Nieuwe Zelda voor de 3DS, vervolg op ALTTP


Ta-da! Een gloednieuwe Legend of Zelda voor de 3DS. Dat had je zeker niet verwacht toen je vanmiddag inschakelde voor de zoveelste (doorgaans nogal saaie) Nintendo Direct-presentatie. Dit nieuwe spel is een rechtstreeks vervolg op SNES-klassieker A Link To The Past (1992), inclusief het ouderwetse 2D “van bovenaf” perspectief. Een soort Zelda-versie van New Super Mario Bros. dus: terug naar simpelere tijden met een spel dat je moeder ook kan spelen. Op de DS schitterde Link ook al in twee games waarin je de actie min of meer van bovenaf bekeek (Phantom Hourglass en Spirit Tracks), maar dat werden nooit echt de verkoopsuccessen waar Nintendo op hoopte. Door de nostalgiekaart te trekken wordt New Legend of Zelda voor 3DS-bezitters een stuk lastiger te negeren.

Dit spel is nadrukkelijk géén remake van A Link To The Past, maar een origineel verhaal met nieuwe vijanden en nieuwe kerkers. Hyrule ziet er net als op de SNES plat uit, maar op de 3DS zijn de graphics stiekem natuurlijk wel driedimensionaal. Dat stelt de programmeurs in staat om lekker veel nieuwe trucjes in het spel verwerken; zoals een trampoline om naar hogere verdiepingen te springen (vast heel gaaf op het schermpje van de 3DS) en een voorwerp waarmee Link als een krijttekening over muren kan lopen. Het ziet er allemaal erg veelbelovend uit. Als Nintendo er nu ook nog in slaagt om een compacte bovenwereld te ontwerpen waarin je je als speler helemaal thuis gaat voelen (toch wel ALTTP’s knapste prestatie) dan kan dit inderdaad weer een ouderwets goede Zelda worden.

Het spel staat gepland voor het einde van dit jaar.

Kijken op YouTube

Deze trailer is ook in 3D te bekijken in de Nintendo eShop.

[g.forum]

Lees ook:2008 was het eerste Zelda-loze jaar van deze eeuw
Lees ook:Wat als de Portal Gun een wapen was in LoZ: A Link To The Past
Lees ook:Nieuwe trailer Zelda: A Link Between Worlds
Lees ook:A Link Between Worlds heeft weer een muzikale easter egg
Lees ook:Amiibo-kerker in Twilight Princess HD?

14 reacties op “Nieuwe Zelda voor de 3DS, vervolg op ALTTP

 1. Kikujiro

  Nou, dan wordt het eind dit jaar toch eindelijk eens tijd een 3DS aan te schaffen. Hopelijk komt er een bundel uit met een gouden 3DS of een mooie zwarte met een gouden triforce erop. Dit spel toveren ze dan toch maar zo weer even uit de hoge hoed. Ben benieuwd of ze voor de Wii U nog wat verrassingen in petto hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Berend Jan

  er is al een zwarte met gouden triforce erop… je krijgt er zelda OOT bij (toen nog gewoon op cart in een doosje)
  .
  Ik heb wel zin een deze zelda denk ik.
  .
  Bovendien die lamp die ze in Animal Crossing lieten zien die wil ik ook wel :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. sean

  Laatste keer dat ik blij werd van zelda was majoras mask , veder zijn ze allemaal keihard tegengevallen voor mij :(
  deze zie ik wel goed worden als je niet teveel die shit stick moet gebruiken…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Gulzt

  Leuk! De eerste nintendo game in tijden die echt even m’n aandacht trekt.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Kikujiro

  Nou, dat gevoel had ik dus ook. :)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Kikujiro

  De Animal Crossing thema 3DS vond ik ook erg mooi trouwens.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Paul Afello Bierhaus

  Ik krijg zo langzaam aan de indruk dat ik de enige ben die de nieuwe Zelda er nogal generiek en saai uit vind zien… Op Donkey Kong en Mario Golf na zagen alle first party 3DS titels eruit als hobby projectjes :(

    /   Beantwoorden  / 
  1. Henk

   Wat een onzin…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paul Afello Bierhaus

    Wat een weloverwogen, goed geformuleerde maar vooral diepgravende reactie. Hopelijk heb je er niet teveel van je middag aan besteed. Ik weet niet hoe lang jij al mee gaat maar ikzelf, als groot Nintendo fan, ben ik de laatste 2 jaar nog niet echt verrast geweest door the big N. Pikmin ziet er fantastisch uit, maar ook dat is vormgeving die al weer enkele jaren oud is. Yoshi’s Island op de SNES is één van de leukst vormgegeven spellen ooit, maar de nieuwe is een, in mijn ogen, niet werkende mix van matige 3D karakters met aardige 2D achtergronden (but I’ve seen better). Zelda probeert de SNES stijl te vangen in 3D maar lijkt daardoor gewoon een beetje knullig. Het is iig niet erg uitgesproken qua stijl, zeker niet als je dit afzet tegen het nog steeds bizar mooie stijltje van bijv. Wind Waker. Anyway, veel succes met elke mening die niet overeenkomt met de jouwe afdoen als onzin…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

