Nieuwe beelden Zelda: A Link Between Worlds


Nieuwe beelden van The Legend of Zelda: A Link Between Worlds op de 3DS en een interessante uitleg van directeur Satoru Iwata. Blijkbaar kunnen spelers in deze Zelda zelf bepalen in welke volgorde ze de ondergrondse kerkers verkennen. Om dat mogelijk te maken is er in deze versie van Hyrule een winkel die al meteen aan het begin van het spel (bijna) alle wapens en voorwerpen verkoopt die Link nodig heeft. Daarmee komt dus een einde aan de traditie dat er in iedere kerker een nieuw voorwerp is verstopt (en een eindbaas die gevoelig is voor precies dat voorwerp).

Het is een gewaagde stap om een bewezen succesformule zo drastisch te veranderen (mijn eerste gedachte vanmiddag: is dit wel zo’n goed idee?), maar laten we Nintendo een kans geven. Je kunt niet jarenlang zeuren dat alle Zelda-spellen hetzelfde zijn en vervolgens weer mopperen als een nieuw spel de zaken eindelijk anders aanpakt. Misschien is Ravio’s Shop wel precies wat deze serie nodig heeft om weer spannend te worden. Al meteen toegang hebben tot alle voorwerpen betekent immers ook dat Link direct de hele plattegrond kan verkennen. Een spannend vooruitzicht voor spelers die jarenlang door feeën en pratende boten van kerker naar kerker zijn gesleept.

Vanaf 22 november kunnen 3DS-bezitters ontdekken hoeveel vrijheid Link daadwerkelijk krijgt in dit nieuwe avontuur.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Bekijk een demonstratie van Zelda: A Link Between Worlds
Lees ook:Online multiplayer in Zelda: Tri Force Heroes
Lees ook:Kijken: Link in 3D Dot Game Heroes
Lees ook:Nieuwe trailer Zelda: A Link Between Worlds
Lees ook:Wat is een “phantom hourglass” eigenlijk precies?

3 reacties op “Nieuwe beelden Zelda: A Link Between Worlds

 1. Kikujiro

  Als dit spel met een 3DS gebundeld gaat worden, koop ik op 22 november een 3DS! Wel interessant inderdaad hoe dat straks met die voorwerpen gaat werken. Wat nou bijvoorbeeld als je in een bepaalde kerker een hookshot én een hamer nodig hebt? Die systematiek moeten ze dan ook hebben aangepast. Ben erg benieuwd!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Klinkt interessant. Misschien blijkt het in de praktijk heel irritant, maar de gedachte dat er iets op het spel staat als je zo’n voorwerp huurt bevalt me wel. Nu maar hopen dat Nintendo het spel zo moeilijk durft te maken dat er ook echt een reëel gevaar is om dood te gaan.
   .
   Majora’s Mask lijkt mij gewoon een versiering. Die winkel ziet er sowieso rommelig uit, dus dit zal gewoon een grappig detail zijn.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.