“Opvolger Wii krachtiger dan Xbox 360 en PlayStation 3.”


“Our sources have said the the console is significantly more powerful than the PlayStation 3 and Xbox 360.”
IGN

“Nintendo is doing this one right,” said an anonymous source. “It’s not a gimmick like the Wii.”
Gameinformer

“The controller will be all-new and has a HD screen on it.”

“Nintendo’s plans sounds unreal,” one source said. “Publishers are already planning launch titles and it’s all very exciting.”
CVG

Dus als de anonieme bronnen, die vandaag opeens besloten om allemaal tegelijk hun mond open te doen, gelijk hebben doet Nintendo binnenkort weer mee aan de hardware-race. De filosofie achter de Wii en de DS was juist dat een bescheiden prijskaartje, een vriendelijk uiterlijk en innovatieve spellen belangrijker waren dan de allermooiste graphics, maar met hun volgende spelcomputer lijkt Nintendo daar op terug te komen. Een poging om de hardcore gamers terug te winnen, volgens de bronnen van IGN.

Backwards compatibility met de Wii wordt ook een paar keer genoemd, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het nieuwe apparaat weer een bewegingsgevoelige controller gebruikt. De Wii is ook alleen maar backwards compatible met de GameCube als je een paarse controller inplugt. Misschien gaat de terugkeer naar mooie graphics ook wel gepaard met een terugkeer naar een gewone controller. Of zou er toch weer een nieuwe gimmick zijn (à la het touchscreen, de bewegingsgevoelige controller en het 3D scherm) die zo geheimzinnig is dat ontwikkelaars er zelfs anoniem niet over durven te praten?

 • Nintendo zelf reageert zoals gebruikelijk niet op geruchten.
 • Het apparaat heet in ieder geval niet de Wiiii; dat was een woordgrapje van Kotaku (Wii + Romeinse twee) waar ik om moest lachen.
 • Een pre-announcement (zoals vorig jaar met de 3DS) zou al deze maand kunnen gebeuren. Daarna zou Nintendo hun volgende spelcomputer op de E3 volledig willen onthullen.
 • Dat andere teken van een naderende spelcomputer is ook al gesignaleerd: een prijsverlaging voor de Wii. Volgens nog meer anonieme bronnen betaal je vanaf volgende maand nog maar 150 euro voor een Wii + Mario Kart.

[g.forum]

Lees ook:Opvolger Wii officieel aangekondigd
Lees ook:“Kinect 2 zo nauwkeurig dat hij kan liplezen”
Lees ook:Alle geruchten over de volgende Xbox en PlayStation op een rij
Lees ook:Gerucht: volgende week grote prijsdaling Xbox 360
Lees ook:Project Café controller mock-ups

15 reacties op ““Opvolger Wii krachtiger dan Xbox 360 en PlayStation 3.”

 1. Wormpaul

  Maar wat heb je aan een krachtige machine als ze geen specifieke games voor ontwikkelen? Ps3 is ook krachtiger (zou `t moeten zijn) dan de XboX360 maar op 2 of 3 games na zie je dat nergens terugkomen.
  .
  Kracht is leuk maar als ze er niks mee doen heb je er verdomd weingig aan…

    /   Beantwoorden  / 
  1. piratus

   precies! ik heb deze console generatie het meeste lol gehad aan de wii, de andere consoles bevatten vooral realistische games en ”hardcore games”. (sinds wanneer is een voetbalspel hardcore?) ik hoorde dus allemaal positieve dingen over de andere 2 consoles dat ik hem wel moest uitproberen, en wat was ik teleurgesteld zeg!

     /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

   Ik heb altijd het idee dat Nintendo hun eigen consoles zelf wél volledig benut. Dat zal hier niet anders zijn. De spellen van third party ontwikkelaars zien er op alle consoles hetzelfde uit, terwijl alleen Metroid, Mario en Zelda het onderste uit de kan halen. Dat zijn bij Nintendo meestal ook de beste spellen, dus op zich kan ik daar goed mee leven. ;)
   .
   Maar ik zou het ook niet erg vinden als Nintendo voortaan standaard één generatie achter blijft lopen. Zoveel boeien die graphics me nu ook weer niet. Tegen de tijd dat de Wii 2 uitkomt moet het mogelijk zijn om de PS3/Xbox 360-hardware in een klein en betaalbaar doosje te stoppen. Dat heb ik eigenlijk veel liever. Ik ben dan ook benieuwd hoe letterlijk we “significantly more powerful” moeten interpreteren.

     /   Beantwoorden  / 
 2. ricardo

  kracht doet er niet toe zie je maar aan ps3 xbox de processor zorgt voor enorm veel kracht maar dat kunnen ze nooit benutten omdat het geheugen en videogeheugen te weinig is in vergelijking tot de processor

    /   Beantwoorden  / 
 3. SISO

  gaan ze het echt wiiii noemen? Of wii 2?
  het klinkt allebei slecht…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Wii 2 zou me verbazen. Nintendo is meestal wel goed in het verzinnen van nieuwe namen. Ik stel me voor dat dit apparaat er uiteindelijk ook een krijgt waar het woordje ‘wii’ niet meer in voorkomt.

