Gecancelled Wii-spel Sadness komt naar Wii U


Deze zullen Wii-bezitters van het eerste uur zich nog wel herinneren. Het jaar was 2005, Nintendo’s nieuwe spelcomputer heette nog de Revolution en een onbekende ontwikkelaar uit Polen haalde bijna dagelijks het (game)nieuws met hun horrorspel Sadness. Echte spelbeelden hebben we er nooit van gezien, maar toch was er een periode waarin iedereen het had over dat mysterieuze zwart-wit-spel met de bewegingsgevoelige fakkel.

Enfin, het spel is nooit verschenen en het is achteraf niet eens zeker of ontwikkelaar Nibris wel echt bestond. Ik was ervan overtuigd dat ik de naam Sadness nooit meer zou horen, maar zie: het spel is terug. Twee piepkleine studio’s hebben de rechten gekocht om Sadness alsnog te maken en daarna uit te brengen voor de Wii U. Het wordt wel een ander soort spel dan Nibris destijds beloofde: nog steeds survival horror, maar nu in 2D en met RPG-elementen. Net als de vorige keer zijn er geen screenshots of trailers, maar de ontwikkelaars beloven plechtig dat Sadness 2.0 echt bestaat. We zullen zien hoe het deze keer afloopt.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nibris bestaat niet
Lees ook:Raid over the River, bewegende beelden
Lees ook:Eerste officieel aangekondigde Revolution spel vindt uitgever
Lees ook:Raid Over The River voor de Revolution?
Lees ook:Eerste Raid Over The River screenshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.