Nintendo stopt met Club Nintendo sterrencatalogus


Club Nintendo houdt ermee op. Het beloningsprogramma wordt in de loop van dit jaar geleidelijk afgebouwd. Al vanaf 1 april zitten er geen nieuwe kraskaarten meer bij spellen + accessoires, en op 30 september wordt de sterrencatalogus voorgoed gesloten. Zorg dus dat je je laatste sterren voor die datum hebt ingewisseld.

Jammer dat het stopt, al was Club Nintendo eigenlijk al een tijdje over zijn hoogtepunt heen. In de beginperiode stonden er regelmatig spellen en zelfs complete spelcomputers (GameCubes en GameBoy Advances) in de catalogus, maar de laatste jaren trof je vooral standbeeldjes, sleutelhangers en andere prullaria. De sterren kregen bovendien een uiterste houdbaarheidsdatum, zodat het moeilijker werd om te sparen voor dure cadeaus.

 • Toch mag ik niet klagen. De afgelopen 13 jaar verzamelde ik 4 spellen, een paar poppetjes, stickervellen, retro-notitieblokken, en een toffe Animal Crossing-poster. Allemaal gratis! Bedankt Nintendo.
 • De beste manier om je sterren op te maken, is nu waarschijnlijk door ze in te wisselen voor eShop-punten. 4000 Sterren = 1000 Nintendo Points. Oeps, bezoeker Micha wees me erop dat die punten alleen bruikbaar zijn in het Wii Winkelkanaal en de DSi Shop. Dus niet in de eShop. Jammer! Dan maar hopen dat Nintendo dit jaar nog een paar supergeweldige cadeaus toevoegt aan de sterrencatalogus.
 • Later dit jaar lanceert Nintendo een nieuw loyaliteitsprogramma. Details zijn nog niet bekend, maar iedereen die zich in de beginperiode aanmeldt krijgt sowieso een gratis exemplaar van het langverwachte animatieprogramma Flipnote Studio 3D.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Club Nintendo sterrencatalogus krijgt nieuwe cadeautjes
Lees ook:Veel downloadbare spellen in de sterrencatalogus
Lees ook:Animal Crossing merchandise in de sterrencatalogus
Lees ook:Captain Toad nachtlampje in de sterrencatalogus
Lees ook:Nintendo’s sterrencatalogus verdwijnt over 1 week

25 reacties op “Nintendo stopt met Club Nintendo sterrencatalogus

 1. micha

  die punten zijn alleen op de ds en wii bruikbaar he.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Oeps! Nu zie ik het ook. Excuses voor de verwarring, ik heb de tekst aangepast.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Wouwter

  Spelfoutje in de titel. :P (Catelogus ipv catalogus.)

  Laatst heb ik nog dat Yoshi knuffeltje besteld, best tof. ^^ Ik ben benieuwd waar Nintendo het mee gaat vervangen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Jemig, ik heb een slechte dag vandaag. Hopelijk zitten er nu echt geen fouten meer in.

   Veel mensen verwachten/hopen dat Club Nintendo wordt vervangen door een volwaardig online account zoals bij Sony en Microsoft. Je spellen zouden dan dan niet meer zijn gekoppeld aan één specifieke Wii U of 3DS, maar aan een account dat vanaf al je consoles toegankelijk is.

   Klinkt wel erg ambitieus, maar wie weet!

     /   Beantwoorden  / 
 3. Kikujiro

  Best wel jammer. Alhoewel ik, sinds sterren van geregistreerde games na verloop van tijd vervielen, de registratiekaartjes allemaal opspaarde en de website niet meer zo vaak bezocht. Vanmorgen heb ik op de valreep nog zo’n 15 spellen en mijn 3DSXL geregistreerd (leverde samen toch weer 4250 sterren op). In totaal heb ik tot op heden 21480 sterren gespaard. In de afgelopen 10 jaar (!) deze toch voor best wel leuke artikelen ingewisseld… The Legend of Zelda: Collector’s Edition, Opbergtasje voor de Wii controller, 25th anniversary SMB munt en de Super Mario Galaxy Soundtrack (Platinum versie). Wel jammer, dat nu het einde van Club Nintendo en de Sterrencatalogus is aangekondigd, er (wederom) zo weinig in de catalogus staat. Wie herinnert zich trouwens nog de (gedrukte) Club Nintendo bladen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Het Club Nintendo tijdschrift! Mooi was die tijd. Vooral in de beginjaren toen het nog helemaal gratis was. Gaf echt het gevoel dat je werd gewaardeerd als klant.

