Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 16


Dieper en dieper zwem ik in de grot. Ik moet en zal het weten. Leeft er hier echt een zeemeermin of begin ik langzaam m'n verstand te verliezen? Maar wat kan het anders geweest zijn? Wat ik zag leek precies een zeemeerminnenstaart. Het water om haar heen bruiste zelfs. En het was ook niet alsof ik per ongeluk iets voorbij zag zwemmen wat ik eigenlijk niet had mogen zien. Het gebeurde allemaal tijdens een cut scene. Het spel wilde duidelijk dat ik het precies op die manier zou meemaken.

Ongelooflijk hoe groot die grot is trouwens. Iedere keer als ik denk dat ik nu echt in de laatste kamer moet zijn, zie ik verderop weer een tunnel die leidt naar alwéér een andere kamer. Waar gaat dit in hemelsnaam naartoe? Het voelt alsof we afdalen naar het midden van de aarde. De vissen worden vreemder en de veilige Gabbiano lijkt opeens heel ver weg. Bij een tunnel die zich halverwege splitst twijfel ik even. Zal ik links- of rechtsaf gaan? De tunnels zien er hetzelfde uit, maar als ik m'n oren spits hoor ik uit de rechtertunnel een vaag geluid komen. Het is ver weg, maar het klinkt bijna alsof er iemand huilt.

Er bonst iets in m'n keel. Waarschijnlijk mijn hart. Terwijl ik door de lange tunnel zwem wordt het geluid steeds duidelijker. Eerst klonk het als iemand die huilde, maar daar kom ik nu op terug. Hoe beter ik het kan horen, hoe minder het eigenlijk klinkt als een huilende zeemeermin. Maar wat is het dan? Volgens mij sta ik op het punt er achter te komen, ik zie al een licht aan het einde van de tunnel.

Het laatste hoekje om, en dan ben ik plotseling in een grote open ruimte. Het is licht! Voor mijn gevoel zwom ik al die tijd diep onder de grond, maar hier schijnt de zon boven het water. Al die ondergrondse gangen kwamen gewoon uit in een klein meertje aan de voet van een waterval. Het is er prachtig, mijn favoriete moment in Endless Ocean tot nu toe. Alles is zo licht en vredig. Er zwemmen zelfs zeekoeien! Grote logge zeekoeien met staarten die wel een beetje lijken op… hé, wacht eens even! Opeens worden er wat dingen duidelijk. Het huilende geluid, het bruisende water onder de waterval en een stukje verderop het gat waardoor ik gisteren keek…

Oh man, daar zal professor Ribona niet blij mee zijn.

Friend Code: 4556-9348-6421 | Het logboek van Kapitein Erik

Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 15
Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 10
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 90: Maar wat is de Pokémon League?
Lees ook:Maak kennis met de blinde zombies van The Last of Us
Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 13

16 reacties op “Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 16

 1. keffe

  Spannend verhaal! ^^ zoals gewoonlijk weer leuk geschreven Erik!
  Ik volg je zee avontuur al een tijdje, want misschien wil ik het zelf ook wel kopen..
  Alleen ze verkopen het spel nergens meer! :O
  Intertoys besteld het niet eens!
  Heb jij een idee, Erik?
  En hoe duur is het?

    /   Beantwoorden  / 
 2. ninjabroodje

  Je kan het wel nog laten bestellen. Bij E-plaza of Bol.com. Gewoon lief vragen.
  Bol is wel prijzig, en er staat 3-4 weken.

  Toch kan dat ook de oplossing zijn, omdat je er dan niet meer aan denkt en over een paar weken verrast wordt.

    /   Beantwoorden  / 
 3. erik

  Ja, de beschikbaarheid van Endless Ocean is echt een probleem. Helaas! Ik had de speurtocht ook al bijna opgegeven, toen ik hem plotseling toch nog tegenkwam achterin bij één speelgoedwinkel. Je moet geluk hebben denk ik.

