Chatten met andere dorpjes in Animal Crossing: New Leaf


Online chatten met je vrienden in Animal Crossing: New Leaf. Het bijzondere aan deze video is dat Daan en Joshy (zoals deze 2 spelers toevallig heten) niet bij elkaar op bezoek zijn. Ze spelen allebei in hun eigen dorp en kunnen toch met elkaar praten. Daarmee is het dus mogelijk om de Nintendo Brievenbus – de omslachtige officiĆ«le chatfunctie van de 3DS – volledig te omzeilen. De enige voorwaarde is dat 2 mensen op hetzelfde tijdstip Animal Crossing spelen. In een ideale wereld was dit natuurlijk een standaardfunctie die ook werkte als Joshy en Daan allebei een ander spel speelden, maar voor Nintendo is dit toch weer een klein stapje vooruit.

Ik vraag me af of Joshy in dit filmpje oorwarmers draagt, of dat dat ding een soort walkie-talkie is die spelers eerst moeten aanschaffen voordat ze op deze manier kunnen chatten.

En ja, ik weet dat YouTube inmiddels vol staat met nog veel meer Animal Crossing: New Leaf-filmpjes. Het spel is sinds 8 november te koop in Japan, en mensen zetten hun ervaringen massaal online. Om toch nog een paar verrassingen over te laten lijkt het me verstandig om die video’s niet allemaal op games.blog te plaatsen.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:39 Metroid Prime Hunters screenshots
Lees ook:US en EU versies Animal Crossing zijn online compatible
Lees ook:Amerikaanse prijs Animal Crossing + microfoon: $69,99
Lees ook:Ook Rover is terug in Animal Crossing: City Folk
Lees ook:Animal Crossing film zegt: Let’s meet in Wii

7 reacties op “Chatten met andere dorpjes in Animal Crossing: New Leaf

 1. Mr.X

  ik had de japanse versie al 20 october besteld maar hij word pas morgen verwacht. en ik had me toch zo voorgenomen om geen nieuwe animal crossing meer te spelen vooral omdat ik (nog) geen 3ds heb.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Eh… je weet hopelijk wel dat de 3DS een regiolock heeft? Om de Japanse versie van Animal Crossing te spelen heb je dus ook een Japanse 3DS nodig.

     /   Beantwoorden  / 
   1. X

    Ik heb hem samen met een japanse 3ds(xl) besteld. Hij is deze middag aangekomen,dus een dag van tevoren . tot nu toe vind ik hem wel leuker dan de wii versie maar het is moelijk te oordelen naar maar een paar uurtjes te spelen. het is wel logisch dat je wat japans moet kunnen anders is het spel toch wat minder leuk.

      /   Beantwoorden  / 
 2. G.Tom

  We zijn dus ook niet meer afhankelijk van het forum refreshen totdat je kan zien waarom iemand disconnecte, of waarom ik niet naar je dorp toe kan komen, of dat ik gezeur kreeg met Resetti…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Het is inderdaad een hele verbetering t.o.v. Wild World op de DS. Ik vind het sowieso fijn dat de 3DS altijd verbonden blijft met het internet. In andere DS-spellen was het ook altijd zo’n gezeur om voor iedere online handeling opnieuw in- en uit te loggen. Gelukkig gaat Nintendo nu de goede kant op!

     /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Voor iedereen die zich aangesproken voelt. ;) Gewoon een verklaring voor het feit dat ik niet ieder filmpje op games.blog wil zetten. (Ik probeer ze zelfs ook niet te bekijken, al kan ik mijn nieuwsgierigheid af en toe niet bedwingen).

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.