Rambi keert terug in Donkey Kong Country Returns


Een nieuwe promotievideo bevestigde gisteren tot grote vreugde van alle fans dat neushoorn Rambi ook weer van de partij is in Donkey Kong Country Returns. In de originele DKC voegde Rambi niet bijzonder veel toe, behalve dan dat hij er wel grappig uitzag (één van de vele, vele dingen die ik niet leuk vond aan Donkey Kong’s platformspellen). Ontwikkelaar Retro lijkt dat probleem op te lossen met levels die specifiek zijn gebouwd rond Rambi’s speciale gave om door muren te breken. Nu hij ook echt nodig is om het spel uit te spelen voelt Rambi hopelijk niet meer zo overbodig als in de SNES-spellen.

Nee, ik ben geen fan van Donkey Kong Country. Toen ik het nieuwe Wii-spel speelde op Nintendo’s Post E3 Event kon ik dan ook nauwelijks geloven dat ik er geen hekel aan had. Voor de zekerheid ben ik later terug gegaan om de demo nog een keer te proberen, en alweer was Donkey Kong Country Returns opvallend leuk voor een spel dat zo weinig verschilde van zijn (afschuwelijke) voorganger.

Geïntrigeerd blies ik thuis het stof uit de spelcassette om het origineel nog eens te proberen… maar al snel was ik in gedachten weer een boze brief voor Rare aan het formuleren. Die eerste Donkey Kong Country blijft een tenenkrommend slecht spel. De demo was te kort om precies vast te pinnen wat Returns beter maakt, maar ik vermoed dat het voornamelijk zit in de besturing. Op de SNES was Donkey Kong een onhandig grote sprite in levels die zo waren ontworpen dat je nooit precies kon zien waar platforms ophielden en de dodelijke afgrond begon. De Donkey Kong in Retro’s spel voelde compacter, had meer gewicht en reageerde naar mijn gevoel een stuk nauwkeuriger. Nintendo’s beste platformspel van 2011 wordt zonder enige twijfel Kirby’s Epic Yarn, maar afgaande op de demo kan Donkey Kong Returns zowaar een goede tweede worden.

[g.forum]

Lees ook:Maak kennis met Super Kong, de Super Guide-aap
Lees ook:Donkey Kong Country Returns in 3D naar de 3DS
Lees ook:Donkey Kong Country: Tropical Freeze aangekondigd voor Wii U
Lees ook:Miyamoto en Iwata fans van de muziek in Donkey Kong Country
Lees ook:Nieuwe trailer Donkey Kong Country Returns

7 reacties op “Rambi keert terug in Donkey Kong Country Returns

 1. scunq

  wat is er mis met Donkey Kon Country??

    /   Beantwoorden  / 
 2. The Dude

  Beste? Misschien. Maar best verkopende? Kirby ziet er cute uit en zal het zeker niet slecht doen, maar Donkey Kong heeft een veel grotere aantrekkingskracht op de Mario-minnende massa. Vergeet niet dat alleen al de originele DKC 8 miljoen (!) keer over de toonbank is gegaan (en dat is zeker geen broodje aap)…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik geloof je direct, maar verkoopcijfers doen mij verder bijzonder weinig. ;) De massa koopt wel vaker spellen, films en cd’s waar ik de aantrekkingskracht absoluut niet van begrijp.
   .
   Bij Donkey Kong Country begrijp ik het wel een beetje (ik heb hem in 1994 immers ook op de eerste dag gekocht), dat spel zag er voor de tijd gewoon te gek uit. Toen ik hem ging spelen had ik echter al snel door dat DK niet bepaald de nieuwe Mario was.
   .
   Maar hey, een nieuwe ronde nieuwe kansen. Wie weet maakt Retro wel het eerste Donkey Kong-spel waar ik ook blij van word. :)

     /   Beantwoorden  / 
 3. altasia

  Eerste DK spel waar ik sinds de Snes dagen weer in geintreseerd ben (jungle beat was leuk maar geen echte DKC). Ik kan begrijpen dat je achteraf een hekel hebt aan de stroeve besturing van deeltje 1. Ik was ook verbaasd toen ik DKC weer eens probeerde. Deel 2 werkt het trouwens wel iets beter dus probeer die anders eens ;)

  Verder wanneer kunnen we dit spel in NL verwachten??

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Wij in Europa moeten het tot nu doen met “Q4 2010.” Exacte datum nog niet bekend dus, maar in ieder geval dit jaar. Ter indicatie: in Amerika staat ie gepland voor 21 november.
   .
   En ik vrees dat ik na DKC voorgoed genezen ben van de behoefte om ooit nog één van die andere SNES-spellen te proberen. ;) Ik heb de eerste wel ooit uitgespeeld (want: 170 zuurverdiende guldens voor betaald), maar dat was echt eens maar nooit weer.

     /   Beantwoorden  / 
 4. davince

  Ik heb niet veel spellen in mijn leven uitgespeeld, maar DKC 1 & 2 heb ik destijds wel uitgespeeld en ik was er dol op! Ik ben best kritisch en verbaas me over jouw kritiek. Maar nu ben ik wel nieuwsgierig geworden, dus binnenkort die oude games nog eens spelen ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ruud

  Ik vond Rambi samen met die zwaardvis de meest nuttige buddy uit DKC 1.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.