaan maken voor de lancering over 5 maanden).

Dat betekent niet dat de Wii U vanaf vrijdag nergens meer te koop is. De bestaande voorraad zal ongetwijfeld voldoende zijn om nog een paar maanden aan de vraag te voldoen. Maar dit is voor de Wii U wel het begin van het einde. Nintendo waarschuwde een paar maanden geleden al dat twijfelaars niet te lang moesten wachten, en die boodschap klinkt nog dreigender nu we weten dat de Switch niet backwards compatible is.

Want de Wii U mag dan geflopt zijn, de Nintendospellen die ervoor uitkwamen waren wel heel goed. Super Mario 3D World, Pikmin 3, Mario Kart 8, New Super Mario Bros. U, Yoshi’s Woolly World, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Captain Toad: Treasure Tracker, Super Mario Maker, Bayonetta 2 en Legend of Zelda: Breath of the Wild (als je niet van plan bent een Switch te kopen) maken het de moeite waard om de komende maanden alsnog een aanschaf te overwegen.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Donkey Kong Country: Tropical Freeze aangekondigd voor Wii U
Lees ook:Nieuwe trailer: Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Lees ook:Zie Donkey Kong 3DS spelen in Tropical Freeze
Lees ook:Nieuwe beelden Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Lees ook:Maak kennis met Super Kong, de Super Guide-aap

6 reacties op “Nintendo stopt deze week met productie Wii U

 1. Kikujiro

  Tijd om er op korte termijn maar eentje te kopen dan. Alhoewel ik de Wii U nog steeds erg duur vindt (zeker als je de prijs vergelijkt met die van de PS4).

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Dat verbaast mij ook. Sowieso dat Nintendo de afgelopen jaren nooit heeft geprobeerd het tij te keren met een prijsdaling. Zeker nadat dat destijds bij de 3DS zo goed heeft geholpen.

   Je zou nog kunnen afwachten of sommige winkelketens de Wii U in de aanbieding gooien als de lancering van de Switch echt dichtbij komt.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Kikujiro

  Nou ja… ze hebben blijkbaar nog genoeg Wii U’s op voorraad die rond de feestdagen nog verkocht moeten worden. Een berichtje over het staken van de productie helpt dan ook niet echt denk ik.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Berend Jan

  Begin volgend jaar snel alle games die je goedkoop kunt vinden inslaan en je hebt nog jaren plezier van je WiiU :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.