Nintendo Brievenbus (3DS) kan niet meer online


“Nintendo heeft ontdekt dat sommige gebruikers, waaronder minderjarigen, hun vriendcodes op internetforums e.d. hebben uitgewisseld en Nintendo-brievenbus hebben gebruikt om ongeschikt materiaal uit te wisselen. Nintendo heeft onderzoek gedaan naar methoden om dergelijke activiteiten te kunnen voorkomen en vastgesteld dat het het beste is om de dienst te beëindigen, omdat er direct foto’s mee uitgewisseld kunnen worden en dit actief misbruikt is.”

En toen konden 3DS-bezitters elkaar dus geen brieven meer versturen via het internet. De Nintendo Brievenbus was altijd al een beetje beperkt (alleen handgeschreven berichtjes en maximaal één reactie per brief), maar met deze update (die per direct ingaat) zijn we weer terug op het niveau van Pictochat – het chatprogramma op de oorspronkelijke Nintendo DS. Een overbodige gimmick dus, waarmee je alleen berichtjes kunt sturen naar mensen die zich in dezelfde ruimte op gehoorafstand bevinden.

Grote boosdoener was zo te lezen de mogelijkheid om zelfgemaakte foto’s te gebruiken als briefpapier. Je vraagt je af waarom Nintendo die functie dan niet heeft uitgeschakeld in plaats van meteen alle communicatie te blokkeren, maar als het gaat over de veiligheid van minderjarige gamers slaat directeur Iwata wel vaker door. Het enige lichtpuntje voor 3DS-bezitters is nu Nintendo’s belofte dat het Miiverse (bekend van de Wii U) uiteindelijk ook toegankelijk wordt vanaf de 3DS. Tot het zover is zullen we onze hobby weer gewoon moeten bespreken via het ouderwetse internet.

[g.forum]

Lees ook:Nintendo lanceert berichtjes-app Krabbelpost voor 3DS
Lees ook:Bekijk de verpakking + launch Apps van de PlayStation Vita
Lees ook:Online pictochatten met Nintendo Brievenbus voor de 3DS
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 203
Lees ook:De 3 problemen van de Nintendo Brievenbus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.