Kijk dit: nieuwe trailer Super Mario 3D World


Nieuwe trailer voor Super Mario 3D World! Een paar maanden geleden, toen Nintendo deze titel voor het eerst onthulde, leek het internet een beetje teleurgesteld. Het spel zag er volgens veel fans ongeïnspireerd uit. Alsof het gewoon de zoveelste New Super Mario Bros. was met een 3D-sausje. Waar was de creatieve gekte van Super Mario Galaxy gebleven?

Ik ben benieuwd wat die fans van deze trailer vinden, want dit is juist een opeenstapeling van frisse nieuwe ideeën. Magische kersen waarmee je 2 of zelfs 3 Mario’s tegelijk bestuurt, een draagbaar kanon om vijanden van een afstand uit te schakelen, gloednieuwe eindbazen, een bobslee voor in de ijslevels, een Goomba-vermomming om ongemerkt langs vijanden te sluipen, smalle struisvogelpaadjes waarover je moet rennen om niet opgegeten te worden en schaduwlevels waarin Mario alleen zichtbaar is als silhouet. Ik heb sinds Galaxy 2 niet meer zo veel originele vondsten gezien in een Mario-spel. Als dat alles ook nog wordt gecombineerd met de korte lineaire levels van Super Mario 3D Land (nog steeds mijn favoriete driedimensionale Mario-platformer), dan wordt het als Nintendo-fan steeds moeilijker om geen Wii U in huis te hebben.

 • Mijn favoriete moment in de trailer is het vogeltje op 0:51. De manier waarop Mario hem probeert te vangen lijkt precies op hoe een echte kat zijn prooi zou besluipen.
 • Super Mario 3D World is vanaf vrijdag 29 november te koop in Europa.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:“Kishōtenketsu” en Super Mario 3D World
Lees ook:Super Mario 3D World (met kattenthema!) voor Wii U
Lees ook:Maar wat is Super Mario 4?
Lees ook:De nieuwe Super Mario Galaxy filmpjes van 8 november
Lees ook:Het nieuwe Super Mario Galaxy filmpje van 15 november

10 reacties op “Kijk dit: nieuwe trailer Super Mario 3D World

 1. Wouwter

  Leuke muziek erbij ook, al zal dat wel niet in het echte spel zitten? :P

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Waarom niet? Nintendo haalt de muziek voor hun trailers volgens mij altijd uit het spel. Dit klinkt wel meer als titelschermuziek dan als iets dat je daadwerkelijk hoort tijdens het spelen, maar ik ben ervan overtuigd dat dit deuntje ergens in het spel terugkeert. ;)
   .
   Hopelijk hebben de andere liedjes ook allemaal zo’n jazzy geluid. Klinkt inderdaad goed!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Berend Jan

  zolang de beestjes niet op de maat van de wha wha muziek een dansje doen dan vindt ik het al snel goed :)
  .
  Ik was helemaal om na deze trailer, ik heb al een WiiU maar had een Mehhhh bij de eerdere trailers. Maar nu denk ik WOWsers dit spel is echt weer de Mario die we willen…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ja, als je al een Wii U hebt lijkt dit mij sowieso een verplichte aanschaf. Sterker nog: als dit een launchtitle was geweest had ik allang zo’n ding gekocht.
   .
   Maar ja, nu Mario uitkomt op dezelfde dag als de PlayStation 4 weet ik nog niet wat ik ga doen. Uiteindelijk wil ik die consoles allebei wel hebben, maar om ze in dezelfde maand aan te schaffen gaat me een beetje te ver.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    Met de PS4 wacht ik nog even tot er wat meer interessante spellen zijn en de evt. kinderziektes aan het licht zijn gekomen. ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

     Tussen de launchtitles zit inderdaad nog geen echt musthave (voor mij dan – ik weet dat die nieuwe Killzone dat wel is voor veel gamers), maar in mijn ervaring volgen de interessante spellen bij een Sony spelcomputer daarna redelijk snel. Sneller dan bij Nintendo in ieder geval.
     .
     Als je een PlayStation Plus abonnement hebt wordt het ook al gauw verleidelijk omdat er iedere maand spellen bij komen die je gratis kunt downloaden. ;)
     .
     Maar goed, ik zal in november het releaseschema dus nog eens bestuderen en dan kijken of het de moeite waard is om al een Wii U te kopen.

       /   Beantwoorden  / 
 3. simon

  Wow, echt heel leuk.
  dit kan wel eens een hele grote hit worden omdat ze niet zo veel met de 3d doen. de gameplay lijkt in aan aantal levels 2d en dat is eigenlijk wel zo leuk. en echt veel nieuwe ideen idd, volgens mij hebben ze een nieuwe stagiere :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Jij moet echt een keer Mario 3D Land spelen op de 3DS als je de kans krijgt. ;) Die combinatie van 3D graphics met (min of meer) 2D gameplay zat daar ook al in bijna alle levels. Echt zo’n goed spel. Nooit meer prutsen met de camera of zoeken naar verborgen sterren, maar gewoon lekker rennen en op vijanden springen.
   .
   Deze ziet er nóg leuker uit dus laten we hopen dat het inderdaad een grote hit wordt.
   .

     /   Beantwoorden  / 
 4. Kikujiro

  Wow… nice. Dus op 22 november koop ik een 3DS en een week later een Wii U! ;) *haha* Ziet er mooi uit. Dit trekt mij wel over de streep om een Wii U te kopen. Vond het stukje vanaf 02:07 er ook wel interessant uitzien.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.