Ouderwets knokken in Nintendo’s Pikmin Adventure-minigame


Dus Pikmin Adventure is… een beat’em up? Als je de screenshots ziet zou je dat niet zeggen, maar deze Nintendo Land-minigame biedt non-stop actie. Kijk zelf maar naar het onderstaande filmpje waarin gamesjournalist Jonathan Holmes (met hulp van een Nintendo-meisje op de tweede controller) de demo uitprobeert. Hier zijn geen grondstoffen om te verzamelen of ravijnen om bruggen over te bouwen, alleen maar heel veel mechanische insecten die in elkaar geslagen moeten worden. Het is lang niet zo gepolijst als Pikmin 3, maar als chaotische partygame voor 5 spelers (offline) ziet Pikmin Adventure er best okee uit. Bovendien: hoeveel andere beat’em ups ken jij waar vijanden je eerst opeten en daarna weer uitpoepen als een felgekleurde drol?

De rolverdeling in dit spel is een beetje vreemd. Maximaal 4 spelers verkleden zich als Pikmin om vijanden te verslaan op de ouderwetse manier (slaan, schoppen, etc), maar ondertussen bestuurt een vijfde speler kapitein Olimar die óók Pikmin bij zich heeft. Verklede Mii’s en computergestuurde echte Pikmin krioelen dus voortdurend door elkaar heen. De kleine Pikmin worden door Kapitein Olimar gebruikt voor normale aanvallen, maar met zijn fluitje kan hij de andere spelers ook organiseren voor een speciale groepsaanval. Totale chaos dus, maar dat zijn vaak de beste beat’em ups. Ik ben benieuwd of Pikmin Adventure ook de moeite waard is als singleplayer-avontuur.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Trailer: Nintendo Land voor de Wii U
Lees ook:Nieuwe trailer Hey! Pikmin (3DS)
Lees ook:Trailer: Shigeru Miyamoto’s Pikmin-tekenfilm
Lees ook:Pikmin platformer aangekondigd voor 3DS
Lees ook:Captain Olimar en vijf Pikmin in Smash Bros. Brawl

2 reacties op “Ouderwets knokken in Nintendo’s Pikmin Adventure-minigame

 1. simon

  op 2.08 heb ik hem afgezet, die interviewer is echt ‘jakkie bah’

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ja? Ik vind zijn enthousiasme wel aanstekelijk geloof ik. Misschien niet erg journalistiek verantwoord, maar ik heb me er niet aan geërgerd.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.