Nintendo onthult de 3DS XL met extra grote schermpjes


Een nieuwe 3DS! Dat had je vast niet verwacht, zo twee weken na de E3. De 3DS XL is 90 procent groter dan het vorige model maar doet desondanks gemiddeld een uur langer met zijn batterij. (De nieuwe indicatie is 3,5 tot 6,5 uur, vergeleken met 3 tot 5 uur voor de originele 3DS). Het meegeleverde SD-geheugenkaartje is geüpgradet naar 4GB (was 2GB) maar daar staat tegenover dat het luxe oplaadstation deze keer los wordt verkocht. Verschillende websites berichten dat de 3DS XL helemaal zonder AC adapter wordt geleverd, maar ik verwacht vandaag een persbericht waarin Nintendo uitlegt dat dat een misverstand is. Een draagbare spelcomputer verkopen zonder een manier om de batterij op te laden zou krankzinnig zijn. Zelfs Nintendo is niet zo eigenwijs. Toch? Nintendo? Hallo?

Het meest verrassende aan de 3DS XL is misschien nog wel dat de toevoeging die iedereen verwachtte niet is toegevoegd; de XL heeft géén tweede analoge draaiknop. Mogen we hieruit concluderen dat we in de toekomst – tenzij er samen met de 3DS XL een extra grote Circle Pad Pro wordt uitgebracht – weinig meer van die feature zullen horen? Misschien dat een verdwaalde third party ontwikkelaar de tweede draaiknop af en toe nog gebruikt, maar Nintendo zelf lijkt er na Kid Icarus Uprising wel klaar mee.

De 3DS XL is in Europa te koop vanaf 28 juli. Er was vanmorgen een speciale Nintendo Direct-uitzending om dit apparaat te onthullen, maar helaas, Nintendo had wéér niets te melden over Animal Crossing 3D. D’oh!

Update: Oh okee, Animal Crossing 3D verschijnt in de eerste helft van 2013. Later dan ik had gehoopt, maar we hebben nu in ieder geval iets meer zekerheid.

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe Animal Crossing movietrailer
Lees ook:Een hartverscheurend verhaal over Animal Crossing
Lees ook:Dus DAT zit ook weer in Animal Crossing…
Lees ook:Animal Crossing film zegt: Let’s meet in Wii
Lees ook:Voordelen van in Europa wonen

10 reacties op “Nintendo onthult de 3DS XL met extra grote schermpjes

 1. David

  Nintendo gaat wel degelijk zo eigenwijs zijn. De 3DSXL wordt verkocht zonder oplader, omdat ze het apparaat voor een aantrekkelijke prijs kunnen verkopen. Ze gaan er blijkbaar vanuit dat de meeste mensen al een dsi/3DS hebben, waardoor ze die oplader kunnen gaan gebruiken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik heb me er inmiddels ook maar bij neergelegd. Blijf het wel een bizar besluit vinden. Het is volgens mij nog nooit voorgekomen dat een elektrisch apparaat wordt geleverd zonder stekker. Zo’n essentieel onderdeel ga je toch niet wegbezuinigen?
   .
   Als ik nog geen 3DS had zou ik hem evengoed wel kopen natuurlijk. ;) Zo hypocriet ben ik dan ook wel weer. Een groter scherm is gewoon mooier. Ik herinner me dat de DS XL destijds werd gepresenteerd als een handheld voor bejaarden en slechtzienden, maar deze verschijnt gewoon meteen in hippe kleurtjes. Iedereen houdt van groot. Vraag me ook af wat dat grote scherm doet met de kijkhoek van het 3D-effect. Wordt die nu groter of juist nog smaller?

     /   Beantwoorden  / 
 2. Kikujiro

  Al een prijs bekend?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Berend Jan

  Ik kijk nu even de Nintendo Direct.
  .
  <3 ik wil er een… wat is deze sexy…
  .
  Nieuwe freakyforms <3 <3 <3 is die nu in het Nederlands mijn kinderen hebben inmiddels 60 poppetjes gemaakt. Maar lopen tegen de engelse taal aan als het NL zou zijn was het veel beter te doen voor ze.
  .
  Is het raar dat ik nu al enthousiaster ben van heel de E3 lineup terwijl ze pas hardware, nSMB2 en Freakyforms+ hebben laten zien.
  .
  Volgens mij is nSMB2 wel een leuke insteek voor Mario ik ga die denk ik wel aanschaffen…
  .
  Hey korting in de eShop, ow ik heb bijna al die spellen al :)
  .
  Voetbal bhuuuhhhh.
  .
  Pokemon.. buhhh
  .
  Hey pokemon typespel. Shiiitttt ik heb net een bluetooth keyboard gekocht voor mijn tablet. Daar had ik dit tobo ook voor kunnen gebruiken. Mooi wit ook past mooi bij je iPAD :)
  .
  Heroes of Ruin ahhhhh geweldig… kom op mensen koop deze game beste nieuwe IP van dit seizoen.
  .
  Layton voor de 3DS das toch ook weer geweldig, kan ik een 3DS XL kopen en mijn 3DS doorschuiven naar mijn vrouw :)
  .
  Waarom doen ze dit niet op de E3? raar eigenwijs volk die Nintendo mensen…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   Wel vreemd inderdaad dat dit nieuws niet op de E3 is gebracht… Zijn er hier mensen die wel eens 3D films op hun 3DS kijken? (ervan uitgaande dat dit kan overigens)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Berend Jan

    Trailers vooral…. hele full feature films nog niet.

      /   Beantwoorden  / 
 4. Inno Vation

  Afgezien van de onthulling van de 3DS XL, waren er nog meer opmerkelijke zaken vond ik. Zoals bijvoorbeeld dat de nieuwe Super Smash Bros. samen wordt gemaakt met Namco Bandai. Of de nieuwe Coin Rush mode in New Super Mario Bros 2, met nieuwe levels via DLC die te koop zijn.
  .
  Op de Japanse Nintendo Direct werd een korte trailer vertoond van Animal Crossing 3D.
  .
  http://www.youtube.com/watch?v=eNXIw6laNYg&noredirect=1
  .
  In Amerika ligt de 3DS XL voor $199.99 in de winkels.

    /   Beantwoorden  / 
 5. SISO

  What.
  The f*ck.
  Je kunt net zo goed wachten tot je zeker weet dat nintendo geen nieuwe handhelds er bij maakt! Wat straks, de xxl variant?!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Berend Jan

   Elke maker brengt om het jaar nieuwe spullen uit. Je koopt toch ook een iphone terwijl je weet dat er elk oktober een nieuwe aangekondigd wordt…
   .
   Als je blijft wachten dan kun je nooit iets kopen.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Rick

  Op een aantal sites, waaronder bol.com, al te reserveren voor € 199,99.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.