Onduidelijkheid over de community-opties in Mario Kart 7


“You can choose to have a Mushroom-only Grand Prix Mirror race or a Shell-only Coin Runner – whatever your karting heart desires. I had a great time coming up with tons of communities and challenging others to play by my rules. The only downside to this otherwise incredible innovation is that the customization could have been taken even further to allow you to specifically turn on or off any item (a la the Super Smash Bros. series).”

Wat staat hier nu eigenlijk? Dat Mario Kart 7 je niet naar eigen inzicht items aan en uit laat vinken is me duidelijk, maar zegt IGN hier nu ook dat wedstrijdjes met één item het enige alternatief zijn? Met andere woorden: dat communities de gehate blauwe schilden alleen kunnen omzeilen door te kiezen voor “Shell-only” of “Banana-only”? Want dat zou erg jammer zijn. Racen met alleen groene schilden is leuk voor af en toe, maar natuurlijk geen volwaardig alternatief voor een race met meerdere items.

Frustrerend genoeg is IGN ook de enige site die in hun recensie dieper ingaat op de communties. De enige andere plek op het internet waar je er iets over kunt lezen is Iwata Vraagt, waar één van de ontwikkelaars ongeveer hetzelfde zegt:

“You can limit the ways items appear, like having a race in which only bananas appear. After three laps, there are bananas everywhere! (laughs) You can play a different way than ever before.”

Maar ook dat is weer zo onduidelijk geformuleerd dat ik niet zeker weet of een race met één item echt de enige optie is. Wie verlost mij uit deze onzekerheid? Kan ik een community oprichten met alle items behalve het blauwe schild? Dat is eigenlijk het enige dat ik wil weten. (En ik vrees dat ik er pas achter kom nadat ik het spel vrijdag heb gekocht).

Wel leuk om te horen: Games Radar probeerde te snaken in Mario Kart 7, en kreeg het niet voor elkaar. De Turbo Slide zit nog steeds in het spel, maar omdat de gekleurde vonken pas verschijnen bij scherpe bochten lukt het niet meer op rechte stukken. Heerlijk! Eindelijk weer normaal racen zonder krampachtig met mijn duim te wiebelen.

Mario Kart 7 is in Nederland te koop vanaf 2 december.

[g.forum]

Lees ook:Mario Kart 8 en de blauwe schilden
Lees ook:De bedenker van het blauwe schild over het blauwe schild
Lees ook:Mario Kart Wii kan ook zonder blauwe schilden
Lees ook:Kom vanavond Mariokarten tegen de games.blog-community!
Lees ook:Mario Kart Wii online, hoe werkt het?

12 reacties op “Onduidelijkheid over de community-opties in Mario Kart 7

 1. Janush

  Het enige dat ik hoop is dat je met die communities ook hackers buiten je game kan houden, maar dat zal niet. Boeit me echt niet of je items uit kan zetten, ik vind er altijd wel een goede balans in de items zitten. Blauwe schldjes is toch handig om de supersnelle nr 1 wat af te remmen… Positief is iig dat IGN MK7 de beste online ervaring van Nintendo tot nu toe vindt hebben! Las net dat winkels van Nedgame MK7 al verkopen :S

    /   Beantwoorden  / 
  1. G.Mark

   Ik als top games.blog coureur moet zeggen dat die blauwe schilden verschrikkelijk zijn. haha,

   nee ik meen het. de balans was zo goed in bijv. Mario Kart Wii.. Dat het bijna niet meer uit maakte of je nou echt goed was of gewoon veel blauwe schilden enz. had.

   niet echt fijn :(

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    Inderdaad… ik heb al sinds MK64 een hekel aan het blauwe schild, maar de Wii-versie was de eerste die écht te ver ging. Op de DS werd ik (ruwe schatting) gemiddeld misschien 1x per baan geraakt door een blauw schild. Op de Wii was het geen uitzondering als ik er 3 achter elkaar kreeg. Dan is de lol er snel af.
    .
    Maar goed, ik heb vanavond een stuk of 10 reviews gelezen, en 1 van de weinige dingen waar alle sites het over eens waren was dat de blauwe schilden-frequentie was teruggeschroefd tot ongeveer het niveau van MK:DS. Daar kan ik mee leven. Al blijf ik hopen dat de communities een nog betere oplossing bieden.
    .
    Edit: oh en hackers, het lijkt me dat de oprichter van een community ook mensen kan kicken? Of zal er helemaal geen moderator zijn? Het doel van een community lijkt me juist om vervelende figuren buiten de deur te houden, maar bij Nintendo weet je het inderdaad maar nooit.

      /   Beantwoorden  / 
 2. berend jan

  Vandaag komt hij bij de gamemania in het dorp hier binnen. Ik krijg hem pas zaterdag.. wel balen dat de update uit is gesteld anders hadden we een nog makkelijker online ervaring gehad… ik ben hier zo klaar voor eindelijk een nueuwe mario kart weer…
  .
  .
  heerlijk

    /   Beantwoorden  / 
 3. Janush

  w00t, thanks voor de tip BJ. Heb m net gehaald en GA M NU SPELEN WOOOHOOOO

    /   Beantwoorden  / 
 4. berend jan

  Janush, ik haat je :) veel plezier maak foto’s bericht ons erover. Hoe heten comunity’s in het nerderlands…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Janush

  Haha..
  Ze noemen het in NL ook community’s. Ik zal al mn truukies opsommen en vanavond ergens in een Mario Kart draadje gooien, die jij hebt geopend?!

    /   Beantwoorden  / 
 6. berend jan

  Jammer ik had wel in een mario kart gemeenschap willen zitten :-) ik moet straks werken maar ga morgen denk ik mijn game halen :-) en misschien wel even spelen stiekem voor ik em in de sint zak doe :-) :-) :-)
  .
  .
  Naaahhh dat zou laf zijn, ik kan het nog 2 slaapdiensten tot het weekend :-)

    /   Beantwoorden  / 
 7. Janush

  Hehe, ik ben lekker thuis aan het ‘werk’ :P . Dit weekend nachtdienst, dus lekker veel uren maken (niet met werk ;) )

  Dus eigenlijk betaald karten… Beter!

    /   Beantwoorden  / 
 8. berend jan

  Vanaf volgend jaar hebben we ook wakende nachtdiensten… kijk er nu al naar uit… ronde lopen, karten, ronde lopen, karten… enz…

    /   Beantwoorden  / 
 9. Gerthein

  Men bedoelt niet items, maar cups: communities met louter Mushroom-, Banana- of Shell-cup tracks.

    /   Beantwoorden  / 
 10. h1rry

  Hier een community Nederland 01_8210_6632_2294

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.