Het dagboekachtige MySims ding! De tweede dag


Vandaag vroeg Fleur van de bloemenwinkel of ik een bed voor haar wilde maken. Zo zei ze het letterlijk: hallo erik, wil je een bed voor me maken? Ik moest een beetje zuchten. Onwillekeurig dacht ik terug aan Alfonso, een krokodil die destijds in mijn Animal Crossing dorpje Costanza woonde.

Alfonso zou nooit zomaar gevraagd hebben of ik een bed voor hem wilde kopen. Hij was meer het type om subtiele hints te laten vallen. Dat hij zo'n mooi bed had gezien in de winkel van Tom Nook bijvoorbeeld, en dat het hem zo leuk leek als "iemand" hem een bed cadeau zou geven. En dan keek hij heel nadrukkelijk in mijn richting. Of hij kwam met het verhaal dat hij toevallig net bezig was om zijn hele huis roze in te richten. Dus als ik ooit nog eens ergens een roze bed tegenkwam…

Ja die Alfonso was me er eentje. Op sommige dagen mis ik hem nog steeds. Op dagen dat ik met stomme zielloze poppetjes als Fleur van de bloemenwinkel moet praten bijvoorbeeld. Holle personages die niet veel verder komen dan maar gewoon letterlijk te zeggen dat ik een bed voor ze moet maken. Het zijn de kleine dingen die het 'm doen, en het wordt me tijdens het spelen van MySims pijnlijk duidelijk waar het grote verschil met Animal Crossing precies in zit. De Sims in MySims hebben gewoon geen karakter! Ze lopen rond in je dorp en ze geven je opdrachten, maar je vrienden zullen het nooit worden.

Of zou het alleen aan Fleur liggen? Misschien oordeelde ik nu wel heel erg snel. Wie weet zijn de andere inwoners van Yoghurt wel een stuk gezelliger! Ik besloot om net als een echte videogame-recensent eerst nog eens goed rond te kijken voordat ik zomaar lelijke dingen over MySims begon te roepen.

Als eerste ging ik langs bij Madelief, de zus van Fleur en bovendien de plaatselijke gothic chick. Ze heeft een huis dat eruit ziet alsof The Adams Family elk moment thuis kan komen en er speelt achtergrondmuziek die niet zou misstaan in de gemiddelde horrorfilm. Zo iemand moet toch wel goed zijn voor een paar grappige opmerkingen?

Nou, niet dus. Het was zelfs nog erger dan ik had verwacht. Ik heb drie pogingen gedaan om een gesprek met Madelief aan te knopen en alledrie de keren kreeg ik precies hetzelfde zinnetje als antwoord: of ik alsjeblieft bij haar zus Fleur langs wilde gaan want ze had gehoord dat die zo graag een bed wilde hebben!

En dat gesprek herhaalde zich toen ik met Burgemeester Rosalie en met Hotel-Eigenaar Piet ging praten. Ze wisten allemaal niets anders te vertellen dan dat Fleur van de bloemenwinkel een nieuwe bed moest hebben. Als een lopend vuurtje was dat nieuws door het dorp heen gegaan en nu kon niemand nog ergens anders over praten. Zelf je dag indelen en doen waar je op dat moment zin in hebt zit er op die manier niet in. Tot zover dus de illusie van vrijheid. Ik weet niet of het later beter wordt, maar voorlopig stuurt MySims me alleen nog maar van opdracht naar opdracht zonder enige mogelijkheid om daar vanaf te wijken.

Het verschil is wel, en dit is een groot verschil, dat je een bed in Animal Crossing alleen maar koopt bij Tom Nook en dat je het in MySims helemaal zelf mag ontwerpen. EA heeft duidelijk veel werk gestoken in de werkplaats waar je de meubels kunt ontwerpen en het resultaat mag er zijn. Laten we daar morgen eens een blik op werpen!

Games.blog speelt de Wii-versie van MySims. Afgaande op mijn ervaringen na twee dagen spelen verdient het spel op dit moment ongeveer een 6,1.

- Het MySims… dagboek? De eerste dag

Lees ook:My Sims Kingdom filmpjes: meer van hetzelfde
Lees ook:Het MySims… dagboek? De eerste dag
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 67
Lees ook:Niet één, maar twee vervolgen op MySims
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 7

12 reacties op “Het dagboekachtige MySims ding! De tweede dag

 1. Sylvia

  aha op begin leek leuk spel maar valt dus tegen :o .. Maar je ziet dr oud uit xD (a)

    /   Beantwoorden  / 
 2. erik

  Mijn Sim ziet eruit als mijn grote held George Costanza. ;) Dat was althans de opzet.

    /   Beantwoorden  / 
 3. gianny

  Beter cijfer dan net ik heb al 2 sterren

  en je ziet er egt oud uit een ding er is ook iemand die de zelfde uiterlijk heeft als jou

  Maar erik die laadtijden vallen wel mee

  en als je nivo 1 bereikt word het steeds leuker maar als je nivo 2 hebt kan je naar het bos gaan

    /   Beantwoorden  / 
 4. maaike & marleen

  vandaar dat je dorpj in ac ook Costanza heette :o
  en toch ook al geef jij het maar een 6,1 ik moet dat spel hebben!! ;)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Syl

  Gelyk meer reactie dan toen ik bij mijn vader was :p lol xD

    /   Beantwoorden  / 
 6. MNC

  Alfonso waren samen met Teddy m’n favorieten inwoners! Begint er steeds triester uit te zien voor MySims.

  Op de een of andere manier ben ik wel blij. Ik was bang dat Animal Crossing van z’n troon werd geduwd door dit spel. Ze leken op het eerste gezicht zoveel op elkaar. Gelukkig is dit niet zo.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Luie Wolf

  Just follow their guidelines. Waarschijnlijk moet je nu een soort “subtiel verbloemde” tutorial doorlopen. Typisch een EA dingetje. Doch, ik kan het mis hebben. Ik heb dit spel immers niet en ben na mijn Animal Crossing trauma niet van plan het te spelen. Hoewel het ontwerp aspect uitermate verleidelijk is…

    /   Beantwoorden  / 
 8. n00bs

  waarom vind je het spel zo slecht als het een stuk uitgebreider is dan Animal Crossing, en je kunt tenminste je inwoners kiezen, er zijn meer dan acht woonplaatsen en allerlei stukken om te ontdekken

    /   Beantwoorden  / 
 9. Wouwter

  @n00b:

  Uitgebreider betekent niet beter, het spel komt veel inhoudslozer op me over dan ACWW.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Nikita

  Oké, dat valt dus tegen. Waarschijnlijk is het, zoals met veel spellen een beginnetje. Dat ze je kennis laten maken met de besturing van het spel en de omgeving, voor je pas écht gaat beginnen. Een soort van ‘Chapter 0′.
  Nouja, ik ga nu even douche, en dan even kijken of het dagboek verhaal van vandaag dr al opstaat.

  Hopefully.

  Xciao!

    /   Beantwoorden  / 
 11. wallu

  hmm, ik denk niet dat ik het ga kopen na alles wat ik gelezen heb, animal crossing Ftw :)

    /   Beantwoorden  / 
 12. Amber

  net zat ik zo met een sim te praten en die zij vind jij het ook zo vervelend dat in sommige spellen mensen steeds dezelfde zinnen herhalen
  praat ik daarna nog een keer met hem zeg die weer hetzelfde :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.