Wii firmware v3.3 blokkeert Freeloader


Je speelt al een paar maanden de Amerikaanse versie van Super Smash Bros. Brawl met een Freeloader? Wees dan gewaarschuwd: na het installeren van Wii Menu version 3.3 werkt de Freeloader niet meer. Ook de zogenaamde 'Twilight hack' wordt door de nieuwe firmware onschadelijk gemaakt. Voor dat laatste probleem vinden fanatieke hackers ongetwijfeld binnen een paar dagen een nieuwe oplossing, maar Europese Freeloader-kopers kunnen al hun Amerikaanse spellen binnenkort alleen nog maar als dure onderzetters gebruiken.

Het goede nieuws is dat er op dit moment nog geen reden is om firmware 3.3 te installeren. Zolang de oude firmware nog actief is verandert er niets en kun je de Freeloader blijven gebruiken. De problemen beginnen pas als nieuwe spellen weigeren te werken op Wii's zonder 3.3.

Zie ook:
- Lost Winds Europa's populairste Wii Ware spel
- Nintendo nog steeds op zoek naar oplossing ruimtegebrek Wii

[games.blog forum]

Lees ook:Wario’s screenshots nog een slag groter
Lees ook:PS3 firmware 2.41 nu online
Lees ook:Dreigende taal in 3DS piraterij-waarschuwing
Lees ook:2D platforming op nieuwe scans Wario Land
Lees ook:Sinds gisteren ondersteunt Wii ook toetsenborden

27 reacties op “Wii firmware v3.3 blokkeert Freeloader

 1. Jeffrey

  Is het alleen de blokkade met de nieuwe versie of ook nog iets anders?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Leonie

  :@ Ik heb hem geupdate en wist er nog niks van af, ik d8 kan geen kwaat. Nu kan ik brawl niet meer spelen :@ Laat ze maar gauw komen met die oplossing!!!

  Waarom doet nintendo dit ook, het blijft toch de orginele versie!? Alleen dan uit amerika!!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Linkster

  net goed voor alle mensen met die zwaar illegale shit. net als toen nintendo het illegale spel pokemon crater besloot dicht te gooien. en iedereen van : “nou, dit is niet leuk.” maar dit is vet illegaal!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Leonie

  Nintendo was de gene niet die crater sloot. Hij stopte zelf omdat hij geen tijd er meer voor had.

  Ps: Er is nu toch iemand bezig om weer een nieuwe pkmn rpg te maken, hij betaalt copyright om het te doen. heatran.nl kun je al berijken maar alleen beta testers kunnen er op spelen (ik ben beta tester :P ) maar je bent welkom op het forum heatran.nl/forum

  En wat is er illegaal aan een freeloader? Hij laad alleen legale spellen spelen uit amerika. GEWOON DE EGTE!!!

  Ik vind het niet illegaal hoor. Daarom wil ik ook een reden van nintendo hebben!!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Koen

  Nintendo heeft het gewoon niet zo op importeren. Ik heb een Japanse DS Lite maar daar heb ik dus ook geen garantie op.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Leonie

  Nintendo heeft het ckr niet egt op impoteren om meer geld te verdienen (je koopt freeloader+brawl, freeloader naar de k*o*e omdat nintendo je wii het laat V*r*l*t*n en dan tenslotte je moet w8en tot de brawl in joun land komt en hem voor de 2e keer moet kopen, nou, ik wil dat ze een nieuwe update gefen en dat de wii je freeloader het weer toe laat!!! Of datel kan een update naar de freeloader gebruikers sturen…)

    /   Beantwoorden  / 
 7. Niels

  Tuurlijk wil Nintendo niet dat wij, europeanen, gaan importeren. De Euro is namelijk meer waard dan een dollar en valt er in Europa dus ook meer te verdienen dan in Amerika. Als wij dus alles uit Amerika halen verdienen ze minder.
  Maartoch best een beetje kinderachtig…

    /   Beantwoorden  / 
 8. Leonie

  Als ze meer willen verdienen moeten ze gewoon voortaan de egte super leuke games in iedere regio tegelijker tijd laten uit komen! Dan voorkomen ze het toch ook!?

    /   Beantwoorden  / 
 9. Koen

  Europa is nou eenmaal altijd al het lulletje geweest wat betreft gamereleases, maarja. Australiërs zitten vaak met hetzelfde probleem.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Ruud

  Linkster, lekker voor jou vind ik dan!!! ik heb ook brawl maar dan heb ik me wii gewoon niet geupdated. er zijn geen nieuwe spellen meer die ik moet hebben dus mij maakt het geen moer uit. Ik vind trouwens niks illegaals aan amerikaanse versies. je koopt toch gewoon de nintendo producten? de freeloader is dan niet van nintendo maar who care?! come on!! nintendo jullie zijn een stelletje ratten en zal in de volgende console-generatie dus niet meer voor nintendo kiezen. me hele leven nintendo maar dit is nu al de zoveelste keer, ik stop ermee! (maar lekker voor linkster dat ik niet de lul ben terwijl hij dat wel wilt)

  zo dat vind ik ervan! >_>

    /   Beantwoorden  / 
 11. Leonie

  Wie weet komt er een automatishe update dat hij op naar 3.3 gaat, of kan je dan ook niet meer van internet gebruik maken. Dat kan ook nog gebeuren he.

  Ze kunnen dat altijd nog doen, maar ik hoop dat er snel weer een manier is om de freeloader te laten werken!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Lufiacomic

  Hmm Homebrew channel v8 met Secret of mana, Earthbound, Chrono Trigger, MARIO KART met snes Controller plugins :D . Doet het nog met de update!

