SMB3 naar Virtual Console met e-Reader levels


Dus Japanse gamers krijgen volgende week Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3 in hun eShop. Dat lijkt overbodig – de Game Boy Advance-versie van een NES-spel dat ook nog steeds verkrijgbaar is – maar SMA4:SMB3 heeft een interessante extra.

Toen dit spel in 2003 verscheen voor de GBA konden Japanse en Amerikaanse gamers er een e-Reader op aansluiten. Met dat accessoire scanden ze vervolgens kaartjes in die nieuwe levels openden in het spel. Nu Nintendo ieder jaar een nieuwe 2D Mario uitbrengt lijkt dat misschien niet zo bijzonder, maar in 2003 was het best speciaal. Voor het eerst sinds Super Mario World (1991) waren er weer gloednieuwe Mario-levels van Nintendo’s eigen ontwerpers.

Het goede nieuws is dat al die bonuslevels straks ook beschikbaar zijn in de Virtual Console-versie van SMA4:SMB3. Met een beetje geluk (het spel is nog niet officieel aangekondigd voor de Europese eShop) ontdekken we binnenkort dus eindelijk wat we al die jaren hebben gemist.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Rondleiding door de eShop op de 3DS
Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart
Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Playstation 3 in de uitverkoop
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.