Retro City Rampage: Grand Theft Auto in 8-bit


Aha, dus dat is Retro City Rampage: een 8-bit demake van Grand Theft Auto. Ene Brian Provinciano vroeg zich al in 2002 af hoe GTA eruit zou zien als het in de jaren tachtig voor de NES was uitgebracht. Onder de naam Grand Theftendo werkte hij een paar jaar aan een spel dat in theorie het grootste NES-spel ooit geweest had kunnen zijn (meer schermen dan Princess Zelda en de originele Metroid), tot Brian’s site in 2005 niet meer werd ge├╝pdate en iedereen er vanuit ging dat Theftendo stilletjes was gecancelled. Niet dus! Het spel is terug met een veel betere titel en een releasedate op WiiWare in 2010 – acht jaar nadat de ontwikkeling begon. Oorspronkelijk wilde Brian zijn spel uitbrengen als ROM voor de NES, alleen speelbaar via een emulator en inclusief alle beperkingen van de hardware. Missies zouden veel simpeler zijn dan in GTA en voor een radiostation was geen ruimte. Nu hoop ik dus dat VBlank Entertainment (inmiddels een klein bedrijfje) die beperkingen laat vallen voor de WiiWare versie. Ik zou best een paar uitgebreide missies willen en een radiostation met chiptune-versies van jaren tachtig hits lijkt me ook niet verkeerd. Het is hoe dan ook een veelbelovend project en ik ben benieuwd naar de eerste trailer. Bekijk hieronder een paar screenshots van toen het spel nog Retro Theftendo heette.

[g.forum]

Lees ook:De maker van Retro City Rampage (WiiWare) spreekt
Lees ook:Eindeloos knallen in Retro City Rampage’s Arcade Mode
Lees ook:Retro City Rampage ook naar PS3, Vita en pc
Lees ook:Kijken: eerste trailer Retro City Rampage
Lees ook:Retro City Rampage eerst naar XBLA, dan pas naar WiiWare

4 reacties op “Retro City Rampage: Grand Theft Auto in 8-bit

 1. Micha

  nah die gaat er bij mij niet komen
  heb net de originele gra voor 2 euro gekocht dus daar red ik het wel mee :P

    /   Beantwoorden  / 
 2. Nick

  ^die kon je toch gratis downloaden van de site van rockstar?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Oscar

  Die moet bij mij GTA verzameling!
  Jammer dat het niet in een doosje gaat. :P

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kars

  haha geweldig idee! I’ll buy it;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.