Over die Maka Wuhu glitch in Mario Kart 7 (valsspelen op Wuhu Eiland 2)


Okee, ik geef het op. Ik had gehoopt dat het vanzelf over zou gaan als ik het lang genoeg negeerde, maar het tegendeel is waar: het wordt alleen maar erger! Waar ik het over heb? Over al die valsspelers op Wuhu Eiland 2 natuurlijk.

Als je Mario Kart 7 weleens online hebt gespeeld is het jou vast ook opgevallen: Wuhu Eiland 2 (of ‘Maka Wuhu’, afhankelijk van de taalinstellingen op je 3DS) is met afstand de populairste baan. Voorafgaand aan iedere race zijn er altijd 2 of 3 (of meer) spelers die op Wuhu Eiland 2 stemmen. Niet omdat ze dat zo’n leuke baan vinden, maar omdat er een glitch in het spel zit waarmee ze een gigantisch stuk kunnen afsnijden. Wie zich aan het begin van de tunnel op de juiste manier van de baan laat vallen, wordt door Lakitu teruggezet ter hoogte van het kasteel. Daardoor is iedereen die wel de officiële route volgt in één klap kansloos.

If you can’t beat them…

Het is natuurlijk jammer dat Nintendo zo’n fout niet zelf ontdekt, maar wat me vooral stoort is de niet-aflatende populariteit van deze glitch. Er bestaan blijkbaar mensen die het leuk vinden om achter elkaar dezelfde baan te kiezen, alleen zodat ze hun trucje kunnen vertonen. Waarschijnlijk in de hoop dat andere spelers niet begrijpen wat er gebeurt, of zoiets. Wat de reden ook is, ik ben het zat. Ik ben het zat om op een oneerlijke manier te verliezen, en ik ben het helemaal zat om zo ontiegelijk vaak over Wuhu Eiland 2 te racen. Joehoe valsspelers, er zitten nog 31 andere banen in het spel! Bijna stuk voor stuk leuker dan jullie geliefde Maka Wuhu.

Daarom kondig ik bij deze aan dat ik ook ga glitchen. Het spijt me voor alle eerlijke spelers, maar het is de enige manier. Als je mij voortaan tegenkomt op Wuhu Eiland 2 laat ik me ook van de baan vallen. Alleen dan gaat de lol er voor de hardcore cheaters van af en komen hopelijk ook de andere banen weer eens aan bod. En voor iedereen die mee wil doen maar niet weet hoe het moet: in het onderstaande filmpje zie je precies hoe de glitch werkt. Doe hetzelfde als de speler in het bovenste schermpje, en ook jij kunt een minuut van je eindtijd afschaven.


Kijken op YouTube

Overigens is Wuhu Eiland 2 niet de enige baan waarop je kunt glitchen. Soortgelijke trucjes werken ook op DK Jungle en Wuhu Eiland 1 (en misschien nog wel meer banen), alleen is de tijdwinst daar veel kleiner. Check het uit:


Kijken op YouTube


Kijken op YouTube

De enige uitzondering op mijn nieuwe regel zijn uiteraard races binnen de officiële games.blog community. Daaraan doen immers alleen sportieve spelers mee die zelf ook een hekel hebben aan de Maka Wuhu-glitch. Niet dat er een manier is om valsspelers te verbannen, maar laten we er voorlopig van uitgaan dat deze site inderdaad zo’n gedistingeerd publiek aantrekt.

