Bol.com gaat Virtual Console-spelletjes verkopen

Je kunt je broertje natuurlijk gewoon een Wii puntenkaart voor zijn verjaardag geven, maar als je zeker wilt weten dat hij er iets leuks mee downloadt geef je hem deze Super Mario Bros 1-2-3 kaart van Bol.com. Dat moet ongeveer de gedachtengang zijn achter deze cadeaukaart die alleen geschikt is om Super Mario Bros. 1, 2 en 3 mee te downloaden (plus 500 Wii Points om vrij te besteden). Ik vond het eigenlijk maar een raar product, totdat ik de gebruikersrecensie van rickyboym las:

“Ik kan echt niet wachten voor dit spel uit is. Ik heb smb 1,2 en 3 nog voor op de super nintendo en dat zijn echt super leuke spellen. Nog 4 dagn gelukkigen en dan kan ik het spelen….”

Horen jullie dat Nintendo? Hier is een Wii-gebruiker die vier jaar na de lancering nog steeds niet weet dat hij SMB 1, 2 en 3 vandaag al zou kunnen downloaden. En dat terwijl hij overduidelijk wel belangstelling heeft. Misschien is dit juist een briljant idee van Bol.com. Een beetje omslachtig, maar veel geschikter om nieuwe klanten aan te trekken dan jullie eigen “verbindingshulp” actie. Downloadcodes voor individuele spellen, te koop in iedere winkel. Zou dat mensen aansporen om eindelijk eens een kijkje te nemen in het Winkelkanaal? (Dank aan Kikujiro voor de tip).

[g.forum]

Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Toffe Japanse commercial Super Mario 3D World
Lees ook:New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?
Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart
Lees ook:Veel New Super Mario Bros. screenshots uit de Famitsu

13 reacties op “Bol.com gaat Virtual Console-spelletjes verkopen

 1. G.Tom

  Dit klinkt goed, omdat het een online winkel is hoeven ze ook niet een heel gedeelte van hun locatie eraan te wijden, en dus kunnen ze meer variatie in VC aan. Top idee.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   En toch denk ik dat het misschien wel nóg effectiever zou zijn als die kaartjes ook in het rek staan bij de Bart Smit. Het hoeven er niet eens zoveel te zijn (als mensen eenmaal weten hoe de Shop werkt stappen ze toch wel over op gewone puntenkaarten), gewoon een paar aantrekkelijke verpakkingen voor Nintendo’s bekendste klassiekers.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Robin

  Laten we dan maar hopen dat rickybom wel een internetverbinding op zijn wii heeft ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   Ja… zou mij niets verbazen als er mensen zijn die dit aanschaffen zonder over de benodigde on-line verbinding te beschikken…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    Bol.com vermeldt er in dikgedrukte letters bij dat je Wii met het internet verbonden moet zijn om van dit product gebruik te kunnen maken. Maar jullie hebben ongetwijfeld gelijk, vrees ik. Misschien is dat wel de reden dat Nintendo het nog niet op grote schaal doet.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Kikujiro

  Wel een slimme van eigenlijk. Mooi(er) hoesje erom en kassa. Lijkt mij wel wat om heel eerlijk te zijn… een hele collectie NES en SNES klassiekers op de VC, maar dan wel een mooi retro hoesje voor in de boekenkast. Om het helemaal af te maken zouden ze er ook nog een exacte kopie van het originele boekje bij moeten doen. Heb ik wel 15 euro voor over.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Laten ze het dan helemaal afmaken met exacte replica’s van de originele verpakkingen. Inclusief het blokje piepschuim onderin iedere doos en de kraskaart in een stijlvol zwart hoesje. ;)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    Nee… nee… die kraskaart zit in de replica cartridge die je open kunt slaan.

      /   Beantwoorden  / 
 4. Marioguy

  Als grote Mario verzamelaar wil ik dit wel hebben, maar krijg je thuis nu iets opgestuurd? Zoals het doosje van de puntenkaart. Ik wil hem namelijk graag in mijn kast doen met games.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik hoop het wel, anders ben ik heel benieuwd waar die €1,95 verzendkosten voor nodig zijn. ;) Ik garandeer niks, maar het lijkt erop dat je daadwerkelijk een plastic doosje met hoes zoals op de illustratie krijgt thuisgestuurd.

     /   Beantwoorden  / 
 5. berend jan

  Ik verwacht dat nintendo deze tactiek “kraskaartjes in doosjes in een winkel” gaat gebruiken om hun 3ds spellen te verkopen. Zo houden ze de winkels tevreden, en kunnen ze de spellen maar 1x verkopen (spel koppelt aan de 3ds) dus geen 2e hands verkopen meer. En ze kunnen controller houden over de spellen die je installeerd op je 3ds. Ik snap niet dat Sony niet al hun spellen een krascode bijvoegd om de titel te downloaden bij de pspgo…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Uh… maar de 3DS gebruikt nog gewoon cartridges. Er zijn al foto’s van gemaakt. Ze zijn even groot als DS-spelcassettes, maar met een extra uitstulping aan de bovenkant. Ik vermoed dat Nintendo bij de 3DS vooral regelmatig de firmware gaat updaten en dat dat al enorm zal helpen tegen piraterij. Niet tegen hardcore hackers natuurlijk, maar wel tegen al die mensen die nu een R4 kaart hebben omdat ROMS afspelen zo simpel is.

     /   Beantwoorden  / 
   1. berend jan

    Maar ze hebben ook vermeld dat ze meer op online willen gaan richten, ik ben erg benieuwd hoe ze dat gaan vormgeven…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.