Nintendo stopt online service voor alle Wii- en DS-spellen


Nintendo gaat stoppen met hun eerste online service, de Nintendo Wi-Fi Connection. Het nieuwere (en betere) Nintendo Network blijft gewoon bestaan, maar vanaf 20 mei 2014 worden alle oude servers gesloten. Wat dat voor jou betekent is dat Wii- en DS-spellen vanaf die datum geen verbinding meer kunnen maken met het internet. Zelfs niet als je ze speelt vanaf een 3DS of een Wii U. Je kunt dus geen vrienden meer bezoeken in Animal Crossing: Let’s Go To The City. Je kunt ook nooit meer verliezen van snakende valsspelers in Mario Kart DS en je kunt zelfs geen zelfgemaakte spelletjes meer uitwisselen in Wario Ware: Do It Yourself.

Het Wii Winkelkanaal blijft voorlopig wel bestaan en ook in de 3DS eShop kun je na 20 mei nog steeds DSiWare-spelletjes downloaden. Eventuele online-functies in die spellen zullen alleen niet meer werken.

Goh, ik had niet verwacht dat ik zo melancholisch zou worden van deze aankondiging. Ik heb al jaren geen Wii- of DS-spel meer gespeeld, maar de Nintendo Wi-Fi Connection was destijds wel mijn eerste kennismaking met online multiplayer. Het was achteraf eigenlijk een waardeloos netwerk (ieder spel zijn eigen twaalfcijferige friend codes!), maar wat heb ik er veel plezier aan beleefd. Aan welk online Nintendospel bewaar jij de mooiste herinneringen? Voor mij zijn het waarschijnlijk alle gezellige bezoekjes in Animal Crossing: Wild World, hoewel ik ook gigantisch veel tijd heb doorgebracht met het uitdagen van Japanse superspelers in Tetris DS.

[g.forum]

Lees ook:Nintendo’s Paascadeautje
Lees ook:Twee miljoen unieke gebruikers Nintendo Wi-Fi Connection
Lees ook:Nintendo eist alle online launchtitels voor zichzelf op?
Lees ook:200.000 gebruikers voor de Nintendo WiFi Connection
Lees ook:Wii vanaf 25 mei online

7 reacties op “Nintendo stopt online service voor alle Wii- en DS-spellen

 1. Gulzt

  De mooiste herinneringen zijn voor mij Mario Kart Wii en Brawl. Daar is zo ongeveer het hele forum aan te danken :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Zaaltje

   Idem dito hier! Vooral Mario Kart veel gespeeld zonder vrienden, helaas ging dat met Brawl vanwegen de lag niet zo; nu maar hopen dat ze dit in de nieuwe Super Smash beter doen!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Kikujiro

  Mario Kart Wii en Star Soldier R (WiiWare). Ooit was mijn beste Star Soldier R ranking 12e van Nederland. Verder weinig on-line gespeeld eigenlijk. Ik speel toch het liefst spellen in mijn eentje. Met de DS ben ik nooit on-line gegaan. 3DS nu wel overigens. Spot Pass en Street Pass vind ik helemaal geweldig.

    /   Beantwoorden  / 
 3. G.Tom

  Smash Bros Brawl online op mijn Wii, Mario Kart Wii, en licht onorthodox, ik stond ooit in de beste 30 bij de Trauma Center: New Blood leaderboards! Voor de DS is het voornamelijk de uren die ik online gebattled heb met Pokémon, en de GTS om pokémons te ruilen met japanners die legendarische beesten wegdoen voor starters! Ook natuurlijk Animal Crossing waar ik ook uren online heb gezeten!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Erik

  De aantrekkingskracht van Smash Bros. zal ik wel nooit begrijpen, maar Mario Kart Wii was ook erg tof inderdaad. Ik herinner me nog een communicatiesysteem waarbij we voor al die voorgeprogrammeerde standaardzinnetjes een andere betekenis hadden bedacht. Good times.

  En hoe heette die first person shooter met waterpistolen ook alweer? Die heb ik ook nog een tijdje gespeeld tegen andere forumbezoekers.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   Was dat niet Water Warfare? Kan ik me nog herinneren. In dat spel kon je “zelfweek” plegen (geweldige localisatie).

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    Zelfweek! Dat was ik alweer vergeten! Water Warfare heette het inderaad. Eigenlijk een matig low budget spelletje, maar dankzij dat soort details heb ik er toch erg mee gelachen.

    Toch maar eens kijken hoe ik mijn Wii-account aan de Wii U kan koppelen. Ik krijg zin om een paar van die Wi-Fi Connection-spellen nog een laatste keer te spelen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.