Ga akkoord met Club Nintendo’s nieuwe privacyregels of verlies je sterren

“Het bijstellen van de Privacy Policy (privacybeleid) van Club Nintendo was noodzakelijk door de lancering van het nieuwe Nintendo 3DS-systeem, dat een brede verscheidenheid aan netwerkdiensten biedt. Aangezien je je Club Nintendo-account met je Nintendo 3DS-systeem kunt verbinden, hebben we het bestaande privacybeleid aangepast om dit te weerspiegelen en uit te leggen.”

Dringend verzoek van Nintendo: of alle Club Nintendo-leden zo vriendelijk willen zijn om vóór 31 mei 2011 de vernieuwde privacy voorwaarden goed te keuren. Let op: als je voor die datum niets laat horen is Nintendo genoodzaakt je account op te heffen. Wel doen dus, anders ben je straks in één klap al je verzamelde sterren kwijt. De vernieuwde voorwaarden goedkeuren doe je door in te loggen op Nintendo.nl en daar op het tabblad Club Nintendo te klikken.

Het enige verschil dat ik kon ontdekken tussen het nieuwe privacybeleid en de vorige versie (zelfde link, halverwege de pagina) is dat Nintendo je gegevens na 31 mei ook mag doorgeven aan het Japanse hoofdkantoor. Die uitwisseling van gegevens gebeurde al tussen de Europese vestigingen onderling, maar straks kan Satoru Iwata in Kyoto ook zien hoe lang ik Nintendogs + Cats heb gespeeld. Dat beschouw ik niet echt als een grote inbreuk op mijn privacy, al klinkt dit zinnetje wel verontrustend: “Het niveau van gegevensbescherming ingevolge Japans recht ligt lager dan het niveau dat in de Europese Gemeenschap.” Bij Sony of Microsoft zou zo’n tekst me nerveus maken, maar gelukkig hebben we het hier over Nintendo; erg veel meer dan een geboortedatum en een twaalfcijferige Friend Code valt er op mijn 3DS niet te halen.

[g.forum]

Lees ook:Gratis sterren voor Nintendo’s sterrencatalogus
Lees ook:PSP2 onthuld op E3?
Lees ook:Het Nintendo Power kanaal?
Lees ook:Indiegame Shovel Knight krijgt eigen Amiibo
Lees ook:Nintendo lanceert deze week Miitomo en My Nintendo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.