   Later kostte het een paar tientjes per jaar om lid te blijven. En toen dat ook te duur werd verdween het tijdschrift en kregen we dus de sterrencatalogus… die nu blijkbaar ook te kostbaar is geworden.

   Vermoedelijk wordt de opvolger in een vorm gegoten die nog voordeliger is voor Nintendo. Zo gaan die dingen. Maar zolang Sony en Microsofts niks vergelijkbaars hebben mogen we natuurlijk niet echt klagen. :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. MVG

    Volgens mij stond die Club Nintendo vrijwel los van het latere VIP24:7 programma, geïntroduceerd in het Gamecube tijdperk. In 2007 werd dat omgedoopt naar Club Nintendo.

    De originele tijdschriften kon je krijgen door een bij Nes en Gameboy games toegevoegde inschrijfkaart in te zenden. Je ontving dan 6 gratis nummers, waarvan Club Nintendo Clasic de eerste was. Deze waren gratis. Het was een vertaald tijdschrift, dat internationaal werd uitgegeven. Na 6 nummers ontving je het niet meer.

    Wel werd Club Nintendo Extra opgericht als tijdschrift. Dit was een betaald tijdschrift, waarop je jezelf kon abonneren. Het blad verscheen frequenter, liep meerdere jaren en stopte niet na 6 nummers. Later werd het blad veranderd in CNE, dat werd uitgegeven tot rond de N64. Vervolgens werd het tijdschrift opgeheven wegens dalende verkopen en een andere koers.

    Op deze site kun je een aantal nummers van het oorspronkelijke gratis tijdschrift volledig herbekijken. Een directe link naar het allereerste exemplaar: Club Nintendo Classic, met tips en trucks voor o.a. Super Mario Bros. en The Legend of Zelda: http://www.scribd.com/doc/52787733/Club-Nintendo-Classic-Magazine

      /   Beantwoorden  / 
 4. Zaaltje

  Ik heb sinds ze hebben aangekondigd dat de sterren een houdbaarheidsdatum hadden niks meer geregistreerd, allemaal opgespaard. Een dezer dagen zal ik ze dan toch allemaal moeten invoeren, kijken hoeveel het is. Wat betreft het aanbod, volgens mij zijn ze het wel van plan nu regelmatig te vernieuwen dat iedereen waardige dingen voor zijn sterren kon krijgen, want die Wii Punten waren in verhouding toch wel erg duur!

  @Kikujiro, hoe is de Super Mario Galaxy Soundtrack (Platinum versie); ik zit er eventueel ook over te denken die te kopen, maar heb totaal geen idee of het wat is. Destijds heb ik bij Skyward Sword ook een CD gekregen, en daar luister ik altijd graag naar!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   Die soundtrack is een leuk hebbedingetje. Toen ik ‘m kreeg, heb ik er een paar keer naar geluisterd, daarna niet meer overigens. Voor mij is het puur een ‘collector’s item’. Zie hier voor de verschillen tussen de gewone en platinum versie:
   .
   http://www.mariowiki.com/Super_Mario_Galaxy:_Original_Soundtrack
   .
   De gewone versie staat geloof ik nog in de Sterrencatalogus.
   .
   Ter aanvulling… op de meeste puntenkaartjes staat ook een houdbaarheidsdatum. Ik had nog wat oude puntenkaartjes van wat DS spellen die ik vorig jaar op Koningsdag op een rommelmarkt had gekocht, maar die waren allemaal verlopen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zaaltje

