Waarom Europa niet meedeed aan Humble Nindie Bundle


“The fact is that some of that content hadn’t even been released in Europe yet. And so releasing it on a global scale would have been really difficult because either the content hadn’t been released or had been recently released and it would have been detrimental to those developers to already have such a drastic discount associated with it. So, we had to make that tough decision to make it region only, I mean to North America only.”

Nintendo’s Damon Baker legt uit waarom Europa een paar weken geleden niet mocht meedoen aan de Humble Nindie Bundle. Dat excuus klinkt… eigenlijk best wel redelijk. Als ik een ontwikkelaar was zou ik het ook niet leuk vinden als mijn spel vlak na de Europese release al meteen supergoedkoop in de aanbieding was. Juist in de eerste weken na de lancering verkopen Indiegames de meeste explaren. Het zou stom zijn om dan niet de normale prijs te vragen.

Het goede nieuws is dat het succes van de Humble Bundle ook is opgemerkt door Nintendo’s andere afdelingen (zowel Europa als Japan). De bundel zelf verkocht beter dan verwacht en door alle aandacht in de pers werden ook de losse spellen vaker gedownload. Baker wil nog niets beloven, maar het is wel duidelijk dat er binnen Nintendo wordt nagedacht over een regiovrije bundel. (“I think we’re certainly exploring the option at this point.”)

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Amerika heeft een Humble Bundle voor Wii U en 3DS
Lees ook:Nintendo Humble Bundle nu ook in Europa
Lees ook:“Microsoft’s Project Natal ongeveer 120 euro”
Lees ook:P!nk krijgt haar eigen PSP
Lees ook:Nieuwe Animal Crossing filmpjes uit Japan

Eén reactie op “Waarom Europa niet meedeed aan Humble Nindie Bundle

  1. Wouwter

    Ook leuk als Nintendo zelf wat (VC?) titels aan de bundel toevoegt. :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.