Nieuwe trailer: Super Mario Maker for 3DS

Kijken op YouTube
Als level editor kan ik de 3DS-versie van Super Mario Maker niet serieus nemen (je kunt je zelfgemaakte levels niet eens delen met de rest van de wereld), maar het spel bevat wel 100 gloednieuwe levels van Nintendo’s eigen ontwerpers. Als die een beetje leuk zijn, dan zou je Super Mario Maker for 3DS bijna kunnen zien als een nieuwe 2D platformer. De meeste “echte” Mario-spellen moeten het doen met minder dan 100 levels.

Daar staat tegenover dat de meegeleverde levels in de Wii U-versie niet veel voorstelden. Dat waren korte tutorials, van hooguit 2 of 3 schermen lang. Vooral bedoeld om trucjes uit te leggen, die spelers dan konden toepassen in hun eigen ontwerpen. Hopelijk zijn deze 100 nieuwe levels iets ambitieuzer van opzet.

De Medal Challenges in deze trailer zien er trouwens wel leuk. Eigenlijk gewoon achievements/trophies, maar allemaal erg creatief. Levels uitspelen zonder te springen of zonder ‘rechts’ op de vierpuntsdruktoets los te laten? Ik wou dat ik zulke challenges in mijn eigen levels kon stoppen!

strong>Neo-games.blog forum

Lees ook:Wat is Nintendo’s nieuwe spel Mario Maker?
Lees ook:Maak je eigen Mario-levels met Mario Maker
Lees ook:Gratis update Super Mario Maker aangekondigd
Lees ook:Super Mario Maker krijgt checkpoints
Lees ook:Super Mario Maker – Tänk Fort

8 reacties op “Nieuwe trailer: Super Mario Maker for 3DS

 1. Kikujiro

  Toch even een vraagje. Nu het spel de releasedatum nadert lees ik dat je wel door Wii U spelers gemaakte levels kunt downloaden. Maakt dit het spel dan min of meer hetzelfde als de WiiU versie (los van het feit dat je blijkbaar je eigen levels niet kunt uploaden)?
  .
  Vervolgvraag (m.b.t. de WiiU). Kun je alle WiiU spellen op de WiiU GamePad spelen?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  Nee, want je bepaalt niet zelf welke je downloadt. In de Wii U-versie valt het ook niet mee om leuke levels te vinden, maar daar heeft ieder level wel een unieke code. Je kan dus op internet kijken welke de moeite waard zijn (daar zijn genoeg lijstjes te vinden) en vervolgens die codes invoeren om ze zelf te spelen.

  En als je eenmaal een leuk level hebt gevonden, kun je ook op het profiel van de maker klikken om te zien wat hij/zij nog meer heeft gemaakt.

  Als ik het goed begrijp, heeft de 3DS-versie al die opties niet. Je kunt alleen levels van Wii U-gebruikers spelen via de optie “Nintendo Recommends”, waar je willekeurig geselecteerde levels krijgt voorgeschoteld. Erg jammer, want 90% daarvan is waardeloos.

  (En niet je eigen levels kunnen uploaden is ook echt wel een groot gemis hoor. Als je het spel eenmaal hebt ga je toch proberen hoe de editor werkt, en na afloop ben je ongetwijfeld trots op je eigen creatie. Dan is het echt jammer als je zo’n level aan niemand anders kunt laten zien).

  Aan de andere kant: ik heb al wel ergens gelezen dat die 100 levels van Nintendo zelf erg goed zijn. In dat geval zou je de 3DS-versie bijna kunnen kopen om gewoon weer een nieuwe 2D-Mario te spelen. Zodra er meer reviews online komen maak ik misschien wel een recensie overzicht.

  En je kunt op de Wii U bijna alle spellen zonder televisie spelen, maar dus niet allemaal. In mijn eigen collectie is Nintendoland de enige waar het niet kan, omdat dat spel ook echt gebruik maakt van de 2 schermen. ZombiU hetzelfde verhaal, en ik vermoed dat Star Fox Zero bijvoorbeeld ook een tv nodig heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Kikujiro

  Erik bedankt voor het uitgebreide antwoord en Inno Vation bedankt voor de aanvulling. Aangezien ik de WiiU versie al heb, laat ik de 3DS versie in dat geval maar schieten. Nu moet ik alleen ooit nog eens ergens voor een mooi prijsje een WiiU zien te kopen. :) De meeste software heb ik al, nu de hardware nog!
  .
  Zou er wellicht in de toekomst nog een Nintendo Switch versie aankomen? Dat zou me niets verbazen. Als je bijvoorbeeld kijkt hoeveel PS3 games al een PS4 make-over hebben gehad… Ik bespeur een trend.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Inno Vation

   Het gerucht gaat al een tijdje rond, dat een Switch versie van Super Mario Maker er aan komt. Laura Kate Dale (die de meeste geruchten aardig juist heeft), had op Twitter een lijstje met de line-up.

   https://twitter.com/LaurakBuzz/status/800291109448523777

   Meer zekerheid hebben we op 13 januari volgend jaar, als Nintendo alles onthuld.

   Kikujiro, is een tweedehandse Wii U geen bezwaar? Bij Game Mania liggen ze voor 229 euro. Bij de Mediamarkt is er een bundel: Wii U Premium Zwart met Xenoblade Chronicles X voor 279 euro. Maar de Mediamarkt staat bekend dat zij de laatste exemplaren met flinke kortingen verkopen. Een kwestie van regelmatig langs het filiaal gaan.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    Ja, ik houd de prijzen nauwlettend in de gaten. Ik was wel van plan een nieuw exemplaar te kopen en wat je zegt… die WiiU Premium bij de Mediamarkt is volgens mij de goedkoopste set die nu te koop is. Zodra de prijs onder de 250 euro zakt, sla ik mijn slag! *hehe* ;) Ik ben nu mijn backlog aan PS3 games aan het wegwerken, dus veel haast heb ik er nog niet mee. Nog 7 games te gaan en dan heb ik alles gehad.

      /   Beantwoorden  / 
    1. G.Tom

     Als je hem nog niet hebt gespeeld kan ik Xenoblade Chronicles X (Xenocross) echt enorm aanraden. Ben je gegarandeerd heel wat uurtjes mee zoet als je een beetje van RPG’s houdt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Kikujiro

      G.Tom, bedankt voor de tip! Ik heb alleen nog zoveel spellen liggen, dat ik even gestopt ben met nieuwe aankopen. Ik denk dat ik in de toekomst wat selectiever te werk ga, wat het kopen van nieuwe spellen betreft, i.p.v. alle AAA-titels te kopen, zonder er aan toe te komen ze te spelen.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.