Gecancelled Wii-spel ziet eruit als ultieme Star Wars game


Een spel waarin je de Wiimote rondzwaait als een Star Wars lichtzwaard. Dat was jarenlang de droom van veel Wii-bezitters. Niet dat er geen zwaardvechtspellen verschenen voor Nintendo’s vorige console (de beste was waarschijnlijk Wii Sports Resort), maar dat waren gewone zwaarden. Wat wij wilden was een lichtzwaard. Zo eentje die als je hem activeert vzwwwp zegt (uit het speakertje van de Wiimote uiteraard) en vwoooom als je ermee zwaait.

Wat blijkt nu? We hadden bijna zo’n spel gekregen. Website IGN vond 2 filmpjes van het gecancelde Wii-spel Star Wars Rogue Squadron: Rogue Leaders. Het zou een compilatie worden van de beste missies uit de Rogue Squadron-vliegspellen voor de GameCube, aangevuld met speelbare versies van alle beroemde lichtzwaard-gevechten uit de films. En die zien er precies zo uit als je altijd hoopte: een first person perspectief en een zwaard dat alle bewegingen van de controller 1 op 1 kopieert. Verrassend mooie graphics ook, al is het filmpje een beetje wazig.

Star Wars Rogue Squadron: Rogue Leaders was al zo goed als af toen ontwikkelaar Factor 5 in 2009 failliet ging. Zou er echt geen manier zijn om dit alsnog uit te brengen voor de Wii U?

Kijken op YouTube

Zie voor het tweede filmpje IGN’s Website.

Lees ook:Lair maakt ook gebruik van PS3 tilt sensors
Lees ook:Imposante Lair trailers
Lees ook:Kijk dit: deze Xbox 360 ziet eruit als R2-D2
Lees ook:Eerste trailer Star Wars: Battlefront II gelekt
Lees ook:Echt wandelen in Skyrim met een omnidirectionele loopplank

2 reacties op “Gecancelled Wii-spel ziet eruit als ultieme Star Wars game

 1. Berend Jan

  vijftig euro hadden ze gelijk gekregen als ze dit op de Wii hadden uitgebracht. Zo hup van de spaarrekening naar hun zakjes omdat dit het spel is wat ik zou willen spelen voor/op de Wii.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Same here. Het faillisement van Factor 5 was een lastig verhaal (eigenlijk was het hun uitgever die failliet ging), maar dit lijkt me wel een game die een hit had kunnen worden. Erg jammer.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.