A Link Between Worlds heeft weer een muzikale easter egg


In 2011 ontdekten fans iets bijzonders aan The Legend of Zelda: Skyward Sword. Een van de muziekjes in het spel klonk, als je hem achterstevoren afspeelde, precies als een beroemd deuntje (Zelda’s Lullaby) uit Ocarina of Time. Een toffe easter egg en een enorm compliment voor componist Koji Kondo; zelfs in omgekeerde volgorde klonk zijn liedje nog steeds te gek.

Aan de hand van een trailer hebben fans nu ontdekt dat Nintendo hetzelfde trucje weer gebruikt in Legend of Zelda: A Link Between Worlds voor de 3DS. Een van de muziekjes in dit spel blijkt de omgekeerde versie van een liedje uit A Link To The Past. Luister hieronder zelf maar even en kijk of je de melodie herkent. (De onthulling volgt na 40 seconden). Hoewel het een leuk idee blijft, vind ik het resultaat deze keer iets minder overtuigend. Zelda’s Lullaby was achterstevoren ook echt een sterke melodie, maar de eerste helft van deze trailer klinkt stuurloos en een beetje geforceerd. Geen deuntje dat je makkelijk zult meefluiten. Blijkbaar zijn Kondo’s composities niet allemaal geschikt voor de grote spiegeltruc.

Kijken op YouTube

Hier trouwens de nieuwe ALBW-trailer in zijn geheel. Want stuurloze muziekjes of niet, dit ziet er nog steeds uit als een fantastisch nieuw avontuur. Eindelijk weer een Zelda met het ouderwetse bovenaf-perspectief. Ik weet al wat ik op 22 november ga spelen!

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Totaka’s Song gevonden in Mario Kart 8
Lees ook:Hyrule Warriors’ eerste originele personage heet Lana
Lees ook:Nieuwe trailer Zelda: A Link Between Worlds
Lees ook:Smooth McGroove zingt je favoriete gamemuziek
Lees ook:Verborgen minigame ontdekt in New Nintendo 3DS-firmware

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.