Geen betaalde DLC in Animal Crossing: New Leaf


“For example, some might say that it would be unbelievably profitable to provide paid add-on content for “Animal Crossing: New Leaf,” but we were concerned that a game in which you enjoy yourself more by the power of money would not be suitable, and we decided to avoid such a feature after an intensive discussion with the development team.”

Dat is een opluchting: Nintendo vindt Animal Crossing: New Leaf geen geschikt spel voor betaalde DLC. Ik was al bang dat Tom Nook het juist een héél goed idee zou vinden om echt geld te vragen voor zeldzame “Premium items”, maar dat ging blijkbaar net iets te ver. In dit vraaggesprek met aandeelhouders laat directeur Satoru Iwata weten dat Nintendo wat hem betreft alleen geld mag vragen als er een creatieve inspanning is geleverd. Met andere woorden: speelbare levels voor New Super Mario Bros. 2 zijn best een paar euro waard, maar een nieuw bankstel in Animal Crossing niet. Eigenlijk raar, want die meubels worden natuurlijk ook gewoon door iemand ontworpen. Het onderscheid dat Iwata maakt is mij nog niet helemaal duidelijk, maar ik ben in ieder geval blij dat ik al het benodigde geld in Animal Crossing nog steeds kan verdienen door vissen te vangen en aan bomen te schudden.

Bekijk hieronder ook een nieuwe trailer van New Leaf. Het is deze keer helaas weer een Japanse – ik weet dus ook niet wat de bedoeling is van die grote bel op 0:24 – maar er zijn genoeg leuke details te ontdekken. Vooral Brewster’s koffiebar ziet er hier supergezellig uit. En hoe stoer is dat je deze keer met je blote handen een octopus kunt vangen? Ik ben benieuwd of dat ook lukt met haaien en coelacanths!

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 28
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 71
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 51
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 107
Lees ook:Regionale verschillen in Animal Crossing: New Leaf

5 reacties op “Geen betaalde DLC in Animal Crossing: New Leaf

 1. G.Tom

  Alleen als het regent of sneeuwt, eh Erik? Ik vraag me hier overigens af of je ook verkouden kan worden als je dus hartje winter onder een regenbui gaat zwemmen..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Hoe zou dat er dan uitzien denk je? De bewoners kunnen al ziek worden, en die blijven dan een paar dagen in hun huis totdat jij genoeg medicijnen hebt gebracht. Het omgekeerde (de speler die verplicht een paar dagen binnen moet blijven) lijkt me erg saai. Het poppetje af en toe laten niezen zou misschien wel grappig zijn?

     /   Beantwoorden  / 
 2. Three-Dimensional Life

  wel een slimme zet van nintendo. gezien dat kinderen ook animal crossing zullen spelen zullen ze nu teminste niet “perongeluk” hun ouders krediet naar de knoppen werken,voor die ene meubel
  en het spel zelf ziet er nog steeds geweldig uit.
  ik hoop nog steeds op een dagboek voor dit spel(op deze site), maar ik zal ook zelf dit spel halen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Erik

  Maar kleine kinderen spelen ook New Super Mario Bros. 2. Met het indrukken van een paar knopjes kunnen ze het krediet van hun ouders daar ook prima uitgeven. ;)
  .
  En ik ga in ieder geval beginnen aan een nieuw dagboek, maar het hangt van het spel af hoe lang ik ermee doorga. Op Let’s Go To The City was ik erg snel uitgekeken, dus ik hoop dat deze langer boeiend blijft. We’ll see.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.