Alweer een nieuw Kirby platformspel voor de Wii


Kirby’s Epic Yarn is nog niet eens uit (in Europa), maar Nintendo heeft het volgende Kirby-spel alweer aangekondigd. Of nou ja, het volgende… ik ben er vrij zeker van dat dit eigenlijk Kirby’s geschrapte-maar-nu-weer-gereïncarneerde Gamecube-spel is. Bekijk hieronder een korte trailer.

De nieuwe Kirby werd al in 2004 voor het eerst aangekondigd. Het zag er toen uit als een traditioneel tweedimensionaal platformspel dat draaide op de grafische engine van Super Smash Bros. Melee. Daarna werd het een paar jaar stil totdat Nintendo in 2007 aankondigde dat ‘Hoshi no Kirby’ naar de Wii was verschoven. Die release werd vervolgens ook weer een paar keer uitgesteld, tot er vandaag opeens een nieuwe trailer opdook. Aan de graphics is flink geschaafd en Kirby heeft zo te zien een paar spectaculaire nieuwe aanvallen geleerd, maar verder ziet het er nog steeds uit als een traditionele Kirby-platformer. Op een aandeelhoudersbijeenkomst verontschuldigde Nintendo-president Satoru Iwata zich voor het lange wachten. Hij beloofde dat de nieuwe Kirby dit jaar echt wordt uitgebracht.

Nieuwe trailer:

Kijken op YouTube

2004 trailer:

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Een nieuw Kirby-spel voor de 3DS
Lees ook:De verrassend leuke minigames van Kirby Mass Attack
Lees ook:Kirby gaat back to basic in zijn laatste spel op de Wii
Lees ook:Kirby: Planet Robobot voor 3DS
Lees ook:Dit bestel je in Nintendo’s officiële Kirby Café

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.