Opvolger Wii officieel aangekondigd


En toen waren het opeens geen geruchten meer maar een officiële aankondiging: Nintendo brengt volgend jaar een opvolger van de Wii op de markt. Hoe hij heet, wat hij kan en hoeveel hij kost is allemaal nog niet bekend. Pas over anderhalve maand weten we meer; dan wordt het apparaat onthuld op de E3-beurs. Volgens de anonieme bronnen van verschillende gamesites is Nintendo’s grote innovatie deze keer een controller met een multifunctioneel touchscreen. Die geruchten werden vanmorgen iets geloofwaardiger toen Kotaku afbeeldingen van koffiekopjes en het woord ‘Café’ aantrof op warioworld.com – een site die alleen toegankelijk is voor third party ontwikkelaars. Verschillende anonieme bronnen wisten vorige week al te melden dat de codenaam voor Nintendo’s nieuwe spelcomputer ‘Project Café’ was.

Ondertussen lijken Sony en Microsoft juist van plan om hun PlayStation 3 en Xbox 360 zo lang mogelijk uit te melken. Er zouden onderlinge afspraken zijn gemaakt om de nieuwe spelcomputers uit te stellen tot minstens 2014. In dat scenario is de opvolger van de Wii dus twee jaar lang de krachtigste spelcomputer in de speelgoedwinkel, om daarna in één klap ingehaald te worden door de nóg krachtigere PlayStation 4 en Xbox 720. Normaal gesproken niet zo’n verstandige strategie, maar Nintendo’s succes lijkt de laatste jaren juist gebaseerd op het expres negeren van alle ongeschreven regels. Wie weet blijkt het doorbreken van de traditionele “console generaties” achteraf ook een meesterzet.


Update: waarschijnlijk nep, maar wel een intrigerende foto. Hij vertoont bovendien opvallend veel overeenkomsten met deze mock-up. Als die spleet aan de voorkant de cd-lade is dan is Nintendo’s nieuwe aanzienlijk groter dan de Wii.

[g.forum]

Lees ook:“Opvolger Wii krachtiger dan Xbox 360 en PlayStation 3.”
Lees ook:PSP 2 krijgt ingebouwde camera
Lees ook:Wordt Boku de LittleBigPlanet van de Xbox 360?
Lees ook:Alle geruchten over de volgende Xbox en PlayStation op een rij
Lees ook:Gerucht: sommige ontwikkelaars hebben al DS2 development kits

15 reacties op “Opvolger Wii officieel aangekondigd

 1. G.Tom

  Sowieso is Zelda in HD superieur aan alle andere games die bestaan…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Berend Jan

   Mag je daar wel over praten? Jij bent blijkbaar betrokken bij het maken van zelda HD.
   .
   Volgens mij ben je nu je NDA aan het schenden…

     /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

   Een vervolg op Wind Waker met de graphics van Ni No Kuni op de PS3… dan kom je qua graphics inderdaad in de buurt bij iets dat superieur is aan alle andere games.
   .
   Qua gameplay moet Nintendo de formule dan wel drastisch omgooien. ;) Ik ben benieuwd of ze dat nog in zich hebben.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Berend Jan

  Bij de wii naar steam overgang is het verschil grafisch wel geweldig. Om voor de gears of war 4 de graphics veel beter te maken wordt denk ik lastig voor epic en microsoft.
  .
  Ook killzone 3 ziet er al belachelijk goed uit. Kom daar maar eens overheen met je ps4.
  .
  Nintendofans zitten nog in de vorige generatie dus die kun je nog makkelijk hun “brains laten rxploden.” Dat wordt voor nintendo pas over 10 jaar relevant…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ach, het kan altijd nog mooier. Op de PS3/Xbox 360 zien spellen er inderdaad overweldigend uit, maar als je een boom of een muur van dichtbij bekijkt brokkelt de illusie meestal snel weer uit elkaar. Ik stel me voor dat dat in de toekomst beter gaat. Maar je hebt gelijk dat de verschillen steeds kleiner worden. Van een afstandje hebben we al bijna fotorealisme.

     /   Beantwoorden  / 
 3. LC

  wat ben ik toch en sucker voor deze zeer verheugende tijden xD. Iwata is nu diegene die zich iets heeft laten ontglippen:

  “We would like to propose a new approach to home video game consoles. It’s difficult to make 3-D images a key feature, because 3-D televisions haven’t obtained wide acceptance yet.”

  Wat is de key feature dan? Streaming?
  Ik gok dat Nintendo de eerste is de games gaat streamen, niet alleen naar een controller, maar ook andere apparaten… Hierdoor is de traditionele huiselijke sfeer doorbroken, de console staat op 1 plek, de games zijn overal…zoals de tuin, die verlengstuk is geworden van de architectuur..

    /   Beantwoorden  / 
  1. LC

   of ‘verworden’

     /   Beantwoorden  / 
 4. LC

  “I just wanted to point out that during the time when Nintendo Wii was still codenamed Revolution, there were rumors flying around regarding a controller with a touchscreen on it. So CHANCES ARE…the Wii might have technically never been the project that was codenamed the Revolution and that THIS console was the actual Project Revolution…BUT they shelved it away for the Wii. That would make for one major “Bait and switch” sales technique Nintendo might have pulled off back then. Of course, we can’t prove it because Nintendo only ever showed the Wii back then, and we, putting two and two together, automatically assumed it was the “Project Revolution.” It’s obviously just a theory without real basis of course, but it’s got quite a lot of connected dots, as of now anyway. “

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   De ontwikkeling van de Wiimote is goed gedocumenteerd (foto’s) en ik heb nooit prototypes met een touchscreen voorbij zien komen. Alles is natuurlijk mogelijk, maar als er echt zulke plannen waren zijn ze blijkbaar al vroeg gesneuveld.
   .
   Mijn theorie is dat die geruchten destijds ontstonden omdat iedereen dacht dat Nintendo gewoon een console-versie van de DS zou maken. Niemand kwam op het idee dat Nintendo IR sensors zou gebruiken.

     /   Beantwoorden  / 
 5. JORDY94

  mischien wel met ingebouwde bleu-ray?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Berend Jan

   dat zijn de geruchten wel ja dat er een blueray inkomt…

     /   Beantwoorden  / 
 6. piratus

  xbox 360 en ps3 ganes benuttigen de kracht van de consolse ook vooral op de verkeerde manier imo. wel en kop vol sproeten (waarom moeten al die characters toch sproeten?) maar de bewegingen van de characters blijven houterig vaak houterig en sloom.

    /   Beantwoorden  / 
 7. LC

  Imagine you have a friend playing Mario Kart on their Wii 2. Instead of just being told that your friend is playing a game, it actually shows you. The supposed streaming feature would allow you to see exactly what’s happening in your friend’s game, in a similar way to how OnLive streams game content. But the real draw is the seamless connectivity:

  No waiting until the next match and no buffering to sync up consoles. Just a seamless online experience, exactly as Nintendo would want it.

  Which, to me, sounds like Nintendo won’t try to compete with Xbox Live or PSN on the sole basis of having more features, but they’d tackle the single, core feature of joining and playing games with friends, and absolutely nail it with elegance.

  Kennedy goes on to say that “the beauty of this is that the concept extends to not only new games, but potentially Nintendo’s back catalog of classics,” explaining:

  Got a friend racing the AI in Super Mario Kart? What if the game was retrofitted so that you could hop right in at any given moment?

  WUT de orginele Mario Kart met online functie? WHAT!? Dat is mijn natte droom al jaren!!! Ah fuck ik kan er niet meer tegen. E3 HIER

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.