Retrobaan Yoshi Circuit komt naar Mario Kart 8


Simpelweg bestaande figuurtjes overtrekken lijkt een rare manier om racebanen te ontwerpen, maar toch was Yoshi Circuit een van de allerbeste tracks in Mario Kart: Double Dash op de GameCube. Geen overbodige gimmicks, maar gewoon een dinosaurusvormige baan vol scherpe bochten en met een slimme shortcut onder Yoshi’s arm door. Het is alsof Shigeru Miyamoto in 1990 al wist dat het silhouet van zijn Yoshi-sprite dertien jaar later een perfecte kartbaan zou opleveren.

Nintendo kondigde vandaag aan dat Yoshi Circuit een van de retrobanen is in het eerste DLC-pakket voor Mario Kart 8. Zoals Eurogamer al opmerkt is het nog niet eerder gebeurd dat Nintendo dezelfde retrobaan twee remixte voor een nieuw spel (Yoshi Circuit zat ook al in Mario Kart DS). Zijn alle goede circuits nu officieel opgebruikt?

Kijken op YouTube

De eerste van 2 DLC-pakketten is vanaf volgende maand verkrijgbaar voor Mario Kart 8. Verwacht naast deze retrobaan ook Link als speelbaar personage en gloednieuwe tracks gebaseerd op F-Zero en ExciteBike.

Lees ook:Mario Kart watch! Wie heeft hem al?
Lees ook:Mario Kart 8 DLC met Zelda- en Animal Crossing-thema’s
Lees ook:Nieuwe Mario Kart Wii filmpjes
Lees ook:Kijk dit: F-Zero en Zelda in Mario Kart 8
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar

5 reacties op “Retrobaan Yoshi Circuit komt naar Mario Kart 8

 1. Micha

  nee hoor je hebt onder andere nog wario stadium (n64) wario coloseum (gc) Mushroom City (gc) om wat voorbeelden te geven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik hoop nog steeds dat Shroom Ridge uit de DS-versie weer een keer terugkeert. Echt een van mijn favorieten. En sowieso natuurlijk nog een heleboel klassieke SNES-banen, al heb ik het idee dat jongere gamers die meestal saai vinden.

     /   Beantwoorden  / 
 2. G.Zaaltje

  Ik ben helemaal klaar voor deze DLC! (nog wel even een aantal time trails halen, maar dat is zo gedaan)

    /   Beantwoorden  / 
  1. G.olimar777

   Ik heb er ook mog steeds heel veel zin in!

     /   Beantwoorden  / 
   1. G.Zaaltje

    Helaas ga ik net 3 weken weg als de DLC uitkomt…

    *zucht*

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.