     /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Die zijn er wel heel vroeg bij! Doet me denken aan al die Revolution-sites van vijf jaar geleden.

     /   Beantwoorden  / 
 4. LC

  Kijk dat is slim! De ‘NES HD’ krijgt een controller met touchscreen om de voordelen die de DS daarmee heeft te laten debuteren op een homeconsole. Zo kan het scherm HUD-vrij worden of kunnen er inventoryscreens en menu’s getoond worden. Of wat dacht je van de emulatie van oudere gamecontrollers voor de VC of Wii, of de touchinput en andere gameplay elementen die kunnen verlopen via een tweede scherm?
  Om nog verder te gaan..de projector zou weleens tezamen met motion technologie niks anders beteken dan de introductie van holografie in gaming! In 2009 was er al een degelijk systeem: http://www.youtube.com/watch?v=Y-P1zZAcPuw. Na dit te hebben gezien lijkt holografie een 1-up te zijn van de 3D waar de concurrenten zich nu op blindstaren. Cammy Dunaway, de 3DS..Nintendo is goed in phyrrus tactieken, het laten voorkomen dat ze een bepaalde technologie omarmen of in ontwikkeling hebben, om vervolgens met iets totaal anders te komen. Natuurlijk heeft de Wii die ruimte gecreëerd. In die zin zijn de rode cijfers ten tijde van de Gamecube en de te starre fundatie van de N64 een geluk bij een ongeluk..
  Het blijkt trouwens dat er verscheidene grote winkelketens de rumoeren hebben verspreidt. Ja, ik geloof hier wel in!

    /   Beantwoorden  / 
 5. LC

  holografie, laat maar zitten. xD Ik denk ook dat het ‘Super Wii’, retarded en geniaal te gelijkertijd.

  —–

  Nintendo releases Gamecube 2.0, a sub HD system with motion controls
  -System becomes huge success and Nintendo profits tremendously
  -MS & Sony very obviously take notice and plan their entry into motion gaming
  -Nintendo releases the Motion Plus, pushes out as many as possible
  -MS & Sony release their motion control devices hoping to rejuvenate sales and extend the cycle long enough to recover massive losses
  -Iwata: Laughs…. then announces New Wii2 that is a nice leap over PS360
  -Wii2 releases (early 2012) and becomes lead console for multi-plat development
  -Sony & MS scramble to leap frog the Wii2 & releasing no earlier than late 2013 for MS and sometime in 2014 for PS4
  -They make their systems much more expensive than the Wii2 placing their consoles as way too expensive to develop for and therefore still receiving Wii2 up ports for their first 2 or so years….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Wat zijn Nintendofans toch altijd heerlijk optimistisch. ;) Ik durf nu al te voorspellen dat de Wii 2 toch weer gewoon een Mario-console wordt terwijl de Grand Theft Auto’s en de BioShock’s gewoon bij Sony en Microsoft blijven verschijnen.
   .
   Wel een fascinerend filmpje van die tastbare hologrammen trouwens. Het komt op de video niet helemaal goed over, maar in het echt lijken die vallende waterdruppels me een wonderlijke ervaring.

     /   Beantwoorden  / 
 6. Inno Vation

  Nu we 24 uur later zijn, beginnen de wilde speculaties op het net los te komen. Een franse site genaamd 01net had in het verleden de specs van Sony’s NGP ook goed voorspelt.
  .
  Deze keer dus over “Project Café”, wat de codenaam is voor de Wii2.
  Volgens hun bron wordt de controller een soort “iPad with buttons”.
  .
  http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=fr&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.01net.com%2Feditorial%2F531660%2Fproject-cafe-la-wii-2-de-nintendo-aura-une-tablette-pour-manette%2F
  .

    /   Beantwoorden  / 
 7. LC

  6 inch ‘Ipad’ als controller met camera die fungeert als sensorbar, dezelfde maar verbeterde architecture als de 360 voor porting ed, en een ‘grote verassing’ die ze achter de hand houden? hmmm, sommigen gooien het op headtracking, ook een soort hologram xD; Zou de controller ook los zijn te gebruiken? We zullen het zien wat het wordt.
  Super Wii! xD

    /   Beantwoorden  / 
 8. Erik

  Ik herinner me al die geruchten over controllers met een ingebouwd touchscreen nog van voor de onthulling van de Wii. Toen dacht iedereen ook dat dat Nintendo’s grote innovatie zou worden. Allen lijken de bronnen nu iets geloofwaardiger (bekendere gamingsites).
  .
  Ik vond het toen al niks en het lijkt me nu nog steeds niets. Een controller is voor mij iets dat je moet vergeten tijdens het gamen. Een extra schermpje om op te letten zou me erg afleiden, denk ik, en virtuele knoppen heb ik al helemaal een hekel aan. Ik hoop dus weer dat de geruchten niet kloppen. ;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.