Medelijden met de Eledees


Mario Strikers Charged? Sorry jongens, maar ik ben er helemaal klaar mee. Ik heb Mario's stomme voetbalspel al in geen dagen meer aangeraakt. En net alsof ik me niet had voorgenomen om nu toch echt Twilight Princess uit te gaan spelen heb ik me hals over kop in een nieuw spel gestort! Eledees is het leukste wat ik op de Wii heb meegemaakt sinds… eh… Twilight Princess.

Ik maak me zelfs zorgen of ik het niet een beetje té leuk begin te vinden. Het is nogal een verontrustende sensatie om zoveel plezier te beleven aan het vermoorden van honderden onschuldige kleine beestjes.

De handleiding doet er nogal vaag over wat er nu precies gebeurt met al die Eledees. Je hebt een pistool bij je om ze te "vangen" en als je er genoeg hebt "gevangen" beginnen er steeds meer elektrische apparaten in je omgeving te werken. Meestal gaat als eerste het licht aan en kun je daarna één voor één ook andere apparaten inschakelen. Maar het punt is: alle Eledees die je zogenaamd hebt gevangen zie je nooit meer terug! Er is nergens een magische plek waar ze allemaal terechtkomen. Iedereen die je hebt weggezapt met dat pistool verdwijnt voorgoed van de aardbodem.

Klinkt dat nu niet een beetje luguber?

Konami omschrijft Eledees zelf als een spannend spelletje waarin je verstoppertje speelt met de Eledees. Dat is wel een hele onschuldige omschrijving. Je ziet giechelende Eledees voor je die zich verstoppen in het keukenkastje om kirrend van plezier tevoorschijn te springen als je ze hebt gevonden.

Ik weet het niet hoor, maar zo zien ze er nooit uit als ik het keukenkastje openmaak. Ze springen massaal naar buiten en stuiven alle kanten op, het lijkt eerder op blinde paniek. Ik zie Eledees die rennen voor hun leven omdat ze niet neergeschoten willen worden. Het is zo zielig, die arme beestjes.

En ik zou het waarschijnlijk nog een heel stuk zieliger vinden als het niet zo verschrikkelijk leuk was om ze allemaal neer te schieten. Voordat ik het speelde leek Eledees me al een leuk spel maar nu ik het eenmaal heb gespeeld is het zelfs nog leuker! Al mijn verwachtingen over wat Eledees zou inhouden zijn overtroffen, maar daarover de volgende keer meer.

Zie ook:
- Een lang verhaal over Mario Strikers Charged
- Mamma Mia! Ik kan niet voetballen!
- Verder met Twilight Princess
- Vaarwel Kratos, welkom nachtrust
- Van je vrienden moet je het maar hebben
- Meer van hetzelfde
- 4 mei 2007: The Story Of Thor
- Erik speelt Lost In Blue
- Ik kan het nog!
- Die rot Turtles!
- Terug naar TMNT

Lees ook:Eledees 2 voor de Nintendo DS?
Lees ook:Eledees 2 wordt heel heel heel erg anders
Lees ook:De Eledees komen in april
Lees ook:Colofon
Lees ook:De X-Cup, waar F-Zero zijn eigen banen ontwerpt

7 reacties op “Medelijden met de Eledees

 1. denise

  en dat zeg je dan? dankjewel denise voor het overhalen om eledees te kopen ;)

    /   Beantwoorden  / 
 2. erik

  Ja nu je het zegt, dankjewel denise ;)

    /   Beantwoorden  / 
 3. denise

  tututuu, ik zal nog eens een keertje aardig tegen je zijn o_O ( ;) )

    /   Beantwoorden  / 
 4. Para

  Arme eledees =(

    /   Beantwoorden  / 
 5. Linkster

  ‘als het niet zo leuk was om de eledees neer te schieten’. ik zie het al helemaal voor me! ” resident erik”. nee geintje!

    /   Beantwoorden  / 
 6. hiku

  ik vin ook zielig voor eledees ^,^

    /   Beantwoorden  / 
 7. anner

  ik heb een wat gameplay filmpjes en review bekeken.. maar ik vind het een beetje té chaotisch, ik zou er helemaal zenuwachtig van worden!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.