   Ik ben inderdaad bang dat je daarvoor weinig medestanders zult vinden. In ieder geval wat betreft Zelda. Over die nieuwe Yoshi’s Island heb ik ook mijn twijfels, maar de stijl van Zelda vind ik erg geslaagd. Jij noemt het “niet erg uitgesproken”, maar volgens mij is het gewoon schaamteloos retro. Het zijn precies de graphics van ALTTP, en dat zonder terug te vallen op blokkerige pixels. New Super Mario Bros vind ik dan weer een spel met saaie generieke graphics, maar hier raakt Nintendo wat mij betreft precies de juiste snaar.
   .
   Ik weet niet of je een 3DS hebt, maar anders moet je de trailer beslist ook even downloaden uit de eShop. In 3D werkt het allemaal nog net iets beter. Gaaf om te zien hoe allerlei kleine details (de botten van die Stalfos bijvoorbeeld) op je af komen vliegen.
   .
   Het enige wat ik hier niet mooi vind is die krijttekening van Link. Die mag er van mij nog wel wat vrolijker/kinderlijker uitzien.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paul Afello Bierhaus

    Je hebt waarschijnlijk gelijk over het bekijken van de trailer op een 3DS… en nee, ik heb er geen :) Er beginnen nu wel wat games te komen om de aanschaf te overwegen (Luigi’s Mansion, Star Fox, Super Mario 3D Land en Pushmo) maar het zijn er voor mijn gevoel nog iets te weinig.

    Ik vind het zelf ook jammer dat ik de nieuwe Zelda er saai uit vind zien overigens, Link to the Past is mijn meest favoriete Zelda titel, dus een vervolg zou mijn hartje heel blij moeten maken… maar helaas, ik heb pech blijkbaar :( Hopelijk heb ik hetzelfde gevoel niet bij de volgende Metroid, dan wordt het pas echt pijnlijk!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Henk

     @paul. Mijn ‘diepgravende’ reaktie was dan misschien wel wat kort, maar kwam wel uit het hart. Ik heb zo nu en dan het gevoel dat Nintendo het bij een aantal Fans eenvoudig niet goed kan doen. Ik was enorm verrast dat een tweede deel van lttp aangekondigd werd (ook mijn favoriet, hiermee is mijn liefde voor Nintendo begonnen) en verheug me er enorm op om de donkere en lichte wereld op een nieuwe manier te beleven. Grafische stijl helemaal in orde, en mijn indruk is dat het met erg veel liefde is gemaakt, met zo op het eerste gezicht originele nieuwe ideeen.
     Maar wat me het meeste verbaasd is dat je veel van de titels als hobby projectjes bestempeld. Ik was juist erg onder de indruk! Maar goed ieder z’n mening, en daar heb je gelijk, ik had inderdaad wat genuanceerder kunnen zijn.
     Ik vind in ieder geval de huidige en nieuwe games enorm overtuigend: Luigi, Monster Hunter, Donkey Kong, Fire Emblem, Animal Crossing, Zelda, Yoshi, dat met Mario 3D, Kart, Castlevenia, en zelfs Resident Evil (al ben ik geen fan) en volgens mijn ben ik er dan nog wel een paar vergeten… En vergeet niet de kleine snoepjes in de e-shop! Gewoon doen dus en genieten van die hobby projectjes ;)

       /   Beantwoorden  / 
     1. Paul Afello Bierhaus

      Bedankt voor de reactie! Allereerst moet ik toegeven dat mijn reactie naar jou wat fel was.

      Het is niet zo dat ik Nintendo niks goed vind doen, het is vooral dat ik met 24 jaar spelletjes spelen gewoon aardig bleu begin te raken van alle eenheidsworst en retro throw backs van de game industrie in het algemeen. Uiteraard zitten er zo nu en dan (voor mij) wel degelijk juweeltjes tussen maar ik vind deze steeds zeldzamer bij de grote publishers.

      Verder kan ik natuurlijk in detail treden wat en waarom ik elementen van de grafische stijlen niet vind werken maar ik zal jullie mijn persoonlijke voorkeuren en smaken besparen ;)

      Kun je overigens wat voorbeelden geven van E-Shop snoepjes? Ik heb zelf geen 3DS en e-shop games blijven in de reguliere game media nogal onderbelicht. Persoonlijk heb ik namelijk de indruk dat er buiten virtual console games enkel Pushmo in de shop zit, dus ben wel benieuwd wat het nog meer te bieden heeft!

        /  
    2. Erik

     Nou ja, het is inderdaad mooier maar ik vond hem op YouTube ook al mooi. Dus ik zou ook weer geen wonder verwachten waardoor je in 3D wel opeens enthousiast wordt over de graphics. ;) Maar goed, dat hoeft verder ook niet uit te maken. Zelfs met lelijke plaatjes kan een spel nog steeds ontzettend leuk zijn. En ik heb me uiteindelijk ook best vermaakt met NSMB.

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.