Nintendo DS-spellen naar de Wii U Virtual Console


Dus kennelijk worstelde Nintendo al enige tijd met een “technisch obstakel” dat hen ervan weerhield om DS-spellen af te spelen op de Wii U. Een beetje een gek obstakel om überhaupt veel tijd aan te besteden. Ik zou zeggen: zorg eerst voor meer NES-, SNES- en N64-spellen in de Virtual Console. Het laatste wat de Wii U eShop nodig heeft is nóg een oud platform dat maandenlang genegereerd wordt. (En als Nintendo toch per se een extra platform wil negeren, waarom dan niet de GameCube? Daar zijn zoveel klassiekers voor verschenen die een tweede kans verdienen).

Hoe dan ook: het obstakel is overwonnen en DS-spellen komen naar de Wii U. Exacte details zijn nog niet bekendgemaakt, maar in een illustratie op Nintendo’s Japanse site is alvast te zien hoe Dr. Kawashima’s Brain Training zou werken op een gamepad. Blijkbaar worden beide schermpjes van de DS naast elkaar geëmuleerd op het grotere scherm van de Wii U. Een prima oplossing voor dat spel, maar je vraagt je af hoe het moet bij al die andere spellen waar je de DS vasthield in de verticale positie. Het bovenste scherm emuleren op de televisie lijkt een logische oplossing, maar hoe zien spellen van 256 bij 192 pixels eruit op een High Definition plasmascherm? Is dat nog wel speelbaar? En wordt het niet vermoeiend om je aandacht voortdurend te verdelen tussen een groot en een klein scherm?

Zoveel vragen… ik begin te begrijpen waar Nintendo al die tijd mee heeft geworsteld!

[g.forum]

Lees ook:‘Epische’ Street Fighter IV trailer
Lees ook:Ook Duckhunt naar Virtual Console
Lees ook:Nintendo nog steeds op zoek naar oplossing ruimtegebrek Wii
Lees ook:Nintendo lost opslagproblemen Wii op – toch SD kaartjes
Lees ook:Sharp demonstreert nieuw 3D LCD touchscreen

7 reacties op “Nintendo DS-spellen naar de Wii U Virtual Console

 1. Gulzt

  Scherpe analyse, klinkt inderdaad niet ideaal

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kikujiro

  Waarom niet voor de 3DS?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Als ik een favoriet DS-spel wil herspelen kan ik de cartridge gewoon in mijn 3DS pluggen. ;) Dus daarom niet denk ik. Bovendien verkopen veel winkels nog gewoon DS-spellen; ik kan me niet voorstellen dat Nintendo diezelfde titels nu al voor Virtual Console-prijzen wil aanbieden op de 3DS.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    Nou ja, er zijn best wel veel titels die moeilijk verkrijgbaar zijn. Zo zouden ze zelfs wat obscure buitenlandse titels in de VC kunnen gooien. Retro Game Challenge bijvoorbeeld…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

     Maar… Daar is dan waarschijnlijk maar een handjevol nerds als ik in geïnteresseerd…

       /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

     Dat zou inderdaad kunnen (het is tenslotte ook gebeurd met Earthbound), maar ik acht de kans niet zo groot. Nintendo geeft meestal de voorkeur aan bekende titels. Als dit programma wordt gelanceerd op de Wii verwacht ik de eerste maanden vooral de Mario’s, de Zelda’s en de Brain Trainings te zien. Die dan waarschijnlijk ook in een tempo van 1 of 2 keer per maand binnen druppelen. De tijd dat we iedere week 3 of 4 Virtual Console-titels kregen is helaas voorbij.
     .
     In de beginperiode van de Wii organiseerde Nintendo ook ieder jaar een Hanabi Festival. Weet je nog? Een maand vol zeldzame importtitels in het Wii Winkelkanaal. Dat waren nog eens mooie tijden. :D Maar de laatste keer dat ze dat deden was volgens mij al in 2010. Eeuwig zonde!

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.