[g.forum]

Lees ook:Nintendo niet van plan om Mario Kart 7-glitch op te lossen
Lees ook:Kijk dit: alle banen van Mario Kart 7
Lees ook:Dus toch: Wuhu Island als enige locatie in Pilotwings Resort
Lees ook:Firmware update maakt menu overzichtelijker en bereidt de 3DS voor op patches
Lees ook:Qore op bezoek bij ModNation Racers-ontwikkelaar

17 reacties op “Over die Maka Wuhu glitch in Mario Kart 7 (valsspelen op Wuhu Eiland 2)

 1. Gulzt

  Weer een glitch die een spel bederft. Opzich geen ramp, dat gebeurt nou eenmaal vaak. Maar Nintendo is ongeveer het enige gamebedrijf ter wereld die dat soort zaken niet patched :(

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  In Japan hebben ze laatst een (game breaking) bug in Skyward Sword gepatched. Officieel zijn daar op de Wii geen mogelijkheden voor, maar via een speciaal te downloaden kanaal hebben ze het toch voor elkaar gekregen. Als ze zich echt kwaad maken kan het dus wel. Maar zoals gezegd alleen in Japan (voorlopig) en alleen in dat ene geval. Ik zou dolblij zijn met een Mario Kart 7-patch, maar ik zal er maar niet op rekenen. :(

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jeffrey

   Die patch voor Skyward Sword ‘repareert’ enkel je savegame als je al vast zit, die lost het spel niet op.
   .
   Ik las laatst wel dat Nintendo weliswaar de baan in de singleplayer niet kan patchen, maar online wel. Hopen dat ze dat dan gaan doen.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Babel

  Erg jammer van die Glitch. Ik pas de Glitch inmiddels ook gewoon toe, al blijft het een naar gevoel geven. Veel leuker is om al die valsspelers er genadeloos vanaf te rijden op een circuit!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ben

  Na een tijd zal de fun er hier ook wel af zijn.
  Ik bedoel, mario kart wii heeft toch ook zo’n extreme shortcut op grumble vulcano en die kiest bijna niemand. Zouden ze ook via de server ofzo niets kunnen doen dat je binnen maximum x aantal minuten binnen kan rijden op die baan zodat die hele glitch nutteloos word?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Andreas

  Mij lukt het niet, ik wilde in online-stand proberen… Kan iemand het me precies uitleggen? Wie lukt het eigenlijk wel? Maar je hebt gelijk, als je gewoon het officiële parcours volgt, is het véél leuker!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   De truc is om de bergwand aan te raken tijdens je val. Met een paddestoel gaat dat het makkelijkst, maar na een beetje oefening lukt het ook via een powerboost.

     /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Vroeger vond ik het ook al niet leuk. :p Ik heb al die glitches toen ook wel geprobeerd (vooral MK64 zat er vol mee), maar daarna ging ik toch weer gewoon de route volgen. Ik koop Mario Kart immers om te racen, niet om expres van de baan af te vallen.
   .
   Het jammere van deze glitch (en het grote verschil met vroeger) is dat ik het nu moet blijven doen omdat er altijd wel iemand online is die het ook doet. Maar goed, er is maar één baan waar het echt verstorend werkt, dus de ramp is te overzien. Zoals ik hierboven ook al aangaf is mijn grootste bezwaar dat Wuhu Eiland 2 nu zo belachelijk vaak wordt gekozen. Dat vind ik eigenlijk hinderlijker dan de glitch zelf.
   .
   Al moet ik zeggen dat het wel een stuk beter gaat sinds mijn rating boven de 2000 is gekomen. Daar zijn steeds meer serieuze spelers die de glitch blijkbaar ook niet leuk vinden dus ik heb er lang niet meer zo vaak last van. Laatst was ik zelfs de enige die de shortcut gebruikte. :s Toen voelde ik me wel een beetje schuldig.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Inno Vation

    Er gaan al stemmen op die Nintendo door middel van petities willen overhalen om een patch te maken. Deze moet dan via een verplichte System Update gaan zorgen dat de glitch niet meer werkt.

