Mario Kart Wii: geen voice chat, wel text chat


Fans die hoopten dat ze tijdens het MarioKarten konden voicechatten zijn misschien teleurgesteld, maar voor iedereen die Nintendo de laatste jaren heeft gevolgd komt dit niet als een verrassing. Mario Kart Wii ondersteunt geen voice chat. Trouwens wel text chat, zo verklapte Nintendo of Europe.

"Je kunt een kamer aanmaken om te chatten en zelfs praten met je vrienden terwijl je wacht op andere racers."

Op de "Nintendo-schaal" is dat een behoorlijk grote stap vooruit. Mario Kart DS liet je op geen enkele manier communiceren met tegenstanders en in Super Smash Bros. Brawl zijn er alleen vier voorgeprogrammeerde zinnetjes. Om voluit te kunnen chatten met je vrienden (niet met random strangers) is dan al heel wat. IGN gokt dat er ook USB toetsenbord-ondersteuning is, maar dat weet ik niet hoor. Die reuzenstap vooruit bewaart Nintendo vast voor de volgende grote online-titel.

Zie ook:
- Capcom port rustig verder: Resident Evil 0
- Kijken! Trailer! Blast Works! Shoot'em up! Horizontal scrolling!

Lees ook:Text Chat in Mario Kart heel erg beperkt :-(
Lees ook:Dit is trouwens een screenshot van de Battle Mode
Lees ook:Animal Crossing producer over Nintendo’s voice chat beleid
Lees ook:Brawl op 6 juni, Mario Kart op 2 mei?
Lees ook:Officieel: Mario Kart op 11 april

7 reacties op “Mario Kart Wii: geen voice chat, wel text chat

 1. Mark

  Wow! Dat vind ik eigenlijk wel leuk ;P
  Beetje contact met spelers is wel vet!
  Maar als je random doet zal je dan echt 12 mensen vinden die meespelen? In mario Kart DS kon ik er maar 1 of 2 nooi meer =O
  We zullen zien maar de rest is wel vet! =D

    /   Beantwoorden  / 
 2. Shitbull55

  Ik snap dat er mensen schreeuwen om Voice Chat. ‘t Is wel een beetje standaard tegenwoordig.

  Maar zelf mis ik er niets aan. Al dat getetter aan je hoofd. Laat mij maar gewoon racen en muziek luisteren!

    /   Beantwoorden  / 
 3. erik

  Ach, als het er in zit is er meestal ook wel een optie om het uit te zetten. ;) Met mensen die je een beetje kent kan het best wel wat toevoegen denk ik.

  “Maar als je random doet zal je dan echt 12 mensen vinden die meespelen? In mario Kart DS kon ik er maar 1 of 2 nooi meer =O”

  Ja daar maak ik me ook wel zorgen over. Drie tegenstanders krijgt MKDS bijna nooit voor elkaar, terwijl er volgens mij meer dan genoeg spelers moeten zijn. Ik ben heel benieuwd hoe vaak het in de praktijk lukt om met z’n twaalven te racen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Berend Jan

  ik wil gewoon met een kart in een leuke omgeving rondracen. Het is alweer veel te lang geleden dat ik de geur van een vers opengemaakt NIEUW mario kart doosje heb geroken. Voice chat is leuk maar je kan gewoon de mensen ook opbellen of een chatbox op je laptop zetten kan je gelijk de mensen zien via video…

  Ze zeggen niet dat je ingame kan chatten alleen dat je in de wachtrij kan chatten. Nou nou vooruitgang vooruitgang zit je niet naar een waiting to connect players scherm te kijken maar kan je vast tegen mensen aankletsen… nou nou vooruitgang hoor…

  Kom maar op met een MK op een homeconsole met leuke gameplay na MK SNES zijn er geen echt toffe MK spellen meer uitgekomen op de homeconsole. Met als absoluut dieptepunt die double dash ellende van de GameCube.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Roland

  hoe zit het nou eigenlijk met dat online spelen op de Wii, want ik heb nog geen spellen die daat kunnen..

  je kan dus alleen tegen vrienden spelen? met een friendcode of zo? niet tegen wildvreemden dus? want ik heb maar 2 vrienden die een wii hebben of zo, dus dan komen die 12 plekken inderdaad nooit vol..

  maar goed.. ik maak me er geen zorgen over, gelukkig heb ik naast de Wii ook nog een leven met echte vrienden die gewoon naast me op de bank kunnen komen zitten, lekker gezellig…

    /   Beantwoorden  / 
 6. Mark

  @Roland, je kan natuurlijk met friendcodes werken (dus chatten.. ;) ) en ook tegen “wildvreemden” dan zoekt ie mensen die ook aan het zoeken zijn snappie ;)

  @Berend Jan, IK vond Mario Kart Dubble Dash best leuk eigenlijk.. heb met een vriend het spel uitgespeeld dus op 1 kart en dat was best tof (elk rondje van plaats wisselen met het Z knopje) ja ik vind het leuk :)
  IK BEN BLIJ ^^

    /   Beantwoorden  / 
 7. MetroidPrime

  Het chatten blijkt te bestaan uit het kiezen van een voorgedefinieƫrde regel tekst uit een lijstje. Het voordeel is dat je waarschijnlijk ook tegen mensen kunt chatten die niet in je lijst staan, het nadeel is dat je niet echt kunt chatten. Het is in ieder geval een stap in de goede richting, maar ik hoop dat Nintendo voor het volgende grote online spel eerder een chatsysteem inbouwt zoals bij PSO, waarbij je zelf zinnen kon samenstellen aan de hand van voorgedefinieƫrde zinsdelen(of echt laat chatten).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.