    Hmm, als ik die lijst zo zie dan zitten er wel veel nummers bij.. Wat ik juist zo goed vond van de CD bij LoZ was dat ze lange nummers hadden gemaakt. Nu juist wat meer aan het twijfelen over de CD. Maar eens afwachten, misschien komen er wel mooiere dingen in de catalogus bij :)

      /   Beantwoorden  / 
 5. G.Tom

  Schijnbaar worden er gedurende februari nog hele gave dingen op gezet voor een laatste eindknaller. Ik ben benieuwd!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Dan ga ik dit weekend al mijn oude kraskaarten maar even invoeren. Je moet tegenwoordig bij ieder product ook een enquette invullen, dus dat zal een lange middag worden. Hopelijk komen er echt een paar beloningen die de moeite waard zijn.

   Ik wist trouwens niet dat die papieren kaarten ook een houdbaarheidsdatum hadden. Die van mij gaan al heel wat jaartjes terug, dus ik hoop dat er niet te veel zijn verlopen. Weet je (Kikujiro) zeker dat het niet kwam omdat de vorige eigenaar die codes al had ingevoerd?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    Nee… waren (nieuwe) kaarten die nog niet waren opengekrast. Op de kaart zelf staat boven het krasvenster een “houdbaarheidsdatum”. Niet op alle kaarten staat overigens een datum (vooral oudere games niet), dat systeem met die data zullen ze later wel een keer hebben ingevoerd waarschijnlijk. Na het invullen van de meeste enquêtes liep de website bij mij vast. Kwam ik steeds opnieuw bij de laatste vraag terecht. Punten werden echter wel toegekend.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Kikujiro

    Nog even een huishoudelijke tip… als je al die kaartjes open krast, leg er dan iets onder, wordt namelijk een enorme bende. Mevrouw Kikujiro was er niet gelukkig mee in ieder geval.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Inno Vation

   Ik zie dat The Legend of Zelda: A Link Between Worlds – Oorspronkelijke soundtrack is toegevoegd voor 3000 sterren.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    Tsjonge… ik zie vanmorgen dat deze CD inmiddels alweer is uitverkocht!

      /   Beantwoorden  / 
 6. Inno Vation

  Weet iemand hoe lang de sterrencatalogus nog offline blijft? Ik hoop nog voor het eind van deze maand mijn Mario Kart 8 shirt te kunnen bestellen, anders raak ik 600 sterren kwijt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zaaltje

   Ik ben hier ook erg benieuwd naar, maar toen ik deze ochtend erop keek was hij weer even online. Even dacht ik dat ze ook meteen nieuwe dingen hadden toegevoegd, maar dat was helaas niet het geval.

   Het lijkt er dus wel op dat hij af en toe even online komt?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zaaltje

    Op het moment van schrijven (13.15 uur) is de catalogus weer bereikbaar

      /   Beantwoorden  / 
    1. Inno Vation

     Klopt. De bestelling is al geplaatst. :D

       /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

   Is nu weer on-line.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Erik

  Ik dreigde ook 750 sterren kwijt te raken, dus vanmiddag nog even snel een Pikmin sleutelhanger besteld. Niet echt fantastisch, maar sterren laten verdwijnen vind ik ook zonde.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Kikujiro

  De Amerikaanse “sterrencatalogus” is recentelijk geüpdatet:
  .
  https://club.nintendo.com/rewards.do
  .
  Om jaloers op te worden eigenlijk (m.n. de software dan). Hoe het Amerikaanse puntensysteem werkt weet ik eigenlijk niet, maar als ik her en der reacties lees op internet, is iedereen vrij positief over de “prijzen”.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Kikujiro

  Er staat nu een Super Mario-pet voor 4000 sterren in de Sterrencatalogus. Naast de soundtrack van The Legend of Zelda: A Link Between Worlds is er dus deze maand nog niet echt veel bijgekomen in de catalogus, ondanks de aankondiging van Nintendo dit wel te doen. Maar ja, we blijven hoopvol!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.