Maak ruimte in je kamer: Rock Band ook naar Wii


Zo, Guitar Hero III. Het is leuk geweest, we hebben ons erg met je vermaakt (zelfs al waren sommige van je Boss Battles wel een beetje ERG moeilijk). Maar het spijt ons, vanaf maart zullen we niet langer gebruik maken van je diensten. Dan verschijnt Rock Band in Europa en hebben we je eigenlijk niet meer nodig.

Ik weet wat je wilt zeggen: maar de Wii dan? Zolang Rock Band niet voor de Wii verschijnt zullen Nintendo-fans nog steeds blij zijn met een Guitar Hero, toch? Wel, dat was misschien waar. Maar nu EA specifiek heeft bevestigd dat Rock Band ook wordt uitgebracht op de Wii zien wij het somber in voor jouw kansen bij het Wii-publiek. Waarom zouden zij genoegen nemen met alleen een gitaar als ze binnenkort ook een drumstel, een basgitaar en een microfoon kunnen krijgen? Nogmaals, het is niks persoonlijks en we wensen je alle succes in je verdere carrière.

PS. We verheugen ons nog steeds op je DS-versie!

Bron: IGN

Zie ook:
- Goh, een nieuw Sonic-spel dat tegenvalt?
- Nieuwe Fatal Frame/Project Zero exclusief naar Wii

Lees ook:Rock Band “absolutely” ook naar Wii
Lees ook:Rock Band officieel aangekondigd voor Wii. In juni naar Amerika
Lees ook:Guitar Hero III – gametrailers video review
Lees ook:Guitar Hero III kan óók niet aan vraag voldoen
Lees ook:Rock Band en Guitar Hero vechten om Beatles songs

8 reacties op “Maak ruimte in je kamer: Rock Band ook naar Wii

 1. Bouncing Ball

  Nou, ik ben nog steeds elke dag even op mijn GH3 guitar aan het rocken hoor!
  En ondanks het feit dat ik sowieso ook rockband gaa aanschaffen, weet ik nog niet zozeer welke ik leuker ga vinden.

  Ik gok namelijk dat ik drummen wel ff leuk ga vinden, maar dat ik gitaar sowieso leuker blijf vinden. En dan heb ik op youtube wel gezien dat GH3 iig een stukje moeilijker is. Natuurlijk, multiplayer is leuk, ik heb zelf ook 2 gitaren en dat is leuker dan alleen (niet altijd though), maar er wilt in mijn vriendekring toch niemand gaan zingen :p

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gulzt

  Een tweede gitaargame (ok en drum, zang) is prima, maar zolang ik m’n GH3 gitaar er niet voor kan gebruiken, vind ik het wel erg zonde van het geld. Dan blijkt het ook nog makkelijker dan GH3, terwijl ik juist zo’n lekkere uitdaging heb aan expert-level.

  Daarnaast heb ik me sinds GH3 niet meer zo vermaakt met een game (gisteren Lou verslagen op Hard, adrenaline-shot!), maar voor ik through fire and flames op expert heb gehaald ben ik nog lang niet uitgespeeld met dit spel!

    /   Beantwoorden  / 
 3. MetroidPrime

  Ik hoop dat er dit keer wel voor gezorgd wordt dat de Guitar Hero III-Wii gitaar en de Rock Band-Wii gitaar compatible met elkaar zijn(net zoals op de Xbox 360), al was het maar omdat het Rock Band model veel meer weg heeft van een echte gitaar. Dat zou er ook meteen weer voor zorgen dat je niet een twee extra gitaren moet kopen om beide spellen met meerdere spelers te kunnen spelen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. erik

  Het probleem was dat één van de twee partijen geld wilde zien als het andere bedrijf hun techniek mocht gebruiken… ik weet niet meer uit m’n hoofd wie er dwars lag, maar het was óf Harmonix óf Activision.

    /   Beantwoorden  / 
 5. MetroidPrime

  Het was geloof ik Activision die er een probleem van maakte. Het hoeft echter geen probleem te zijn op de Wii aangezien Nintendo heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de gitaar. Aangezien Nintendo de manier heeft bedacht waarop de gitaar met de Wiimote communiceert, is de kans groot dat Nintendo wil dat de Rock Band gitaar op dezelfde manier met de Wiimote gaat communiceren. De kans is dan zeer groot dat beide gitaren compatibel met elkaar zijn. Het is hoogstwaarschijnlijk dat er daarom ook geen problemen zijn bij de Xbox 360 versie van het spel, Microsoft heeft daar bepaald hoe de gitaren met de Xbox 360 communiceren.

  Bij de PS3 versie is er geloof ik voor beide spellen een eigen draadloze dongle nodig. RedOctane heeft daarvoor zelf het protocol geschreven waarmee de PS3 gitaar met de console communiceert en ik denk dat dat de reden is dat er zo moeilijk wordt gedaan over de compatibiliteit.

  Volgens de geruchten wil Nintendo in maart beginnen met het aanbieden van DLC, tegelijkertijd met de lancering van WiiWare. Ik vermoed dat, als het gerucht waar is, dit de grootste reden is dat de Wii versie van Rock Band nu pas is aangekondigd. Bij Rock Band schijnt DLC een veel grotere rol te spelen dan bij Guitar Hero.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Gulzt

  Waar staat DLC voor?

    /   Beantwoorden  / 
 7. erik

  downloadable content

  Extra liedjes voor het spel kopen al nadat je het hebt gekocht. :)

    /   Beantwoorden  / 
 8. jordie

  nou mensen het klopt inderdaad met de gh3 gitaar kun je dus NIET rock band spelen. heb het spel sinds vandaag en nu heb ik er dus niks aan want ga er dus niet nog een gitaar bij kopen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.