Is dit de controller van Nintendo’s NX spelcomputer?


Update: nevermind, de foto’s zijn nep. De grapjas heeft zelfs een filmpje gemaakt waarin je hem de controller ziet ontwerpen in een 3D tekenprogramma.

Goh, best wel veel foto’s van hetzelfde apparaat. Zou dit dan echt een prototype zijn van de NX-controller? Toen vorige week de eerste foto opdook moest ik nog lachen omdat hij er precies zo uitzag als de illustratie bij een patent dat Nintendo vorig jaar heeft aangevraagd (bovenste plaatje). Zulke illustraties zijn meestal eenvoudige schetsen, die niks te maken hebben met het uiteindelijk ontwerp. De foto moest dus wel nep zijn. Wie wil er nou gamen op een ovaal beeldscherm met 2 gaten voor de controlsticks?

Maar nu het ovale scherm op meerdere foto’s staat begin ik te twijfelen. Het ziet er niet gephotoshopped uit, dus waarschijnlijk heeft iemand dit apparaat echt op zijn of haar bureau liggen. Zou het het dan toch…?

Op het NeoGAF-forum zijn gamers vooral boos omdat deze controller geen actieknoppen aan de voorkant heeft, maar dat vind ik dan wel weer passen bij Nintendo’s voortdurende strijd om games toegankelijker te maken. Alle functies verplaatsen naar de schouderknoppen (die volgens een eerder patent kleine scrollwieltjes zijn – zoals op een computermuis) zodat je je duimen op de controlsticks kunt houden. Wel zo overzichtelijk.


Neo-games.blog forum

Lees ook:Speciale Wii U Pro Controller lijkt op SNES gamepad
Lees ook:Kijk dit: de controller van de PlayStation 4
Lees ook:En zo ziet de controller van de Ouya eruit
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 173
Lees ook:Hoe ligt de Playstation 3 controller in de hand?

5 reacties op “Is dit de controller van Nintendo’s NX spelcomputer?

 1. Berend Jan

  Ik zie het wel weer met vertrouwen tegemoed. Ik heb zo veel plezier van mijn WiiU (gehad) dat ik met veel vertrouwen uitkijk naar de opvolger.
  .
  Nu maar hopen dat nintendo het niet stuk maakt door er net iets te awkward dingetjes in te zetten. Of onhandige netwerk verbindingen. Of friendcodes of iets heel anders als de andere consoles.

    /   Beantwoorden  / 
  1. micha

   niets is echt te spelen op dit ding. geen normale sticks maar die dingen van de 3ds en geen fysieke knoppen….

     /   Beantwoorden  / 
  1. Wouwter

   En de foto’s van de zwarte controller zijn ook nep (nouja, de controller is nep, de foto’s zijn echt, 3D-printen ftw).

   https://youtu.be/z_B65J86D_8

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.