Maar wat is Super Mario 4?


Nintendo heeft de domeinnaam supermario4.com geregistreerd. Op dit moment leidt die link nog heel saai naar Nintendo’s Amerikaanse website, maar in de toekomst vind je er ongetwijfeld informatie over een nieuw Mario-spel. Ik gok op de nieuwe 2D sidescroller die Satoru Iwata laatst aankondigde voor de 3DS. Niemand weet nog wat de keuze voor die naam zegt over het uiteindelijke spel, maar het is altijd leuk om te speculeren:

 • Mario’s enige spelserie waar drie delen van bestaan (zodat Super Mario 4 een logische opvolger zou zijn) is de oorspronkelijke Super Mario Bros.-serie op de NES. Die spellen zijn legendarisch, dus een rechtstreeks vervolg zou groot nieuws zijn. Ik mag hopen dat Nintendo dat ook beseft en de magische afkorting “SMB4″ alleen reserveert voor een werkelijk revolutionair platformspel.
 • In Japan was Super Mario Bros. 4 de officiële subtitel van Super Mario World op de SNES (Japanse boxart). Zou het getal 4 kunnen betekenen dat Mario terugkeert naar Dinosaur Land? Een nieuw spel met Yoshi, de gele cape, switch-paleizen en een wereldkaart vol geheime routes? Super Mario 3D Land speelde vorig jaar ook al schaamteloos in op onze SMB3-nostalgie, dus waarom niet?
 • Nu ik erover nadenk: van Mario’s Game Boy-spellen bestaan – als je Wario Land meetelt – ook drie afleveringen. Het is een vrij obscure referentie, maar ik neem aan dat de 4 ook kan verwijzen naar Super Mario Land 4. Nintendo heeft de oorspronkelijke Land-spellen in een recordtempo opnieuw uitgebracht voor de 3DS Virtual Console, dus wie weet?
 • Ik weet niet of Nintendo nog steeds van plan is om New Super Mario Bros. Mii uit te werken tot een volwaardige launchtitel voor de Wii U, maar als dat het geval is zou Super Mario 4 ook precies dat kunnen zijn: de vierde moderne Mario-platformer. Dit is mijn minst favoriete optie, maar misschien wel de meest realistische. De NSMB-reeks is een gigantisch succes (veel populairder dan Super Mario Galaxy en -3D Land), dus een 3DS-versie zou alleen maar logisch zijn. Ik vind het ook geen vervelende spellen (vooral New Super Mario Bros. Wii is echt heel goed), het zou alleen leuk zijn als ze een eigen identiteit wisten te ontwikkelen met nieuwe vijanden en betekenisvolle nieuwe Power-Ups.

[g.forum]

Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Dit is de wereldkaart van New Super Mario Bros.
Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart
Lees ook:New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?
Lees ook:Toffe Japanse commercial Super Mario 3D World

5 reacties op “Maar wat is Super Mario 4?

 1. Inno Vation

  Het is niet gezegt dat Nintendo de domeinnaam “supermario4.com” ook daadwerkelijk gebruikt. Soms wordt het geregisteerd met het idee om te voorkomen dat later iemand anders er aan de haal gaat.
  .
  Maar als we er van uitgaan dat Nintendo het daadwerkelijk gaat gebruiken, dan is het zeker leuk om te speculeren.
  Ik denk persoonlijk dat het een 3D platformer gaat worden en niet een opvolger in de Super Mario Bros- serie. Anders was de domeinnaam wel “supermariobros4.com” geweest.
  Als we alle 3D platfomers achter elkaar zetten, dan krijgen we het volgende:
  .
  - Super Mario 1: Super Mario 64
  - Super Mario 2: Super Mario Sunshine
  - Super Mario 3: Super Mario Galaxy (1/2)
  - Super Mario 4: ?
  .
  Nintendo zal waarschijnlijk de subtitels achterwege laten en doornummeren zoals bij Mario Kart 7.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Dat kan natuurlijk ook, een nieuwe 3D platformer, al vraag ik me wel af waarom je Galaxy 1 & 2 als één spel rekent? Er zijn toch echt flinke verschillen. Als Nintendo echt op die manier gaat doornummeren zou ik het terecht vinden om het volgende spel Super Mario 5 te noemen.
   .
   Een nieuwe Wii U-Mario op de E3 is wel fantastisch nieuws. Hopelijk betekent dat eindelijk weer eens een nieuwe Mario als lanceertitel. Dat maakt zo’n nieuwe spelcomputer toch een stuk specialer. De laatste keer dat het gebeurde was bij de Nintendo64.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Inno Vation

  Afgelopen week was Shigeru Miyamoto aanwezig in Parijs en sprak daar met El Mundo, een Spaanse krant en daar staat ondermeer het volgende:
  “El creador adelanta que en el próximo E3, la feria más importante de los videojuegos, que se celebra en junio en Los Angeles, Nintendo presentará un nuevo Super Mario para esta plataforma, en el que se combinarán la pantalla del televisor con la del mando”
  .
  Dus Nintendo laat op de E3 een nieuwe Super Mario game zien, op een nieuw platform (Wii U) dat het tv scherm zal combineren met de afstandsbediening (tablet scherm).
  .
  http://www.elmundo.es/elmundo/2012/04/16/navegante/1334559905.html

    /   Beantwoorden  / 
  1. Inno Vation

   Nintendo heeft een reactie gegeven op het nieuws van de nieuwe Super mario game voor de Wii U.
   .
   Nintendo has responded. “In a recent interview, Mr. Miyamoto confirmed that a new Super Mario Bros. game for the Wii U system will be shown at this year’s E3 Expo. This is based on the Mario experience that was demonstrated at last year’s E3 Expo. We’ll have more to announce about our plans for the E3 Expo at a later date.”
   .
   Dus een 2D Super Mario Bross.Mii…. misschien is het nog te vroeg voor een 3D versie. Super Mario Galaxy kwam tenslotte ook veel later naar de Wii.
   .
   http://kotaku.com/5902458/nintendos-bringing-new-wii-u-pikmin-and-mario-to-e3

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.