      /   Beantwoorden  / 
 6. Tom

  Ik vind het echt jammer. Wuhu 2 is mijn favobaan offline, maar online haat ik hem. Ik gebruik de glitch NOOIT online, alleen in Time Trials. Ik zit gelukkig nooit in een groep waar het de hele tijd wordt gekozen, en ik ben ook niet volstrektt kansloos als ik hem niet doe: dankzij Bullet Bills en Gouden Mushrooms wordt ik nog vaak 2e/3e.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gulzt

   Ik herinner me een Mario voetbal spel (mario strikers charged)voor de Wii. Dat was zó waanzinnig leuk! Dagen achter elkaar Co-op gespeeld, zelfs een keer zo fanatiek na de dagelijks restart gespeeld om “player of the day” te worden, waarom elke gebruiker je Mii kon zien als beste team die dag.
   _
   Dit zou me zijn bijgebleven als een van de leukste multiplayer ervaringen.. Tot dat men een glitch uitvond waarmee je met een bepaald karakter vanaf een bepaald punt op het veld ALTIJD kon scoren. De Fifa’97 bug was er niks mee, deze bug werkte gewoon op je eigen helft! En spelers waren er verrekte handig in geworden om precies op de goede plaats te schieten waardoor de bal telkens rakelings over de keeper het doel in schoot. Er was geen manier om dat schot te blokken; je kon het hooguit proberen te voorkomen.
   _
   De lol was er al snel af toen iedereen het zo deed. Er was helemaal geen interactie meer, gewoon maar mensen die achter elkaar door dat trucje deden. Ik baalde echt enorm van Nintendo dat ze dat niet konden patchen. De concurrenten ondersteunden al een generatie eerder patches, en nu kan het dus nog steeds niet.
   __
   In dit artikel dus weer precies hetzelfde. Een goed spel van Nintendo wordt verpest online door een bug/glitch die hopeloos misbruikt wordt en daarmee z’n eigen toekomst vernietigd. Waarom Nintendo, waarom! ‘t is nou ook niet zo dat het niet-patchen hackers buiten houdt, tenslotte is de wii ook allang gekraakt.
   De 3DS moet doorgaan voor een nieuwe handheld en ze laten het gewoon weer gebeuren. Ik vind het echt te absurd voor woorden. Ik ben benieuwd wanneer nintendo ooit eens van ALLE concurrenten leert wat dit aangaat.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    In het geval van Mario Kart 7 valt de schade nog mee omdat je er alleen op die ene baan last van hebt. Ik ben allang blij dat Nintendo het snaken onmogelijk heeft gemaakt. Dat heeft voor mij de online-ervaring van Mario Kart DS helemaal verpest. Je kon het op het laatst geen normaal potje meer spelen omdat er altijd wel 1 of 2 tegenstanders waren die spastische bewegingen maakte om superspel naar de finish te glijden.
    .
    Maar verder ben ik het helemaal met je eens. Het is op zich een nobel streven om niet te willen patchen, maar zeker met online spellen kun je het eigenlijk niet maken om niet op z’n minst een mogelijkheid in te bouwen voor het geval dat. Al test je een spel nog zo goed, als miljoenen mensen het spelen is er altijd wel één die een foutje ontdekt.
    .
    De gebrekkige (ik zou bijna zeggen “afwezige”) communicatie-mogelijkheden zijn ook altijd een grote bron van ergernis bij Nintendo-spellen. Je zou eigenlijk moeten overstappen naar de concurrent, maar ja, die Nintendo-spellen. Aan het einde van iedere generatie moet ik toch steeds weer concluderen dat mijn top 10 grotendeels is gevuld door Nintendo. Ze zijn blijkbaar goed genoeg om al die ergernissen op de koop toe te nemen.

      /   Beantwoorden  / 
 7. YamiHoshi.nl

  Inderdaad, een hele irritante Glitch!
  Ik heb nog steeds 98% kans op minimaal 3 valsspelers, heel Online Modus van Mario Kart 7 is geruïneerd, mede omdat deze Glitch super makkelijk is om te gebruiken.
  Maar bekijk het van de positieve kant: Als ze op elke andere baan komen, kunnen ze nauwelijks winnen.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Geheim

  Geen zorgen mensen die maka wuhu glitch is gepachted en je kun met een gerust hart op wuhu eiland 2 racen de valsspelers kunnen niks meer!

    /   Beantwoorden  / 
 9. jepiemel

  Ik ben echt blij dat die valsspelers zijn gestopt!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.