Other M wordt een 2,5D Metroid avontuur


“The first thing you’re likely to notice is how streamlined the interface is. Other M controls entirely with the Wii Remote, held sideways. Samus moves with the D-pad, fires with 1 and jumps with 2. The A button causes her to duck into a morph ball… and that’s pretty much it. Everything is greatly simplified; her arm cannon auto-targets enemies directly ahead of her, and wall-jumping is practically automated so long as you press the jump button at the proper times.”

Metroid: Other M bestuurt dus als een traditioneel 2D platformspel. Omgevingen zien er driedimensionaal uit, maar kunnen niet op die manier verkend worden. De Super Paper Mario-achtige twist is dat je de wereld ook vanuit Samus’ vizier kunt bekijken door de Wii afstandsbediening op het scherm te richten. In first person perspectief kan Samus niet lopen, maar wel de omgeving scannen en krachtige raketten afvuren.

Update: helaas nog geen specifieke releasedate voor Metroid: Other M in Europa. Nintendo houdt het voorlopig op “derde kwartaal 2010.”

Nu Samus automatisch kan richten en er voor de walljump nog maar één knop nodig is, ben je misschien bang dat Metroid: Other M te makkelijk wordt. Niet nodig, volgens Jeremy Parish op 1UP. De besturing moest wel versimpeld worden omdat ontwikkelaar Team Ninja de actie zoveel hectischer heeft gemaakt. Vijanden zijn agressiever en vallen met veel meer tegelijk aan. De eerste trailer verraadde het al een beetje, maar Other M wordt dus echt een actiespel. Er zijn nog steeds verborgen kamers en geheime power-ups, maar het klinkt in de preview als een veel rechtlijniger spel dan Super Metroid en zelfs Metroid Fusion.

En over Super Metroid en Metroid Fusion gesproken, verhaaltechnisch past Other M precies tussen die twee spellen. Het verhaal begint bij het eindbaasgevecht van Super Metroid en in de daaropvolgende missie werkt Samus nauw samen met Adam, de man waarop het computerprogramma was gebaseerd dat Samus door Metroid Fusion loodste. Het zou een interessant script moeten worden voor Metroid-fans, echter:

“Unfortunately, the general consensus of everyone who had the chance to play Other M at today’s Nintendo Media Summit is that the game’s narrative is by far its weakest element. The script reads awkwardly, and Samus’ voice actress sounds stilted and lifeless.”

[g.forum]

Lees ook:Samus’ bikini door de jaren heen
Lees ook:Veel spelbeelden in nieuwe Metroid: Other M trailer
Lees ook:Nieuwe gameplay-trailer Metroid: Other M
Lees ook:Metroid Dread bestond echt
Lees ook:Kijken: Metroid: Other M in actie

7 reacties op “Other M wordt een 2,5D Metroid avontuur

 1. Berend Jan

  MMMMjammiee… Die screenshots zien er geweldig uit voor Wii. Ik ben benieuwd hoeveel overuren ik moet laten uitbetalen voor alle toppers dit jaar

    /   Beantwoorden  / 
 2. benny

  Als fan van de eerste trilogie ben ik nou niet echt enthousiaster geworden na het lezen van dit stukje. Neem niet weg dat het er prima uitziet, maar nog een behoorlijk rechtlijnige Metroid… ik zit er niet op te wachten. Het concept van 2,5D spreekt me dan wel weer aan.

  Uiteindelijk minder nieuwsgierig geworden naar deze titel.

  Erik: Kun jij mij eens emailen als je wilt. Alvast bedankt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Koeno

  Okee dat 2,5D lijkt me helemaal niks, super paper mario was ook niet echt het beste spel van mario

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Super Paper Mario was stom vanwege het suffe level-ontwerp, de tijdslimiet op het 3D perspectief en het eindeloos herhalen van steeds dezelfde puzzel. Het mechanisme op zich vond ik best leuk. Vooral de eerste wereld (die nog een beetje creatief aanvoelde) was erg verrassend.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Erik

  Tja, als fan van de 2D spellen vind ik dit juist weer een stap in de goede richting. Prime was een toffe trilogie, maar voelde voor mij nooit echt als Metroid. Nu lijkt in dit spel die speciale Metroid-sfeer ook een beetje te ontbreken, maar de gameplay komt er in ieder geval weer wat dichter bij in de buurt.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mithrandir

  Prime is juist fantastisch in 3D.
  ik vind dit echt jammer :(

  Geen gevoel meer alleen in je helmpje op een vreemde planeet te lopen…

    /   Beantwoorden  / 
 6. bjorn

  metroid the other m is best wel een leuk spel jmmr dat ik m zo snel had uit gespeeld

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.