Kirby zat niet altijd in Kirby’s Epic Yarn


“He wasn’t sure if he necessarily wanted to put Kirby in the game, as the people who’d made the original character would presumably like to have that character make it into the final product.

However, after putting Kirby in the game as a test, Ebisu was surprised with how persuasive seeing the character in there was. The reason for this, he feels, is that because the Kirby character already exists, the yarn version of the character offered a greater feeling of existing.”

Kirby’s Epic Yarn was niet altijd een Kirby-spel. Oorspronkelijk heette de hoofdrolspeler Prince Fluff. In een nieuwe aflevering van Iwata Vraagt, vertaald door Andriasang, vertelt hoofdontwerper Etsunobu Ebisu hoe Nintendo pas na een paar maanden voorstelde om daar Kirby van te maken.

Ik vraag me af hoe vaak dit al is gebeurd? Hoeveel andere frisse originele personages zijn er al gesneuveld om plaats te maken voor vertrouwde Nintendo-gezichten? Ik weet dat Star Fox Adventures voor de GameCube eerst Dinosaur Planet heette en niks met Star Fox te maken had, maar eventuele andere wisseltrucs zijn moeten allemaal achter de schermen zijn gebeurd. We zullen dus nooit weten of Donkey Kong: Jungle Beat meteen over Donkey Kong ging en of de hoofdrolspeler van Yoshi’s Story niet eerst een struisvogel was.

Na het lezen van dit nieuws was ik een paar minuten teleurgesteld (wat zonde, zo krijgen we nooit nieuwe Nintendo-series, etc), tot ik me bedacht dat het eigenlijk niets uitmaakt. Die Prince Fluff bestuurde waarschijnlijk precies hetzelfde als Kirby en het klinkt alsof er verder niets aan de levels is veranderd. Wat kan het mij dan eigenlijk schelen hoe de hoofdrolspeler heet? Bovendien betekende deze switch dat Etsunobu Ebisu nu ook de fantastische Kirby-soundtrackkon gebruiken. Luister naar de onderstaande trailer en vertel me dat je hier niet vrolijk van wordt (vooral de tweede helft).

[g.forum]

Lees ook:Kirby’s Epic Yarn in het echt
Lees ook:Nieuwe trailer voor Kirby’s Epic Yarn
Lees ook:Kijk dit: Yoshi’s Epic Yarn voor de Wii U
Lees ook:Kirby gaat back to basic in zijn laatste spel op de Wii
Lees ook:Alweer een nieuw Kirby platformspel voor de Wii

6 reacties op “Kirby zat niet altijd in Kirby’s Epic Yarn

 1. Hamtier

  Eeeh was Prince Fluff Niet de 2de speler in dit spel?
  ik weet bijna zeker van wel :S

    /   Beantwoorden  / 
 2. The Dude

  Het lijkt zakelijk gezien heel slim om oude, bewezen characters te gebruiken. Het is op safe spelen en dat werkt op de korte termijn. Maar een gezond bedrijf innoveert en leunt niet alleen op vroegere successen. Momenteel zit er een hoop innovatie bij de hardware-afdeling van Nintendo, maar qua software maken ze zich er maar makkelijk van af.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Epke

  Ligt het nou aan mij of herken ik een beetje pokemon center muziek?

  Als het filmpje op het midden is, na dat gedeelte die de medailles laat zien. En dan het soort van shopmenu (?), daar goed luisteren want ik hoor het echt een beetje.

    /   Beantwoorden  / 
  1. G.Tom

   Jawel, ik hoor het ook, maar het is echt maar een klein beetje.

     /   Beantwoorden  / 
 4. davince

  Dat verklaart dan ook gelijk waarom Kirby in deze game geen vijanden kon opzuigen/spuwen ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 5. davince

  Oeps…ik reageer op een wel heel oud bericht :-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.