Nintendo gaat smartphone-spellen maken


Het gaat dus toch gebeuren: Mario en Zelda op je smartphone. Directeur Satoru Iwata hield tot nu toe steeds vol dat Nintendo er nooit aan zou beginnen, maar vandaag kondigde hij alsnog een samenwerking aan met het Japanse internetbedrijf DeNA om spelletjes te ontwikkelen voor iOS en Android. Alle Nintendo-personages mogen volgens Iwata worden gebruikt. Dit nieuws is niet zo schokkend als toen Sega aankondigde om geen eigen spelcomputers meer te maken, maar als Nintendofan moet ik toch even wennen aan deze nieuwe realiteit.

 • Volgens Eurogamer worden de spellen ontwikkeld door Nintendo zelf en gaat DeNA alleen de servers en achterliggende techniek verzorgen. Dus dat is goed nieuws denk ik? Ik kreeg al visioenen van heel veel endless runners en match three-puzzelaars, maar wie weet levert deze deal ook een paar √©chte touchscreen-spellen op √† la Kirby: Power Paintbrush en Zelda: Phantom Hourglass.
 • Om te bewijzen dat Nintendo ook gewoon spelcomputers blijft maken kondigde Iwata ook maar meteen een nieuwe console aan met de codenaam ‘NX’. Verder nog geen informatie, behalve dat het volgens Iwata gaat om een “dedicated game platform with a brand new concept.” Spannend!
 • DeNA is trouwens ook betrokken bij de opvolger van Club Nintendo. Een nieuwe service waarmee je smartphone, je pc en al je Nintendo spelcomputers aan elkaar worden gekoppeld. De nieuwe club (naam nog niet bekend) ligt op schema om later dit jaar gelanceerd te worden.

Kijken op YouTube
IGN vat al het nieuws nog eens samen in een handig filmpje.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Zelda uitgesteld tot 2017, komt ook naar NX
Lees ook:ZELDA DS! The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
Lees ook:Eerste wazige beelden van Zelda DS
Lees ook:Gratis sterren voor Nintendo’s sterrencatalogus
Lees ook:Iwata praat (lang) over Brain Training

2 reacties op “Nintendo gaat smartphone-spellen maken

  1. Erik

   Haha, wow! Je kan er blijkbaar niet vroeg genoeg bij zijn.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.