Een nieuw Kirby-spel voor de 3DS


Hé kijk, een nieuw Kirby-spel voor de 3DS. (Titel nog niet bekend, al schijnt dat het in de Japanse Nintendo Direct Kirby: Triple Deluxe werd genoemd). Ik ben blij dat Nintendo ook na de aankondiging van de 2DS nog steeds spellen durft te maken die het stereoscopische 3D-scherm volop benutten. De effecten in deze trailer zijn zo in your face dat het me doet denken aan Wario Land voor de geflopte Virtual Boy – de eerste keer dat Nintendo experimenteerde met 3D. Dit spel zit vol met precies dezelfde gimmicks: Kirby springt heen en weer tussen de voor- en achtergrond, treinen rijden je tegemoet en vijanden gooien vuurballen richting het scherm. Het is jammer dat deze trailer niet te zien is in de eShop, want al die effecten maken natuurlijk pas echt indruk in 3D.

Verder ziet Kirby: Triple Deluxe er vooral heel erg uit als Kirby. Het spel verschijnt pas volgend jaar maar je kan de recensies nu al voorspellen: oerdegelijke platformer, wel een beetje makkelijk maar de mogelijkheid om de aanvallen van je vijanden te kopiëren blijft vermakelijk. Gemiddelde eindscore: 7,5. Je zou willen dat Nintendo al dat geld en talent weer eens gebruikte om een nieuwe platformheld te verzinnen, maar tot het zover is wil ik al die oerdegelijke Kirby-spellen natuurlijk wel spelen.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Alweer een nieuw Kirby platformspel voor de Wii
Lees ook:Kirby’s “Inhale” in Smash Bros. Brawl
Lees ook:Kirby is van wol gemaakt in Kirby’s Epic Yarn voor de Wii (trailer)
Lees ook:Dit bestel je in Nintendo’s officiële Kirby Café
Lees ook:Nieuwe trailer: Mario Kart 8 Deluxe

2 reacties op “Een nieuw Kirby-spel voor de 3DS

 1. Kikujiro

  Ik vond Epic Yarn ook best wel vermakelijk eigenlijk. Niet heel moeilijk, maar geen onaardig spel. Kondigde Iwata een tijd geleden niet aan dat er iets nieuws aan zit te komen? Of is dat wishful thinking van mijn kant?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Volgens mij was het Shigeru Miyamoto die een paar weken terug in een interview vertelde dat hij met een compleet nieuw spel bezig was. Op zich leuk nieuws, al is het maar de vraag of dat een spel voor “ons” wordt, of meer iets voor de casual gamers. (Zijn laatste nieuwe idee was Wii Music, dus ja…).

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.