Het MySims… dagboek? De eerste dag


Eén minuut en zeven-en-dertig seconden. Vanaf het moment dat je in het Wii-menu op "beginnen" klikt is dat hoe lang je moet wachten voordat je in MySims eindelijk kunt beginnen met spelen. Er zijn eerst nog meerdere laadschermen, een paar menu's en niet minder dan twee introfilmpjes waar je je doorheen moet worstelen.

En dan ben je alleen nog maar in je eigen huisje. Als je dacht dat je nu al klaar bent met laden, dan staan je nog een paar onaangename verrassingen te wachten. Het is bijna niet te geloven, maar er is bijvoorbeeld ook een laadscherm als je uit de deur stapt om de rest van het dorp te bekijken. En als je daarna weer een ander gebouw binnen wandelt… ook een laadscherm. Als je voor een spiegel gaat staan om van kleding te wisselen? "Even geduld AUB, het spel wordt geladen. Druk niet op de POWER of RESET knoppen."

Het gaat echt heel snel op je zenuwen werken. Verdorie EA, hebben jullie dan helemaal niks geleerd van al die uren die jullie met Animal Crossing hebben doorgebracht? Als ik een één of ander hack 'n slash actiespel speel kan ik er best mee leven dat het nieuwe level af en toe even moet worden ingeladen, maar in dit soort games -waar je niks anders doen dan constant heen en weer lopen, het ene gebouw in, het andere gebouw weer uit- zijn wachttijden onvergeeflijk.

Nintendo begreep dat. In Animal Crossing was één lang laadscherm als je begon met spelen (niet 1:37 lang, maar voor Nintendo-begrippen toch behoorlijk lang) en daarna was je helemaal klaar. Het hele spel verliep vloeiend zonder dat je ook maar één keer hoefde te laden. Het zijn dat soort details die je pas echt begint te waarderen als je elf maanden later een spel speelt dat zijn zaakjes minder goed geregeld heeft.

Het plan was oorspronkelijk om over MySims een dagboek te maken zoals ik ook met Animal Crossing en Pokémon heb gedaan, maar het is me al na één dag spelen duidelijk geworden dat MySims geen dagboek-materiaal is. Ik zal er evengoed een paar dagen over schrijven, er zijn beslist een paar hele leuke dingen over te vertellen (hint: zelf huizen en meubels ontwerpen is fantastisch!), maar hou er rekening mee dat dit meer een langgerekte recensie wordt dan een echt dagboek.

Games.blog speelt de Wii-versie van MySims. Afgaande op mijn ervaringen na één dag spelen verdient het spel op dit moment ongeveer een 7,0.

Lees ook:Eerste MySims recensies online
Lees ook:My Sims Kingdom filmpjes: meer van hetzelfde
Lees ook:Niet één, maar twee vervolgen op MySims
Lees ook:Het dagboekachtige MySims ding! De tweede dag
Lees ook:Nieuwe Animal Crossing movietrailer

16 reacties op “Het MySims… dagboek? De eerste dag

 1. KOOLWIJk

  Wat een prachtig idee. Een aantal dagen in een spel rondhangen en naarmate je speelervaaring groeit je cijfer bijschaven!

  Dit ga ik zeker volgen!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Linkster

  dit lijkt me leuk om even te volgen. maar erik dat laden is bij alle sims games!

    /   Beantwoorden  / 
 3. liz

  leuk dat je nog een ‘dagboek’ bij gaat houden, ik zal het zeker volgen.
  ik heb het spel sinds gisteren en nu al ruim 10 uur gespeeld.

    /   Beantwoorden  / 
 4. powerpats

  dus je gaat nu een my sims en pokemon dagboek tegelijk houden ? of stop je met pokemon ?

    /   Beantwoorden  / 
 5. powerpats

  oeps had niet op ‘meer’ gedrukt laat maar :)
  een top dagboek Erik

    /   Beantwoorden  / 
 6. MNC

  Had niet beter verwacht. Laadtijden op een Nintendo console? Bah. Als er iets samen met nintendo wordt genomen is het wel dat er geen tot amper laadtijden zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Amber

  ja die laadtijden zijn echt vervelent ik heb het spel gisteren gekocht en opzich is het wel een leuk spel maar k heb nu iets van 4 uur gespeeld en bijna de helft daarvan is gewoon laadtijden

    /   Beantwoorden  / 
 8. MNC

  Even tussendoor: Wat zou een betere keuze zijn: Super Paper Mario of MySims? Beide genres vind ik leuk.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Tom

  Ik denk Super Paper Mario

    /   Beantwoorden  / 
 10. Naomi

  je hebt een leuke blog, Erik. Je pokemon-dagboek vind ik leuk om te lezen, want je schrijft best grappig :) .
  Ik wil MySims voor de Ds kopen, maar weet iemand miss of er ook lange laadtijden enzo zijn?

