Zo snel is het Wii U quick boot menu


Soms wil je gewoon een spelletje spelen. Niet eerst je berichten checken, niet op Miiverse kijken, niet door de eShop bladeren, maar gewoon zonder gezeur een game opstarten. Nintendo begrijpt dat en dus krijgt de Wii U later dit jaar een heus quick boot menu. Kies rechtstreeks vanaf de gamepad wat je wilt spelen (uit een lijst met de 10 laatstgebruikte applicaties) zodat het complete Home Menu kan worden overgeslagen. Kijk hieronder zelf maar even. De tijdwinst schijnt op te kunnen lopen tot 20 seconden.

 • Okee, dus dit is duidelijk een geval van “first world problems”, maar toch vind ik het wel een fijne verbetering. Nintendo keert hiermee bijna weer terug naar het GameCube/PlayStation 2-tijdperk waarin je spel meteen opstartte nadat je op Power had gedrukt. Dat zouden meer spelcomputers moeten doen!

Kijken op YouTube

 • En over New Super Mario Bros. U gesproken (dat in dit filmpje wordt gebruikt als voorbeeldspel): een van de schokkendste cijfers uit Nintendo’s dramatische jaarverslag is dat dat spel bijna twee keer zo goed verkoopt als Super Mario 3D World. 4,16 Miljoen voor NSMBU tegenover 2,17 miljoen voor SM3DW. Je zou denken dat alleen hardcore Nintendofans op dit moment een Wii U hebben, maar zelfs die doelgroep verkiest saaie 2D Mario blijkbaar boven creatieve en experimentele 3D Mario. Als ik directeur Iwata was zou ik het wel weten: laat EAD Tokyo zo snel mogelijk een 2D Mario ontwikkelen die net zo creatief en experimenteel is als de laatste 3D spellen.

[g.forum]

Lees ook:Zoveel software verkocht Nintendo de afgelopen 12 maanden
Lees ook:Touch Mushy, Get Dizzy in Super Mario Maker
Lees ook:De honderdmiljoenste Nintendo DS is verkocht
Lees ook:Donkey Kong Country doet niets met het gamepad-scherm
Lees ook:Nintendogs twee miljoen keer verkocht in Europa

2 reacties op “Zo snel is het Wii U quick boot menu

 1. Wouwter

  Is NSMBU niet zoveel meer verkocht omdat het gebundeld wordt met de Wii U? Ik ben in ieder geval niet van plan dat spel te kopen (en 3D World wel). :P

    /   Beantwoorden  / 
 2. Zaaltje

  Ik ben vooral benieuwd wanneer deze update gaat komen. Ik zou hier ook wel blij mee zijn inderdaad, een beetje terug naar de roots, console opstarten en spelen maar!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.