  3-4 weken levertijd bij bol.com vind ik nogal verdacht klinken. Als Intertoys hem niet kan bestellen zou ik dan bang zijn dat bol.com na 4 weken ook ineens mailt dat hij toch niet meer echt leverbaar is.

  Ik zou het eens proberen op ebay of marktplaats als ik jou was, dat lijkt me momenteel je beste kans om het spel te vinden. Wel een risico natuurlijk, je weet nooit hoe zuinig de vorige eigenaar is geweest op zijn spullen. Toen ik net keek stond hij vijf keer te koop op marktplaats.nl.

  De officiële adviesprijs was €39,99

    /   Beantwoorden  / 
 4. Wouter

  Bizar… ik kwam een winkel tegen ( Dixons, Bart Smit of freerecordshop dat weet ik niet zeker meer ) en ik zag hem direct liggen pakte hem en rekende hem af, ik dacht gewoon dat hij bij al zulke winkels wel zou liggen.
  maar blijkbaar niet. het was dus gewoon geluk…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Kars

  Bij de media markt bij mij lag ook nog een exemplaar.

    /   Beantwoorden  / 
 6. kiara

  Kei toffe verhaal en zo spanend!:D
  Erik heb jij zoveel betaald!!!
  Ik heb maar 27,95 euro betaald voor dat spelletje ;)
  Je ziet…de prijzen zijn overal wel anders ;)

    /   Beantwoorden  / 
 7. Kikujiro

  Ik heb ook ongeveer 3 tientjes betaald (bij de Mediamarkt). Vanmiddag nog even geweest trouwens, maar geen Endless Ocean meer te bekennen. Ik was zelf op zoek naar No More Heroes, bij Bart Smit, Intertoys en Free Record Shop niet te krijgen. Bij Mediamarkt hadden ze gelukkig nog een heel schap vol (wel een duur spel trouwens). Bij Free Record Shop zag ik overigens House of the Dead, die ik weer nergens anders heb zien liggen.

    /   Beantwoorden  / 
 8. erik

  House of the Dead is al uit!? Whoa, die heb ik dan even over het hoofd gezien. :p Volgende week ook ergens een exemplaar scoren!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Kikujiro

  Tsja… dat realiseerde ik mij later ook pas. Ik dacht dat ze ‘m bij de Mediamarkt ook wel zouden hebben, mooi niet dus. Maandag toch maar even weer terug dan. Volgens mij ook zo’n game die straks nergens meer te verkrijgen is.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Will

  Hey Erik, heb je No More Heroes al? Ik heb em afgelopen donderdag gekregen en ik ben eigenlijk heel benieuwd wat jij ervan vindt. Aangezien jij (net als ik) Killer7 wel een warm hart toedraagt en deze game toch wel wat van die vibe heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 11. erik

  Hm ja, No More Heroes. Ik wil hem nog wat langer spelen om te zien of het verhaal zich misschien nog ontwikkelt. Voorlopig is het nog niet echt waar ik op had gehoopt. Het vechten is geweldig om te doen, maar alles daar omheen…

    /   Beantwoorden  / 
 12. hielke

  komt er nog een dag 17?

    /   Beantwoorden  / 
 13. Gerhard

  Ik ben ook wel nieuwschierig. M’n zoontje heeft het spel grotendeels al uitgespeeld en ik herken veel van wat hier beschreven wordt (endless ocean is overigens een van de weinig spelen die ik ken die leuk zijn om mee te kijken..;)
  Maar je beschrijft het leuk en er komt nog van alles in het spel dus het zou jammer zijn wanneer je er nu al mee stopt..

    /   Beantwoorden  / 
 14. erik

  Oh wow ja, Endless Ocean. Dat is lang geleden. :p Mario Kart en GTA zijn er een beetje tussendoor gekomen en ik heb al in geen tijden meer gedoken.

  Een dag 17… ehm… misschien? Sorry, dat is niet echt een nuttig antwoord maar ik weer het nog niet. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 15. G.Basioh

  had anders naar de linkertunnel gegaan.:P

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.