Totaka’s Song gevonden in Mario Kart 8

Kijken op YouTube
Er is er weer een gevonden hoor. Iemand heeft Totaka’s geheime melodie ontdekt in Mario Kart 8. Het is een soort inside joke onder Nintendofans. Muziekfreaks hebben de Amen Break, filmliefhebbers glimlachen om de Wilhelm Scream en een groepje gamers is altijd op zoek naar Totaka’s Song. Het is een kort melodietje dat componist Kazumi Totaka verstopt in bijna alle spellen waar hij aan meewerkt. Ik kwam er voor het eerst mee in aanraking in Animal Crossing, waar je het liedje (“K.K. Song”) op zaterdagavond kunt aanvragen bij zingende hond K.K. Slider, maar de geschiedenis van de melodie gaat veel verder terug. Het duikt al sinds de jaren ’90 op in spellen voor al Nintendo’s spelcomputers.

In Mario Kart 8 wordt het liedje gezongen door Yoshi’s die als toeschouwer naast de baan staan. Het is bijna niet te horen onder de reguliere soundtrack, maar als het geluid aan het einde van het filmpje wordt versterkt hoor je Yoshi inderdaad neuriĆ«n. En aangezien de “stem” van Yoshi wordt ingesproken door Kazumi Totaka, is dit de eerste keer dat het liedje wordt gezongen door de man zelf. Leuk gedaan!

Na de klik: nog een paar voorbeelden van Totaka’s Song in oude Nintendo-spellen.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Kazumi Totaka’s Song
Lees ook:Kijk dit: Mario’s Tekenlied
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 243
Lees ook:Filmpje: naar het Animal Crossing veilinghuis
Lees ook:Het Sony Lied: How To Kill A Brand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.