Nintendo: koop een Wii U zolang de voorraad strekt


there’s plenty of reasons for people who’ve never owned the console to grab one now while they last. We will be transitioning production to NX, so our message to fans is to grab a Wii U while you can, because they won’t be around forever.

Nintendo’s boodschap aan Amerikaanse gamers die misschien ooit nog een Wii U willen kopen: wacht niet te lang. In het verleden was er vaak een overgangsperiode waarin de oude en de nieuwe spelcomputer naast elkaar in de winkel lagen (de oude vaak voor een zacht prijsje), maar het klinkt alsof dat bij de Wii U niet gaat gebeuren. Ik neem aan dat de situatie in Europa niet veel anders is, dus misschien iets om over na te denken als jij ook zo’n twijfelaar bent. De Wii U was geen onmisbare spelcomputer, maar er zijn wel een paar erg goede Nintendospellen voor verschenen (zo even snel uit mijn hoofd: Super Mario 3D World, Pikmin 3, Mario Kart 8, Yoshi’s Woolly World, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Captain Toad: Treasure Tracker, Super Mario Maker en Bayonetta 2).

Aan de andere kant: Nintendo is meestal erg goed met backward compatibility. Het zou me niet verbazen als de NX ook gewoon alle Wii U-spellen afspeelt, en in dat geval is de console zelf niet meer zo belangrijk. Ik zou dus nog even wachten tot Nintendo later dit jaar bekendmaakt wat de NX precies is en wat hij allemaal kan.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nintendo stopt deze week met productie Wii U
Lees ook:Donkey Kong Country: Tropical Freeze aangekondigd voor Wii U
Lees ook:Nieuwe beelden Captain Toad: Treasure Tracker
Lees ook:Nieuwe trailer: Donkey Kong Country: Tropical Freeze
Lees ook:Nieuwe beelden Donkey Kong Country: Tropical Freeze

9 reacties op “Nintendo: koop een Wii U zolang de voorraad strekt

 1. Kikujiro

  Interessant. Ik heb nog steeds geen WiiU (al wel een heleboel spellen, allemaal in de aanbieding gekocht), dus moet hier nog even over nadenken. Maar… wat jij ook schrijft… ik wacht eerst even wat meer details over de NX af. Zo’n vaart zal het niet lopen, dat er ineens gigantische WiiU-tekorten zullen zijn bedoel ik.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Daniël de Lange

   Begrijpelijk. Ik heb er voor gekozen om er één via marktplaats aan te schaffen. Daar zie je ze toch echt voor een zachte prijs liggen. Vaak met een paar leuke spellen erbij. En aangezien Nintendo haar spellen zo hoog in prijs blijven in de winkels is dat geen slecht iets.

   Maar het wachten is inderdaad op de aankondiging van de NX. Wat kan dit ding en, belangrijker, is hij idd backwards compatible.

     /   Beantwoorden  / 
 2. davince

  Dan mogen ze de prijs wel eerst flink omlaag gooien.
  2-3 jaar geleden kocht je de wii U rond feestdagen voor stuk minder (200 euro voor premium met nintendoland).
  Voor die prijs wil ik hem nog wel aanschaffen ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Innovation

  De Nintendo NX backwards compatible met de Wii U? Misschien wel, maar misschien deze keer niet.
  De Wii U is eigenlijk een doorontwikkelde Wii, wat weer een doorontwikkelde GameCube was (PowerPC CPU). Backwards compatibility is op die manier makkelijk te verwezenlijken.
  Kleine aanwijzingen geven aan dat het deze keer mogelijk anders is.
  Er gingen al geruchten de ronde over dat de Nintendo NX misschien weer gebruik gaat maken van cartridges in plaats van discs. Dit verhaal wordt nu versterkt door het registreren van de nieuwe Zelda in Amerika.
  Het is heel normaal dat namen van nieuwe games worden geregistreerd. Als dit wordt gedaan, dan staat daar ook een kleine beschrijving bij waar het om gaat en hoe ze worden aangeboden. Voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild is in de omschrijving ook ‘video game cartridge’ en ‘video game memory cards’ toegevoegd. Als er Wii U-games worden geregistreerd, dan staat daar alleen ‘video game disc’ bij. Bij 3DS-titels staat er natuurlijk weer wel memory cards bij, omdat games voor dit platform ook zo worden aangeboden.
  Misschien daarom de boodschap van Nintendo om tijdig een Wii U te kopen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik zie niet echt wat het voordeel van cartridges is (behalve dat ik het om nostalgische redenen wel leuk zou vinden ;) ), maar wie weet? Dat trademark is inderdaad wel vreemd.

   Maar dan nog vond Nintendo backwards compatibility tot nu toe altijd belangrijk. De DS had zelfs jarenlang een speciale opening voor antieke Game Boy-spellen. Ik durf niks uit te sluiten voor de NX.

   Andere theorie: misschien is de NX ook compatible met 3DS-spellen en bedoelden ze die cartridges.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    Óf de NX is écht een combinatie van handheld en console (in welke vorm dan ook). Vanuit die optiek zijn cartridges dan wel weer logisch (wat het handheld gedeelte betreft dan). Ik ben wel héél erg benieuwd in ieder geval. We zullen ongetwijfeld weer verrast worden.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Innovation

    Nu zijn de cartridges in de loop der jaren wel veranderd, en moet je niet meer aan die grote loge NES cartridges denken.
    Sommige SD kaarten gaan al tot 2TB, dus dat zal geen probleem moeten zijn, al hoeft Nintendo niet zo ver te gaan.
    De voordelen van een cartridge zijn de snelle laadtijd en de data wordt sneller ingelezen in vergelijking met een disk. Ook kan een diskdrive worden weggelaten, wat weer ruimte(en geld)scheelt.
    Als Nintendo nu alleen de kosten van een cartridge in de hand weet te houden, want die is wel duurder dan een disk.

    De bewuste trademark

    http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=208079302&postcount=1

      /   Beantwoorden  / 
 4. G.Tom

  Even compleet ongerelateerd! Iemand van jullie die nog altijd Soul Calibur V speelt? Ik ben er onlangs weer mee begonnen en was helemaal vergeten hoe leuk ik het ook alweer vond! Als iemand van jullie dat ooit met me online wil doen, zou het me superleuk lijken!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.