    /   Beantwoorden  / 
 13. erik

  Officiële statement van codejunkies:

  “Unfortunately, due to circumstances beyond our control Wii Freeloader is not compatible with Wii firmware 3.3 and higher (released as an online update 17/06/2008).”

  Ik denk dat ze wel zouden willen, maar weinig KUNNEN doen om hem weer te laten werken. Een eventuele verbeterde versie van de Freeloader zou het misschien weer kunnen doen… maar ook alleen totdat Nintendo de boel weer blokkeert met een nieuwe update.

  Consoles met firmware… wat een slechte uitvinding is dat toch.

  Dat Nintendo homebrew wil tegenhouden kan ik me goed voorstellen (vooral omdat de Twilight Hack ook werd gebruikt om illegale kopiën van Wii-spellen en Virtual Console software te kunnen spelen), maar de freeloader blokkeren komt een beetje kinderachtig over. Vooral omdat Smash Bros in Europa willens en wetens een half jaar is uitgesteld. Ik leef met iedereen mee, maar ik ben bang dat Nintendo er niets aan wil, en codejunkies er niets aan kan doen.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Roland

  freeloaders zijn voor freeloaders..
  beetje geduld opbrengen tot een game in nederland uitkomt is er blijkbaar niet meer bij met de jeugd van tegenwoordig.. wat is er gebeurt met knikkeren en skeeleren.. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 15. Koen

  Nou, ongeveer elke zomer raakt knikkeren weer ernstig in in Nederland (heb toevallig een broertje op de basisschool)! ;)

    /   Beantwoorden  / 
 16. PaulyWauly

  ach ja naast smash bros. is er toch in de nabije toekomst niks meer voor de wii wat ik wil hebben, dus ik doe hem maar niet updaten totdat de eu versie van smashbros. in de uitverkoop bak ligt ;) .

  Jammer maar helaasch, pindakaasch.

  en dan wordt het een reasonably priced coaster ;)

    /   Beantwoorden  / 
 17. G.Nick

  De Homebrew channel heeft ook een freeloader, genaamd Gecko Region Free.

  Misschien moeten jullie die maar eens proberen ;)

    /   Beantwoorden  / 
 18. Leonie

  Nintendo stuurt geen mail terug, ik denk dat het niet meer goed wordt gedaan, komt er een oplossing voor gebruik ik die, maar ssbb in europa kopen doe ik niet want ik ga in plaats van dat sonic unleashed kopen.

  Het moet maar :(

  Er komt vast wel een nieuwe ssb en ik ga wel ssbP filmpjes maken op youtube. Misschien mis ik dat spel dan wat minder.

    /   Beantwoorden  / 
 19. erik

  Erg vervelend voor je Leonie. Het was te verwachten dat Nintendo niks van zich zou laten horen (vanuit hun oogpunt verloopt alles immers volgens plan) maar ik kan me je frustratie goed voorstellen.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Leonie

  Eindelijk een berichtje:

  Beste Nintendo-fan,

  Neem omtrent deze vraag even telefonisch contact op met de technische dienst van Nintendo. De Nintendo technische dienst is tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer: 030-6097166.

  -.-’
  Waarom kun je geen mail sturen voor dit soort dingen. (ik heb dus geen beltegoed meer…)

    /   Beantwoorden  / 
 21. erik

  [email protected] – voor alle technische vragen, vragen over kapotte onderdelen of batterijklepjes, advies met betrekking tot onderhoud, vragen over de Nintendo Wi-Fi Connection, handleidingen, etc.”

  email-adres van Nintendo’s technische dienst… al denk ik dat je inderdaad beter kunt bellen. Rechtstreeks contact werkt toch altijd het beste. Heb je geen toegang tot een vaste lijn?

    /   Beantwoorden  / 
 22. Leonie

  Hoebedoel je vaste lijn?

  Sommige hebben het vermoede dat het gewoon een computer is dus ik heb een mail terug gestuurt :P

  Maar ik heb geen beltegoed meer :S
  Kan het voor nu zo niet ff?
  Veel mensen wachten op een goeie reden.

  Wat ben ik toch een lastige klant XD

    /   Beantwoorden  / 
 23. whitneeeeeyyy

  heey gamers,

  ik heb dus een heel lastig probleempie..
  wij komen net terug uit amerika en hebben daar oude (maar toch leuke) gamecube spellen goedkoop gekocht. we stoppen ze in de wii en die deden het niet!
  dus ik ben maar op internet aan het zoeken, zoeken, zoeken en kwam hier terecht en ook bij die freeloader.
  het probleem is dat wij die nieuwe update al hebben :S en dat de freeloader niet geschikt is voor versie 3.3 en hoger.

  Dus de vraag: is er een of ander programma dat wel bedoeld is voor de versie 3.3 of is er een manier om die update ongedaan te maken?

    /   Beantwoorden  / 
 24. Leonie

  Er zijn 2 soorten freeloaders voor de wii, 1tje is om amerikaanse/japanse GAMECUBE spellen op je wii te spelen. En later kwam er 1tje die voor de WII spellen is bedoelt.

  Of die van de gamecube geblokt is weet ik niet maar meeste kans van wel.

    /   Beantwoorden  / 
 25. Alwin

  Eerst een gigantische ‘Falcon Punch’ in het gezicht voor de hardcore fans op de E3, nu de fucking freeloader onbruikbaar maken: Ik zet m’n wii op marktplaats als deze update niet ongedaan gemaakt kan worden…

  Ga vooral zo door Nintendo, straks hebben we je nog liever weg dan Sony met hun Playstation.

    /   Beantwoorden  / 
 26. Bas

  “En wat is er illegaal aan een freeloader? Hij laad alleen legale spellen spelen uit amerika. GEWOON DE EGTE!!!”
  Nou, dat is dan dus illegaal… Ik ben het helemaal met Linkster eens.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.