    /   Beantwoorden  / 
 11. erik

  “dit lijkt me leuk om even te volgen. maar erik dat laden is bij alle sims games!”

  Dit is mijn eerste Sims spel, vandaar. ;) Ik wilde EA oorspronkelijk ook een compliment geven omdat alle schermteksten naar het Nederlands zijn vertaald, maar net op tijd hoorde ik van iemand dat dat ook gebruikelijk is bij Sims spellen.

  Evengoed een compliment waard natuurlijk. En dan ook nog, ondanks die vertaling een wereldwijde release op (bijna) dezelfde datum. Daar kunnen bepaalde andere bedrijven nog wat van leren…

  “dus je gaat nu een my sims en pokemon dagboek tegelijk houden ? of stop je met pokemon ?”

  Nope, de bedoeling is om Pokémon gewoon door te laten lopen. MySims zal toch maar een paar dagen duren, dat moet kunnen.

  “ja die laadtijden zijn echt vervelent ik heb het spel gisteren gekocht en opzich is het wel een leuk spel maar k heb nu iets van 4 uur gespeeld en bijna de helft daarvan is gewoon laadtijden”

  Inderdaad, en dan worden de levels ook nog eens niet goed ingeladen… er zijn af en toe vreemde haperingen alsof hij op het punt staat om vast te lopen.

  “Even tussendoor: Wat zou een betere keuze zijn: Super Paper Mario of MySims? Beide genres vind ik leuk.”

  Super Paper Mario is ook niet perfect, maar ik vind hem wel veel leuker dan MySims. Alleen niet echt moeilijk, verwacht niet dat je er wekenlang over zult doen.

  “je hebt een leuke blog, Erik. Je pokemon-dagboek vind ik leuk om te lezen, want je schrijft best grappig :)

  Hey bedankt! :)

  “Ik wil MySims voor de Ds kopen, maar weet iemand miss of er ook lange laadtijden enzo zijn?”

  Daar durf ik niks over te zeggen. Ik denk het haast niet (bij spellen op cartridges zijn er bijna nooit laadtijden), maar ik heb de DS-versie niet gespeeld. Misschien heb je geluk en reageert er straks iemand die er wel ervaring mee heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Bou

  Ik heb net wat reviews over de ds versie gelezen. En de ds versie is egt totaal anders. Je bouwt geen huizen. Je moet klusjes oplossen voor bewoners ‘animal crossing style.’ Geen huizen bouwen enzo.. das wel jammer. Maarrr, daarentegen zijn er geen laadtijden ;D
  Je kan trouwens wel je huis inrichten enzo.

  Ik ben trouwens wel van plan Mysims te kopen, ik weet alleen nog niet wanneer :P

    /   Beantwoorden  / 
 13. thom

  bij de nds laade hij aleen de eerste keer heel lang bij mij.
  daarna ging het wel wat sneller
  maar het is niet wat ik verw8 had
  het is helemaal niet so leuk vind ik
  meschien dat het op de wii leuker is.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Bou

  trouwens, is dat je character in mysims?
  das namelijk wel lauw ;D

    /   Beantwoorden  / 
 15. Phillip

  Ik ben eigelijk best wel fan van het genre Sims, alleen nou lees ik net dat er zo lange laadtijden zijn. En als ik me ergens aan kan ergeren, is het wel het wachten op het laden!! Daarom zit ik nu ineens te twijfelen of dit wel 50 euro waard is… Ik vind het idee enzo wel leuk, maar om nou elke keer zooo lang te wachten, werkt me op m’n zenuwen. Wat vinden jullie verstandig? Gewoon laten liggen, en mischien een keer kopen voor een budgetprijsje? Of gewoon kopen, Sims is Sims, dus maakt laadtijd niet uit? Graag hoor ik jullie reactie (A)

    /   Beantwoorden  / 
 16. Nikita

  Oké, dus op de wii is het een soort laadtijd a la ‘Canis Canem Edit’ op de ps2. Maar alhoewel die ook lange laadtijden heeft, is dat spel wel zeeeeer verslavend. Maar goed, ; MySims.

  Nu ik dit gelezen heb, ben ik misschien wel blij de ik de NDS heb, ipv. de Wii.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.