VectorRacing is geen F-Zero maar wel een futuristisch racespel voor de 3DS


Filmpje van VectorRacing op de iPhone. Deze week verschijnt dit futuristische racespel in Japan als downloadbare titel voor de 3DS. Wordt dit dan eindelijk de F-Zero-vervanger waar Nintendofans al 8 jaar op wachten? Waarschijnlijk niet, maar toch veer ik iedere keer hoopvol overeind als er weer een racespel met zweefvoertuigen wordt aangekondigd. Ooit moet er toch één het niveau van F-Zero benaderen?

De speler in dit filmpje (de enige die ik kon vinden op YouTube) bakt er weinig van, maar ik stel me voor dat VectorRacing er in de handen van een ervaren speler leuker uitziet. De analoge cirkelknop van de 3DS stuurt sowieso lekkerder dan twee onhandige pijltjestoetsen op het touchscreen van een iPhone. En allicht gaat het racen ook sneller als je niet voortdurend tegen de railing botst. De kale vector-graphics zien er in ieder geval bijzonder uit – ik ben benieuwd hoe ze overkomen op het bovenste scherm van de 3DS. Wanneer het spel onze kant op komt is nog even afwachten. Voorlopig is VectorRacing nog niet aangekondigd voor Amerika of Europa.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:VectorRacing aangekondigd voor Amerikaanse eShop, nieuwe trailer
Lees ook:Eerste trailer MotoHeroz (WiiWare-racespel van Trials HD-ontwikkelaar)
Lees ook:Kijk dit: Sonic the Hedgehog’s nieuwe iPhone-spel
Lees ook:Wow, kijk deze Rolando 2-trailer
Lees ook:Indiegame Super Hexagon nog 2 dagen goedkoop te downloaden

4 reacties op “VectorRacing is geen F-Zero maar wel een futuristisch racespel voor de 3DS

 1. Janush

  Dit ziet er wel heel vet uit! Ben benieuwd naar het 3D effect… Die iPhone is toch wel ok, het zorgt ervoor dat wij eindelijk ook wat goedkoopere games krijgen. ik neem aan dat deze ook n eurotje of 6 zal worden…Let’s 3D Golf van vorige week is ook zeker de moeite waard!

    /   Beantwoorden  / 
 2. De Ombitsman

  Het lijket wel een geavanceerd Vectrex spel. Nu nog wat nagloei-effecten en het zou helemaal perfect zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Berend Jan

  Heerlijk doet me denken aan dat vb spel, red ehhhh dinges starfox kloon spellie… ik ben wel leip op verctor games. En wil alles wel downloaden uit de shop, zolabg het geen gpf spellen zijn.. kom maar op… maar eerst even oot afmaken :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Red Alert bedoel je. Ik moest er ook meteen aan denken. Maar het is zo’n obscure verwijzing dat ik de vergelijking maar niet heb gemaakt. ;)
   .
   Nog leuker: voordat de Virtual Boy werd gecancelled werkte Nintendo aan een soort F-Zero spinoff (Zero Racers) die er ongeveer zou uitzien zoals dit spel.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.